Astăzi, 16 decembrie, au început calificările din eNations Cup 2022, iar România a disputat 8 meciuri în prima etapă a diviziei 1 din a doua conferință a Europei.

În primele patru runde, unde s-au disputat câte două partide, Cosmin Petrescu și Răzvan Puiu au obținut două victorii și au în total 6 puncte. Cei doi jucători ai eNaționalei vor mai evolua mâine, 17 decembrie, în alte trei runde, contra Belgiei, Rusiei și Italiei.

Prima rundă

În primele două dueluri, România a fost învinsă consecutiv, scor 1-2 și 3-7, de Germania. Meciul de debut a fost unul echilibrat, dar care s-a terminat în defavoarea tricolorilor noștri. Partida secundă a fost una grea pentru Cosmin și Răzvan, care nu au avut nicio şansă în fața adversarilor.

Runda secundă

A doua rundă din etapa 1, a adus prima bucurie pentru echipa Națională a României de eFotbal. Cei doi tricolori au reușit să câștige contra Portugaliei în primul meci, scor 4-1. Însă, în al doilea meci, România nu a mai putut repeta performanța din prima înfruntare și a pierdut, scor 0-2.

A treia rundă

În cea de-a treia înfruntare a zilei, România s-a duelat cu Finlanda. eNaționala noastră nu a reușit să se impună în primul meci, chiar dacă acesta a fost unul foarte echilibrat, scor final 0-1. În al doilea duel, Cosmin și Răzvan au reușit să obțină victoria în fața finlandezilor, scor final 3-1. Astfel, au reușit să obțină al doilea succes din primele patru runde.

Runda a patra

În ultimele două meciuri ale zilei, România a jucat contra Suediei, iar ambele partide au fost echilibrate, chiar dacă eNaționala reprezentată de Cosmin și Răzvan a fost învinsă, scor 0-1 în primul meci și 2-4 în cel de-al doilea.

În urma celor 8 partide, echipa Națională de eFotbal a României, a obținut 6 puncte și se află pe a 7-a poziție în clasamentul primei divizii din conferința secundă a Europei.

CLASAMENT DIVIZIA 1 DIN CONFERINȚA A DOUA 

 1. GERMANIA 20P
 2. SUEDIA 17P
 3. PORTUGALIA 10P
 4. FINLANDA 10P
 5. ITALIA 9P
 6. RUSIA 7P
 7. ROMÂNIA 6P
 8. BELGIA 5P

Duelurile României sunt transmise pe Facebook și pe YouTube.

Perioada de desfășuarare a meciurilor:

 • Runda 1: 16-17 decembrie 2021
 • Runda 2: 27-28 ianuarie 2022
 • Runda 3: 10-11 martie 2022
 • Runda 4: 7-8 aprilie 2022

Formatul competiției FIFAe Nations Qualifiers 2022

  • Preliminarii – exclusiv la dublu 2v2 online (4 etape de calificare)
  • Play-Off – exclusiv la dublu 2v2 (online sau offline în funcție de evoluția pandemiei)
  • Turneu Final – exclusiv la dublu 2v2 offline – cele mai bune 24 de echipe din lume

Mai multe detalii găsești aici.