În aprilie, Comisia Centrală a Arbitrilor a inaugurat un program de formare a talentelor din arbitrajul feminin, la nivelul ligilor 2 și 3. Principalul obiectiv este creșterea calității arbitrajului feminin din România.

În cadrul proiectului sunt implicați 8 arbitri de centru, 12 arbitri asistenți și 8 mentori. Scopul acestora din urmă este de a lucra îndeaproape cu arbitrii pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a acumula experiență în activitatea lor.

Luni, 19 aprilie, CCA a organizat o primă întâlnire online între participantele la program. Sesiunea a fost moderată de președintele Kyros Vassaras și de Irina Mîrț, fost asistent FIFA și membru CCA responsabil de acest program.

În cadrul proiectului, participantele au de analizat diferite faze de joc pe platforma utilizată și la nivelul primelor două ligi, vor face constant analize împreună cu mentorii și vor primi recomandări de la aceștia și de la ceilalți membri CCA.

Urmând principiul aplicat de UEFA în programul CORE dedicat arbitrajului feminin, și programul CCA va fi avea și o a doua componentă pe parcursul căreia participantele care au confirmat și și-au îmbunătățit performanțele își vor putea consolida cunoștințele și își vor putea monitoriza în continuare progresul.