eNations este echivalentul Cupei Mondiale la fotbal și este cea mai mare competiție de eFotbal dedicată echipelor naționale, unde se vor califica cele mai bune 24 de țări din lume.

În perioada 16-17 decembrie echipa națională de eFotbal va debuta în preliminariile eNations Cup 2022 la FIFA. Cei doi jucători care vor reprezenta România în prima rundă a competiției sunt Cosmin Petrescu și Răzvan Puiu. Aceștia au fost selectați în funcție de performanțe și de locul pe care îl ocupă în clasamentul FIFA 22.

România participă la preliminariile eNations Cup

Sezonul acesta, naționala noastră va începe direct cu meciuri oficiale, unde jucatorii care vor reprezenta România se vor duela în fiecare lună, în perioada decembrie – mai. Partidele se vor juca în FIFA 22 Ultimate Team, iar cei doi tricolori vor primi conturi deblocate de către dezvoltatorii jocului, acolo unde vor avea acces la cele mai bune carduri, pentru a-și putea crea echipe puternice și competitive.

Turneul se va juca exclusiv la dublu, 2v2, în sistem remote. Echipele din Europa vor fi împărțite pe conferințe, în două divizii, urmând ca mai apoi să promoveze sau să retrogradeze în funcție de rezultatele din fiecare etapă de calificare.

În acest sezon, România va începe din prima divizie datorită coeficientului bun, obținut în competiția precedentă. În acest moment, naționala noastră se află pe locul 17 în clasamentul FIFA eNations, dintr-un total de 60 de echipe. România are 266.43 de puncte și este la aproximativ 97 de puncte distanță de primul loc, ocupat de Anglia, cu 363.31 de puncte.

Desfășurarea și regulile competiției

Echipele vor fi împărțite în diferite conferințe, în funcție de regiuni. Fiecare conferință va avea două divizii, prima cu 8 echipe și a doua cu 7 echipe, iar în funcție de rezultatele obținute în etapa de calificare acestea pot promova sau retrograda săptămânal. Primele trei echipe din a doua divizie vor promova, iar ultimele trei din prima divizie vor retrograda.

În Europa, echipele vor fi distribuite în două conferințe cu câte două divizii, în funcție de locul pe care acestea îl ocupă în clasamentul FIFA. În prima conferință vor fi selectate echipele de pe locurile impare, iar în a doua conferință, cele pare.

În prima rundă, e-Naționalele vor juca între ele câte două partide, fiecare reprezentând câte 3 puncte la victorie, 1 punct la egal și 0 puncte la înfângere. La finalul acestei etape de 7 zile, clasamentul se va reseta, și echipele o vor lua de la capăt alături de noile promovate, iar la finalul fiecărei luni, cele mai bune două echipe din fiecare conferniță se vor duela pentru a ajunge în play-off.

Echipele se vor duela 2v2, fiecare jucător pe câte o consolă PlayStation 5, în versiunea jocului pentru competiții. Aceștia se vor putea schimba între ei, doar la începutul fiecărei partide, nu și în timpul lor.

Pentru performanțele săptămânale, dar și pentru poziția ocupată în clasament, participantele își vor putea înmulți punctele de la 4 până la 15 ori și vor primi 20 de puncte pentru prezența în divizia 1 și 10 pentru divizia 2.

Echipele care vor participa în conferințele europene

Lista echipelor care vor participa în cele două confernițe din Europa arată astfel:

CONFERINȚA 1

Divizia 1:
1. Anglia
2. Țările de Jos
3. Israel
4. Danemarca
5. Franța
6. Turcia
7. Norvegia
8. Polonia

Divizia 2:
1. Luxemburg
2. Elveția
3. Malta
4. Cehia
5. Ucraina
6. Ungaria
7. Irlanda

CONFERINȚA 2

Divizia 1:
1. Suedia
2. Finlanda
3. Portugalia
4. Germania
5. România
6. Italia
7. Rusia
8. Belgia

Divizia 2:
1. Bulgaria
2. Spania
3. Slovacia
4. Irlanda de Nord
5. Scoția
6. Estonia
7. Islanda

Programul României în decembrie

 • Meci 1: Germania – România
 • Meci 2: România – Portugalia
 • Meci 3: Finlanda – România
 • Meci 4: România – Suedia
 • Meci 5: România – Belgia
 • Meci 6: România – Rusia
 • Meci 7: Italia – România

Duelurile României vor fi transmise pe Facebook și pe YouTube.

Perioada de desfășuarare a meciurilor:

 • Runda 1: 16-17 decembrie 2021
 • Runda 2: 27-28 ianuarie 2022
 • Runda 3: 10-11 martie 2022
 • Runda 4: 7-8 aprilie 2022

Formatul competiției FIFAe Nations Qualifiers 2022

 • Preliminarii – exclusiv la dublu 2v2 online (4 etape de calificare)
 • Play-Off – exclusiv la dublu 2v2 (online sau offline în funcție de evoluția pandemiei)
 • Turneu Final – exclusiv la dublu 2v2 offline – cele mai bune 24 de echipe din lume