Sâmbătă, 3 iunie, și duminică, 4 iunie, s-au disputat meciurile retur ale barajului pentru menținerea/promovarea în Liga 1. Dinamo și UTA Arad sunt formațiile ce au obținut dreptul de a evolua în sezonul 2023/2024 în primul eșalon fotbalistic din România.

Rezultatele meciurilor de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga 1:

TUR: 

Duminică, 28 mai

Luni, 29 mai

RETUR:

Sâmbătă, 3 iunie

Duminică, 4 iunie

Startul a fost dat sâmbătă de Dinamo. Chiar dacă a pierdut duelul din retur cu Campionii FC Argeş, dinamoviștii au profitat de avantajul mare creat în partida tur de la București și au revenit astfel, după doar un sezon, în prima ligă! FC Argeș a sperat la o revenire la „general” după ce a punctat de două ori în două minute (14 și 16), dar golul lui Ghezali din minutul 40 a adus din nou liniștea în tabăra bucureștenilor. Imediat după pauză, după două lovituri de colț, Garita a punctat de două ori pentru FC Argeș (minutele 47 și 51), ducându-şi echipa în acel moment la doar două goluri de prelungiri! Patru minute mai târziu însă, Calcan a văzut cel de-al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. Mai mult, după o oră de joc, Alexandru Pop, atacantul lui Dinamo, a bifat ultimul gol din această dublă de baraj, aşa că Dinamo a promovat cu scorul de 8-5 la „general”!

De cealaltă parte, Gloria Buzău nu a putut repeta meciul bun de acum o săptămână și a cedat pe stadionul celor de la UTA, scor 5-1. Postolachi a deschis scorul pentru arădeni în minutul 16 în urma unui corner, acesta fiind și singurul gol al primei reprize. După pauză, Gloria a încercat să iasă mai mult la joc, iar arădenii au profitat imediat, Chindriș marcând pentru 2-0 în minutul 49. Același Chindriș a mai punctat odată, în minutul 65, iar peste trei minute a marcat și Gloria, singurul gol din această dublă, prin Valentin Alexandru. Ultimele goluri au venit în minutele 81 și 90, reuşite de Postolachi și Otele.

Sâmbătă, 3 iunie

Duminică, 4 iunie