FOTO:Gheorghe Fluster / SPORT PICTURES

Campioana României, Farul Constanța, a câștigat, 1-0, prima manșă din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, în fața formației Sheriff Tiraspol.

Miercuri, la Ovidiu, Farul Constanța a debutat în Europa cu un succes în fața campioanei Moldovei, Sheriff Tiraspol. Echipa pregătită de Gică Hagi a început foarte bine meciul, dar Adrian Mazilu a irosit două șanse bune de a înscrie, lansat excelent de Alibec. Până la pauză, tabela a rămas neschimbată.

În minutul 56, Farul a profitat de o eroare în defensiva oaspeților. Nedelcu a vertializat pe Alibec, acesta a deviat pentru Kiki, iar fotbalistul din Benin l-a învins cu noroc pe Koval. Hagi nu a mai riscat nimic, iar Aioani a fost în câteva rânduri la post și, astfel, meciul a ajuns la final.

Un avantaj fragil pentru Farul, dar o prestație ce le oferă constănțenilor speranțe că se vor califica în turul 2 preliminar, acolo unde ar putea da de israelienii de la Maccabi Haifa, formație ce a trecut în prima manșă de Hamrun din Malta, scor 4-0, în deplasare.

Returul se joacă marți, 18 iulie, de la ora 20:00, la Tiraspol.