Echipa feminină a clubului Farul Constanța, nou-promovată în Liga 1, a demarat campania de achiziții pentru viitorul sezon.

Gruparea de la malul mării a anunțat la începutul acestei săptămâni transferul mijlocașului ofensiv Olga Iordăchiuși (Republica Moldova), care a evoluat în ultimii ani în Cipru la Apollon Limassol, Nea Salamis și Omonia Nicosia.

Astăzi, 22 iunie, Farul a anunțat transferul Ioanei Bortan, de la Universitatea Cluj, căpitanul echipei ardelene și al echipei naționale! Jucătoare reprezentativă în ultimul deceniu pentru multipla campioană a României, Ioana Bortan, una dintre cele mai experimentate și mai valoroase jucătoare din Liga 1, se află abia la a doua experiență în afara Clujului!

Iată comunicatul clubului Farul Constanța:

„Căpitanul naționalei României, Ioana Bortan, este de astăzi noua jucătoare a Farului !
Născută la 23.01.1989, Ioana Bortan evoluează pe postul de mijlocaș și aproape întreaga carieră a jucat pentru Universitatea Cluj, alături de care a câștigat de 13 ori campionatul României și de 8 ori Cupa României. A mai evoluat și în Finlanda, pentru Kuopion Palloseura.

În 2016 a fost desemnată cea mai bună jucătoare de fotbal din România.
În sezonul 2012-2013 a evoluat, alături de formația clujeană, în 16-imile Champions League.

A evoluat în peste 100 de partide pentru echipa națională a României.
Bun venit și mult succes în tricoul alb-albastru, Ioana!”

Atacantul naționalei feminine, Laura Rus, printre primele transferuri

Acestea nu sunt însă singurele transferuri pe care Farul Constanța le-a anunțat! La finalul lunii mai, echipa de la malul mării celebra alături de urmăritorii din mediul online venirea a doua internaționale valoroase: Nadejda Colesnicenco (Republica Moldova) și Laura Rus!

„În vârstă de 35 de ani, Laura Rus se mândrește cu câteva performanțe de invidiat în carieră, printre cele mai importante fiind și titlul de golgheteră a Champions League în sezonul 2012-2013 (11 goluri). Este cvdruplă campioană a Ciprului cu Apollon Limassol, campioană a Danemarcei cu Fortuna Hjorring în 2014, echipă cu care a câștigat și Cupa Danemarcei în același an, dar și campionă și câștigătoare a Cupei Belgiei cu Anderlecht, în 2020. În sezonul 2012-2013 a fost și golghetera campionatului cipriot. A câștigat, de asemenea, Cupa României în 2007. Laura Rus a fost desemnată în 2009-2010 cea mai bună jucătoare din Spania. A mai evoluat pentru formațiile: Pandurii Tg. Jiu, Sporting Club De Huelva (Spania), Apollon Ladies (Cipru), Fortuna Hjorring (Danemarca), Suwon FMC și Incheon Daekyo WFC (Coreea de Sud), Sassuolo Calcio Femminile și Hellas Verona (Italia), Anderlecht (Belgia), Fortuna Becicherecu Mic, Tindastoll (Islanda).

Bun venit, Laura, și multe realizări în tricoul alb-albastru !” au scris cei de la Farul Constanța pe site-ul lor.