După tristețea provocată de sancțiunile UEFA, vine totuși bucuria invitării la stadion doar a copiilor! Meciul România – Andorra, contând pentru calificare la EURO 2024, se va juca pe 15 octombrie, pe Arena Națională, de la ora 21.45 cu tribunele pline de copii! FRF a invitat mii de elevi la meci care vor fi animați de profesioniștii Cantus Mundi, cu contribuția sponsorului PENNY!

Tinerii percuționiști din Programul Național Cantus Mundi vor antrena tribunele cu tobele lor, iar îndrumători muzicali profesioniști se vor implica în coordonarea copiilor-spectatori. Cei mici vor învăța pe loc cântecele, scandări melodioase, momente de percuție și mișcări de coregrafie. Repertoriul va fi adaptat după piese celebre ale Phoenix, Beatles sau folclor românesc. Profesioniștii de la Cantus Mundi au mai derulat astfel de proiecte, cu copii nespecializați în muzică, și au avut reprezentații spectaculoase.

Vom obține, în final, pe timpul desfășurării meciului, o adevărată Galerie Națională de copii! Ei provin de la 186 de cluburi și asociații sportive și de la 468 de școli. Această activare a FRF pe un stadion suspendat reprezintă alternativa la suporterii recalcitranți. Copiii, prin puritatea lor și printr-un repertoriu decent de susținere a tricolorilor, pot crea un model pentru iubitorii fotbalului.

Suntem convinși că vom avea un stadion întreg cântând la unison bucuria de a susține echipa României! PENNY le-a asigurat tuturor micilor suporteri materiale de ”zgomot”, iar percuționiștii-copii de la Cantus Mundi vor ține ritmul!

Tot PENNY va asigura și necesarul de energie al Galeriei Naționale. Fiecare copil prezent la stadion va primi de la sponsor o băutură răcoritoare și un snack.

Programul Național Cantus Mundi a fost fondat de renumitul dirijor Ion Marin și a fost dezvoltat în familia Corului Madrigal. Cantus Mundi a fost lansat în 2011 și după 12 ani de activitate a adunat sub umbrela sa peste 1.800 de coruri. Mai mult de 63.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice. Coordonarea Galeriei Nationale este asigurată de profesorul de muzică Ana Rusu, membră a echipei Cantus Mundi din 2019.

Secția de percuție a Programului Național Cantus Mundi a fost înființată în anul 2018 și este condusă de renumitul muzician și formator Zoli Toth, care, alături de Bogdan Pop, coordonează trei grupe formate din peste 30 de copii și tineri.