Foto: Vasile Mihai-Antonio / Sport Pictures

În primul meci al rundei cu numărul 9, ilfovenii s-au impus cu 1-0 în faţa Unirii Dej printr-un penalty transformat de Younes.

Înaintea acestei etape doar două echipe se lăudau că nu au pierdut vreun meci în actuala ediţie de campionat, Concordia Chiajna şi AFC Hermannstadt. Ilfovenii au confirmat pasa bună prin care trec în acest debut de campionat şi au mai adăugat joi seara în palmares un nou succes.

Al nouălea meci fără înfrângere a fost decis de lovitura de pedeapsă transformată de Hamza Younes (34) şi obţinută în urma unui henţ al lui Daniel Pop, în marginea careului ardelenilor.

Cu acest succes, ilfovenii au revenit pentru moment pe primul loc în clasament, având cu două puncte mai mult decât fostul lider, ACS Petrolul 52 şi cu trei mai multe decât AFC Hermannstadt, cealaltă echipă care încă mai este neînvinsă. Sibienii pot ajunge şi ei la cota 9 fără eşec după meciul de vineri cu SC FC Ripensia, o victorie în această întâlnire trimiţându-i pe locul 1 la diferenţă de golaveraj. Însă un succes al celor de la ACS Petrolul 52, care vor închide runda duminică, cu duelul contra sibienilor de la CSC 1599 Şelimbăr, îi va readuce pe prahoveni în fotoliul de lider, cu un total de 24 de puncte.

CLASAMENT LIGA 2 CASA PARIURILOR

Grosul etapei cu numărul 9 se va disputa sâmbătă, când sunt programate şapte partide. Patru dintre ele vor avea loc de la ora 11:00, iar câte una de la 11:30, 14:00 şi 15:00. După această rundă, Liga 2 Casa Pariurilor va lua o pauză ca urmare a acţiunilor echipelor naţionale ale României şi se va relua tocmai pe 16 octombrie.

Un număr de 20 jucători din eşalonul secund au fost convocaţi pentru partidele pe care le vor disputa naţionalele U21, U20 şi U19 ale României, cei mai mulţi provenind de la Metaloglobus, care are trei selecţionaţi.

11 jucători au fost convocaţi la naţionala U19, care va disputa o dublă amicală cu echipa similară a Ciprului, trei echipe – AFK Csikszereda, Unirea Constanţa şi Metaloglobus – având câte doi convocaţi. Iată lista celor chemaţi pentru această acţiune de către selecţionerul Adrian Văsâi: Pîrvulescu (ACS Petrolul 52), Pantea (AFC Hermannstadt), Gergely, Bărăbaş (ambii AFK Csikszereda), Pandele, Negoescu (ambii Metaloglobus), Ciuciulete, Chiriţoiu (ambii Unirea Constanţa), Militaru (Unirea Dej), Doru Andrei (Politehnica Timişoara), Hofman (Universitatea Cluj).

La naţionala U20 au fost convocaţi şapte jucători din eşalonul secund, portarii Silveanu (Concordia Chiajna) şi Eftimie (Viitorul Pandurii) şi jucătorii de câmp Grosu (Metaloglobus), Oroian (AFC Hermannstadt), Mustacă (Unirea Slobozia), Istrate (Politehnica Iaşi) şi Suciu (CSC 1599 Şelimbăr).

În schimb, la naţionala de tineret au fost chemaţi doar doi jucători din Liga 2 Casa Pariurilor, căpitanul celor de la ACS Petrolul 52, Valentin Ţicu şi mijlocaşul lui U Cluj, Victor Dican

MECIURILE DIN ETAPA 9:

30 Septembrie

  • Concordia Chiajna – Unirea Dej 1-0 (1-0) (foto)

1 Octombrie

  • AFC Hermannstadt – SC FC Ripensia

2 Octombrie

  • AFC Astra – Fotbal Club Braşov
  • AS FC Buzău – Viitorul Pandurii
  • Unirea Constanţa – AFK Csikszereda
  • Politehnica Iaşi – FC Metaloglobus
  • CSA Steaua – Dunărea 2005 Călăraşi
  • Universitatea Cluj – Unirea 04 Slobozia
  • Politehnica Timișoara – AFC 1919 Dacia Unirea Brăila

3 Octombrie

  • ACS Petrolul 52 – CSC 1599 Şelimbăr

 

Articol scris de Mihai ANDRIEŞ