În cadrul ședinței Comitetului Executiv din 1 octombrie 2021 a fost aprobat regulamentul primei ediții a Campionatului Național U12, organizat de FRF în parteneriat cu asociațiile județene de fotbal și AMFB.

Prin înființarea acestei noi competiții, FRF își propune să ofere continuitate copiilor într-o etapă importantă din dezvoltarea lor și, de asemenea, să contribuie la descoperirea și monitorizarea tinerelor talente din întreaga țară.

Inedit este faptul că, pe durata competiției, rezultatele nu vor fi contabilizate și nu vor fi realizate clasamente.

Vor participa echipele de juniori ale cluburilor din primele 3 ligi, ca urmare a înscrierii, și echipe participante în precedenta ediție a Campionatului Național U11.

În acestă primă ediție au drept de joc băieți născuți începând cu 1 ianuarie 2010 și maximum 3 fete născute începând cu 1 ianuarie 2008.

Se joacă în sistem 7+1, iar durata unui joc este de 60 de minute (fără prelungiri), acesta fiind împărțit în două reprize egale a câte 30 de minute, cu o pauză care nu va depăși 10 minute. Dimensiunile terenului sunt 60 x 40 metri.

Lotul va fi împărțit în două grupuri care vor evolua, alternativ, același număr de minute, fiecare câte un sfert de oră în fiecare repriză.

În prima etapă, cea județeană, fiecare echipă va disputa minimum 22 de jocuri. În etapa a doua, cea interjudețeană, vor participa selecționate din toate județele țării, a căror componență va fi realizată de către membrii comisiilor tehnice la nivel județean.