Continuăm seria meciurilor din SuperLiga Feminină cu etapă intermediară în această săptămână.

Ca în fiecare rundă a SuperLigii Feminine, iubitorii de fotbal se pot bucura de meciuri live și în etapa cu numărul 9!

  • Politehnica Timișoara – ACS Tg. Mureş 1898: marți, 7 noiembrie, de la ora 14:00 – live pe canalul de YouTube al Politehnicii Timișoara
  • ACS Banat Girls – FK Csikszereda Miercurea Ciuc: miercuri, 8 noiembrie, de la ora 12:00 – live pe FRF.tv
  • Partida restantă a etapei 2 dintre Farul Constanța și Universitatea Cluj va avea loc miercuri, 8 noiembrie, de la ora 15:00 – în direct pe Pro Arena

Marți, 7 noiembrie
14:00 Politehnica Timișoara – ACS Tg. Mureş 1898 – în direct pe pagina de YouTube a gazdelor

Politehnica Timișoara revine în teren după un meci plin de răsturnări de situație disputat chiar sâmbătă, în prezența celor de la FK Csikszereda. Egalul realizat cu formația de la Miercurea Ciuc le-a adus timișorencelor un punct important cu o echipă determinată să obțină unul dintre cele patru locuri din play-off!

De cealaltă parte, ACS Tg. Mureș 1898 merge în deplasare după o nouă înfrângere acasă, de data aceasta cu fetele de la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.

Alexandra Boboc, jucătoare a celor de la Politehnica Timișoara, a declarat: „Meciul de marți cu Târgu Mures trebuie tratat cu maximă seriozitate, deoarece nu ne permitem să facem pași greșiți. Deși până acum nu au avut nicio victorie, pot fi o echipă incomodă. Cu fiecare etapă, jocul echipei noastre devine mai consistent, așa că trebuie să continuăm perfecționarea jocului de echipă. Prin urmare, trebuie să reușim să fructificăm orice ocazie pentru a ne asigura cele trei puncte puse în joc.”

Andras Szekely, președintele ACS Tg. Mureș 1898, a declarat: „Mergem la Timișoara cu speranța că putem repeta jocul prestat în etapa precedentă contra echipei din Bistrița, unde am reușit sa ținem piept, contra unui adversar care reprezintă o forță deosebită în SuperLiga Feminină.

Am avut o dăruire în joc din partea fetelor noastre foarte bună și sperăm să o ținem tot așa. Sunt sigur că o să vină și rezultate mai pozitive față de cele pe care le-am obținut până în prezent.”

Kincso Szekely, jucătoare a formației de la Tg. Mureș, a declarat: „Ne așteaptă un meci greu contra unei echipe foarte bune, dar avem încredere că o să facem un meci bun. Consider că pentru noi cel mai important este să creștem de la meci la meci și o să dăm totul pentru a obține acest lucru!”

Miercuri, 8 noiembrie
11:00 CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud – CSM Alexandria

CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud revine în teren după ce etapa trecută a reușit să obțină trei puncte în deplasare la Tg. Mureș. Această victorie le-a adus pe bistrițence, pentru moment, pe loc de play-off.

CSM Alexandria bifează o nouă deplasare în această rundă, după ce în weekend jucătoarele au mers la Constanța, pentru partida cu fetele de la Farul, care s-a desfășurat la Academia „Gheorghe Hagi”.

Genoveva Roșie, componentă a echipei CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, a declarat: „Vom intra hotărâte pe teren pentru a transmite un mesaj, în special suporterilor care meci de meci ne susțin necondiționat din tribune. Ne dorim să jucăm simplu, să câștigăm și să păstrăm acasă toate cele trei puncte.”

Antrenorul echipei din Bistrița Năsăud, Călin Svoboda, a declarat: „Niciun meci nu este ușor. Ne-am antrenat foarte bine, rămânem concentrați cu toții și vrem să continuăm seria bună de meciuri încheiate cu victoria Gloriei 2018.”

Maria Dumitru, extrema dreaptă a CSM Alexandria, a declarat: „Miercuri vom disputa returul cu Gloria Bistrita. Întâlnim o echipă puternică, cu jucătoare talentate, cu experiență, însă nu ne temem. Abordăm meciul cu prudență și seriozitate, dar suntem conștiente că pentru a câștiga trebuie să înscriem. Vom pune în aplicare tot ce am lucrat la antrenamente și sperăm că vom aduce acasă măcar un punct.

Va fi dificil, pentru că meciul se va disputa la ele acasă și venim după o înfrângere. Cu toate dificultățile pe care le întâmpinăm suntem încrezătoare că vom face un meci bun.”

Natalia Chera, fundașul stânga al CSM Alexandria, a declarat: „Întâlnim o echipă a Bistriței care a făcut multe surprize, dar sperăm ca miercuri să fim noi cele care vom oferi o surpriză. Este un meci greu, ținând cont că venim după o înfrângere, iar moralul nostru este puțin scăzut, dar am încredere în echipa mea și cred că vom face un joc bun.”

Miercuri, 8 noiembrie
12:00 ACS Banat Girls – FK Csikszereda – în direct pe FRF.tv

ACS Banat Girls urmează să joace primul meci acasă din returul sezonului regular al SuperLigii Feminina! Jucătoarele de Comloșu Mare se întorc pe teren propriu după o remiză cu echipa campioană, Universitatea Cluj.

Elena Ruvilă, jucătoare ACS Banat Girls, declarat: „Miercuri ne așteaptă un meci dificil, dar suntem motivate și unite să dăm totul din noi pentru a lua cele 3 puncte.”

Tatiana Peșterean, jucătoare a celor de la ACS Banat Girls, a declarat: „Suntem într-o perioadă în care avem meciuri consecutive grele. Deși avem mai multe probleme pe plan organizațional, ținem să ne axăm pe fotbal și să luptăm până la ultimul fluier. Miercuri vrem să demonstrăm că avem caracter și calitate pentru a lua cele 3 puncte.”

FK Csikszereda a avut parte de câteva zile în care a putut să-și tragă sufletul după meciul „thriller” cu Politehnica Timișoara. Toate golurile realizate de jucătoarele de la Miercurea Ciuc au fost înscrise înainte de fluierul de pauză al jocului.

Kollar Peter, antrenorul celor de la FK Csikszereda, a declarat: „Jocul echipei noastre este în creștere de la meci la meci. Urmează să îmbunătățim partea tactică și să gestionăm mai bine perioadele în care avem avantaj printr-o concentrare mai bună a jucătoarelor. În partida cu ACS Banat Girls aștept aceeași atitudine pozitivă a fetelor noastre ca și până acum. Avem un moral bun și vom lupta pentru cele 3 puncte în meciul de miercuri.”

Miercuri, 8 noiembrie
Ora 15:00 Farul Constanța – Universitatea Cluj – live pe Pro Arena

Farul Constanța a obținut weekend-ul trecut o victorie categorică contra celor de la CSM Alexandria. Meciul a putut fi urmărit în direct pe canalul de YouTube al celor de la Farul Constanța. În urma acestei victorii, constănțencele au urcat pe prima poziție în clasamentului SuperLigii Feminine.

De cealaltă parte, Universitatea Cluj vine după o perioadă încărcată și dificilă și o așteaptă un program la fel de intens ca până acum. Meciurile restante, programate încă din turul campionatului, urmează să fie jucate în această lună. Unul dintre acestea este chiar meciul restant al etapei 2 din SuperLiga Feminină contra echipei Farul Constanța, care se joacă miercuri, 8 noiembrie, ora 15:00.

Partida retur este programată pentru 15 noiembrie, de la ora 13:00, pe stadionul Clujana.

Raluca Sârghe-Simes, Farul Constanța, a declarat: „E prima dată când jucăm cu ei, căci este meciul din tur. Suntem pe o linie ascendentă și o să pregătim foarte bine meciul cu Clujul. Cred că s-a format un grup unit la noi. Fetele tinere s-au completat foarte bine cu cele cu experiență. Acum le place și conceptul și sistemul și toată lumea e fericită aici.

Am venit cu idei mari, cu dorința de câștiga campionatul. Și eu și fetele ne dorim să câștigăm. E foarte important că avem susținerea conducerii din spate.”

Alin Cioban, președintele Universității Cluj, a declarat: „Va fi o partidă importantă, care vine într-un moment nu foarte bun pentru noi, deoarece avem jucătoare accidentate și nu traversăm cea mai bună formă sportivă.

Cu toate acestea, sper să facem cinste numelui clubului nostru, iar fetele, indiferent de cine intră în teren, trebuie să demonstreze că au valoare.”

Iancu Florentina, jucătoare a Universității Cluj, a declarat: „Întâlnim o echipă nou promovată, dar cu jucătoare experimentate și ambiții mari. Acest aspect nu ne poate opri să ne dorim să revenim acasă cu toate cele 3 puncte.

Este o perioadă foarte încărcată cu meciuri din 3 în 3 zile și deplasări obositoare care nu ne avantajează, dar avem în minte setat același obiectiv, la fiecare meci: victoria!

Știm ce meci ne așteaptă și, din păcate, nu prea am arătat bine în ultimele partide, tocmai de aceea partida de la Constanța poate însemna un semn al revenirii noastre la forma arătată în Runda 1 din UEFA Women’s Champions League.”

Samantha Blazek, portarul clujencelor, a declarat: „Echipa este pregătită pentru meciul următor de la Constanța. Știm că este un joc important și așteptăm cu nerăbdare provocarea. Sunt încrezătoare în echipă mea, iar, în ceea ce mă privește, voi da totul pentru a câștiga cele 3 puncte puse în joc.”

Iată cum arată clasamentul SuperLigii înaintea rundei 9!

Loc Echipe M V E Î Gol Pct.
1. Farul Constanța 7 6 1 1 20 18
2. Politehnica Timișoara 8 5 2 1 13 17
3. FK Csikszereda Miercurea Ciuc 8 4 2 2 7 14
4. CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud 7 4 1 2 8 13
5. Universitatea Cluj 6 3 2 1 15 11
6. ACS Banat Girls 8 3 1 4 -1 10
7. CSM Alexandria 8 1 0 7 -27 3
8. ACS Tg. Mureș 1898 7 0 0 7 -32 0

Toate informațiile vor fi distribuite și pe canalele de social media ale SuperLigii Feminine, acolo unde suporterii pot vedea rezumatul etapei, rezultatele și declarații ale echipelor!

*Universitatea Cluj are două jocuri amânate în urma participării în WUCL, cu Farul Constanța și CS Gloria 2018 BN