Pe 12 septembrie, la Casa Fotbalului, Federația Română de Fotbal a organizat, prin Academia Națională de Fotbal, prima întâlnire din cadrul programului de Creșterea capacității organizaționale a AJF-urilor în vederea implementării principiilor de bună guvernanță.

Programul se regăsește în premieră în calendarul educațional al Academiei Naționale de Fotbal și a fost construit în baza unei cercetări desfășurate în vara anului 2023, pentru evaluarea principiilor de bună guvernanță din fotbal, la nivel regional.

În pregătirea acestei prime întâlniri, fiecare Asociație Județeană de Fotbal a primit un chestionar de informare, fiind colectate răspunsuri de la aproape toate asociațiile.

Programul a fost creat și este implementat pentru dezvoltarea organizațională și creșterea capacității organizaționale a AJF-urilor în vederea asigurării implementării și respectării principiilor de bună guvernanță. Programul se va desfășura pe durata a minimum 6 luni, în trei etape succesive, care își propun să abordeze de la nivel macro până la nivel de detaliu atât cele 10 principii de bună guvernanță, dar și modalitățile practici prin care AJF-urile le pot implementa în activitățile lor. 

Programul va include mai multe tipuri de intervenții de care vor beneficia AJF-urile, în funcție de nevoile specifice și măsura în care îndeplinesc în prezent criteriile avute în vedere.