Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

Cu toate că au condus de două ori, sibienii nu au putut obţine mai mult de un punct în meciul cu SC FC Ripensia, scor 2-2.

Neînvinsă în campionat şi cu un parcurs perfect pe teren propriu, AFC Hermannstadt a abordat meciul de vineri cu o serie de absenţe notabile, după accidentările suferite în meciul din runda precedentă de către Opruţ, Lungu şi Plazonja. Motiv pentru care pe foaia de joc au apărut în premieră trei jucători de la echipa a doua, Şulea, Bucuroiu şi Lascu, primul debutând pe final de meci.

Şi în aceste condiţii, echipa condusă de Marius Măldărăşanu a deschis scorul în minutul 16, în urma unui corner, prin Ionuţ Stoica, acesta marcând cu o lovitură de cap din careul mic advers. Bucuria gazdelor a durat doar zece minute, până când căpitanul Ripensiei, Coulibaly, a fost servit ideal cu o pasă printre şi nu l-a iertat pe Ionuţ Pop.

Repriza secundă a debutat cu dreptul pentru sibieni, care au preluat din nou conducerea pe tabela de marcaj, după un penalty acordat pentru o intervenţie a portarului advers asupra lui Buhăcianu şi transformat de căpitanul Petrişor Petrescu.

CLASAMENT LIGA 2 CASA PARIURILOR

Un sfert de oră mai târziu, timişorenii au egalat din nou de data aceasta printr-unul dintre gemenii Macriţchii, Valeri. Fără antrenor principal pe bancă, ca urmare a plecării lui Cosmin Petruescu încă de dinaintea meciului din etapa trecută, oaspeţii au ţinut piept până la finalul meciului, obţinând un punct preţios.

Remiza de vineri a pus capăt unei serii de patru victorii consecutive pe teren propriu pentru AFC Hermannstadt, dar gruparea sibiană a rămas în continuare una dintre cele două echipe care nu a pierdut vreun meci în actuala ediţie de campionat. Cu acest rezultat de egalitate, sibienii şi-au asigurat o poziţie pe podium la finalul acestei runde, în condiţiile în care singura echipă care ar putea să îi scoată din top 3, U Cluj, are nevoie de o victorie la cel puţin opt goluri diferenţă, dar cu minim nouă goluri marcate, în faţa celor de la Unirea Slobozia, rezultat care pare improbabil.

În ceea ce priveşte fotoliul de lider, singura schimbare care mai poate avea loc până la finalul rundei este rocada dintre Concordia Chiajna şi ACS Petrolul 52, în urma căreia ploieştenii ar urca pe primul loc, sub condiţia ca ei să câştige meciul cu CSC 1599 Şelimbăr, programat în încheierea rundei.

MECIURILE DIN ETAPA 9:

30 Septembrie

  • Concordia Chiajna – Unirea Dej 1-0 (1-0)

1 Octombrie

  • AFC Hermannstadt – SC FC Ripensia 2-2 (1-1)(foto)

2 Octombrie

  • AFC Astra – Fotbal Club Braşov
  • AS FC Buzău – Viitorul Pandurii
  • Unirea Constanţa – AFK Csikszereda
  • Politehnica Iaşi – FC Metaloglobus
  • CSA Steaua – Dunărea 2005 Călăraşi
  • Universitatea Cluj – Unirea 04 Slobozia
  • Politehnica Timișoara – AFC 1919 Dacia Unirea Brăila

3 Octombrie

  • ACS Petrolul 52 – CSC 1599 Şelimbăr

 

Articol scris de Mihai ANDRIEŞ