Foto: Riti József Attila

Deşi au fost conduşi cu primul gol primit pentru prima dată în ultimele şase meciuri, prahovenii au întors rezultatul şi au rămas lideri pentru încă o etapă

Cinci echipe au ocupat fotoliul de lider la final de etapă în cele opt runde scurse până acum, trei dintre ele lăudându-se cu câte două etape pe primul loc. Dacă Concordia Chiajna a avut această onoare în runde diferite, în schimb Unirea Slobozia şi, de ieri, ACS Petrolul 52 au fost singurele care au făcut-o pentru două etape la rând.

Ploieştenii nu mai pot fi detronaţi chiar dacă mai sunt patru meciuri de jucat din runda a opta, ajungând în această postură după a şasea victorie la rând, însă au plătit acest ultim succes cu primirea primului gol după cinci partide perfecte. Manole a deschis scorul pentru Unirea Dej, de la punctul cu var, dar ACS Petrolul 52 a avut un ultim sfert de oră de excepţie, în care a punctat de trei ori.

Unirea Constanţa a provocat surpriza etapei în runda oaspeţilor

Şase meciuri s-au disputat până la acest moment în această etapă, care a fost dominată de oaspeţi. CSC 1599 Şelimbăr a salvat onoarea gazdelor cu golul lui Curtean, din penultimul minut de joc al timpului regulamentar, reuşită care le-a adus un punct sibienilor.

În schimb, în restul partidelor am asistat la victorii pe linie ale oaspeţilor, culminând cu surpriza de la Bucureşti, acolo unde penultima clasată, Unirea Constanţa, a învins la scor pe Metaloglobus, scor 4-1!

CLASAMENT LIGA 2 CASA PARIURILOR

Celelalte câştigătoare în deplasare au fost AS FC Buzău şi U Cluj, după ce Steaua a deschis etapa cu un succes la Braşov. Buzoienii au deschis scorul în primul minut al meciului cu AFK Csikszereda, dar ciucanii au întors la 2-1 prin dubla lui Lóránt Kovács. Apoi, a venit rândul elevilor lui Cristi Pustai să întoarcă rezultatul, prin penalty-ul lui Paţurcă şi reuşita lui Ariel López. De partea cealaltă, clujenii au avut o misiune mai uşoară la Brăila, acolo unde s-au impus la scor de neprezentare, rezultat ce i-a dus momentan pe locul secund.

MECIURILE DIN ETAPA 8:

24 Septembrie

  • Fotbal Club Brașov – CSA Steaua 0-1 (0-0)

25 Septembrie

  • Metaloglobus București – AFC Unirea Constanța 1-4 (0-1)
  • AFK Csikszereda – FC Buzău 2-3 (1-1)
  • AFC 1919 Dacia Unirea Brăila – Universitatea Cluj 0-3 (0-2)
  • CSC 1599 Șelimbăr – Astra 1-1 (0-0)
  • Unirea Dej – ACS Petrolul 52 1-3 (0-0)

26 Septembrie

  • Viitorul Pandurii – Politehnica Timișoara (11:00)
  • Unirea Slobozia – Hermannstadt (11:00)
  • SC FC Ripensia – Concordia Chiajna (11:00)

28 Septembrie

  • Dunărea Călărași – Politehnica Iași (17:00)