Astăzi, 17 decembrie, eNaționala României a acumulat 5 puncte în ultimele trei runde ale primei etape.  Așadar, meciurile primei divizii a conferinței secunde din Europa au luat sfârșit.

În rundele de astăzi s-au disputat 6 meciuri, în care Cosmin Petrescu și Răzvan Puiu au obținut două egaluri și o victorie. Astfel, după toate duelurile primei etape de calificări din eNations Cup 2022, eNaționala a terminat pe locul 7, cu 11 puncte.

Prima rundă

În runda 1, România a remizat în primul meci cu Belgia, scor 1-1, după un duel în care tricolorii au dominat în ambele reprize. În partida secundă, Cosmin Petrescu și Răzvan Puiu s-au impus, scor 1-0, fiind echipa mai bună și care a creat mai multe ocazii de gol. Astfel, în cele două înfruntări cu ultima clasată, România a obținut 4 puncte.

Runda secundă

În cea de-a doua rundă, eNaționala a evoluat contra Rusiei. Cele două dueluri cu rușii reprezentau oportunitatea ca România să se salveze din zona retrogradării, însă tricolorii noștri au reușit să acumuleze doar un punct după un rezultat de egalitate, scor 1-1 și o înfrângere, 1-2.

A treia rundă

În ultima rundă din această etapă, România a întâlinit-o pe Italia. Cosmin Petrescu și Răzvan Puiu nu au reușit să se impună în cele două meciuri cu italienii, iar ambele înfruntări s-au terminat, cu scor 1-2 și scor 2-4.

În urma celor 7 runde din prima etapă a calificărilor eNations Cup 2022, echipa Națională a României de eFotbal a obținut 11 puncte și a terminat pe a 7-a poziție în clasamentul primei divizii din conferința secundă a Europei. Astfel, România a retrogradat și va începe a doua etapă de calificări din divizia secundă.

eNaționala României poate ajunge în play-off-ul eNations Cup, a doua etapă a competiției, dacă va termina pe primele poziții la finalul celor patru etape sau dacă va avea cel mai bun parcurs dintre toate echipele de până atunci, acest lucru fiind valabil în ultima etapă a calificărilor turneului.

CLASAMENT DIVIZIA 1 CONFERINȚA A DOUA 

 1. SUEDIA 26P
 2. GERMANIA 24P
 3. PORTUGALIA 21P
 4. ITALIA 20P
 5. RUSIA 17P
 6. FINLANDA 16P
 7. ROMÂNIA 11P
 8. BELGIA 10P

*Ultimele trei clasate au retrogradat în divizia a doua.

CLASAMENTUL eNATIONS CUP AL CELOR DE LA FIFA

Informații despre primele patru runde aici.

Perioada de desfășuarare a ultimelor trei runde:

 • Runda 1: 16-17 decembrie 2021
 • Runda 2: 27-28 ianuarie 2022
 • Runda 3: 10-11 martie 2022
 • Runda 4: 7-8 aprilie 2022

Formatul competiției FIFAe Nations Qualifiers 2022

  • Preliminarii – exclusiv la dublu 2v2 online (4 etape de calificare)
  • Play-Off – exclusiv la dublu 2v2 (online sau offline în funcție de evoluția pandemiei)
  • Turneu Final – exclusiv la dublu 2v2 offline – cele mai bune 24 de echipe din lume

Mai multe detalii găsești aici.