La jumătatea lunii aprilie, selecționerul Mirel Rădoi a mers în Italia pentru a pune la punct ultimele detalii înainte de turneul final din vară.

În urma inspecției făcute la terenul de antrenament unde reprezentativa U21 a României urma să se pregătească pe durata EURO 2019, selecționerul României a decis că gazonul terenului din localitatea San Pietro in Vincoli nu se prezintă în condiții bune și că șansele ca acesta să fie refăcut până la sosirea naționalei noastre în Italia sunt minime. În aceste condiții, alături de managerul operațional Vlad Munteanu, Rădoi a vizitat alte baze de pregătire. În final, a luat decizia ca selecționata Under 21 să se antreneze la Stadio Tonino Pantieri din Meldola, la 15 kilometri distanță de hotelul tricolorilor. Administratorii acestui teren au dat asigurări că până la startul EURO suprafața de joc se va prezența în condiții foarte bune.

De asemenea, Mirel Rădoi și restul delegației FRF au vizitat cele două stadioane unde România va juca, din San Marino și de la Cesena, dar și hotelurile, cel din cantonamentul premergător EURO și cel unde se va sta pe durata turneului final.

După două zile în care vor efectua vizita medicală, tricolorii Under 21 se vor reuni pe 6 iunie la Centrul Național de Fotbal de la Buftea. A doua zi, delegația tricoloră va pleca în Italia pentru un stagiu de pregătire de 8 zile.

Reprezentativa noastră va fi cazată la Hotel Miramonti (foto jos) din localitatea Bagno di Romagna. Stabilimentul dispune de toate condițiile pentru o pregătire cât mai bună: teren propriu de antrenament cu gazon natural, teren cu gazon artificial, sală de fitness și centru SPA.

Pe 15 iunie, tricolorii se vor muta în orașul Forli, situat la 30 de km de Cesena, unde se vor caza la Grand Hotel Forli (foto jos). Aici se va sta pe durata turneului final.

Reprezentanții mass-media sunt rugați să nu se cazeze în cele două hoteluri pe durata șederii Echipei Naționale U21!

16 iunie, antrenament deschis publicului

Pe 16 iunie, atunci când e programat primul antrenament al tricolorilor pe perioada turneului final, publicul și reprezentanții mass-media vor avea acces pe toată durata acestuia. Ședința de pregătire se va desfășura la Stadio Tonino Pantieri din Meldola, acolo unde vor avea loc toate antrenamentele tricolorilor pe durata Campionatului European.

EURO 2019 va debuta pe 16 iunie. Adversarii tricolorilor vor fi Croația (18 iunie, San Marino, 19:30), Anglia (21 iunie, Cesena, 19:30) și Franța (24 iunie, Cesena, 22:00).

GRUPA A: Italia, Spania, Polonia, Belgia
GRUPA B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria
GRUPA C: Anglia, Franța, România, Croația

Programul grupei C:
18 iunie 2019: România – Croația (San Marino, 19:30*), Anglia – Franța (Cesena, 22:00)
21 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franța – Croația (San Marino, 22:00)
24 iunie 2019: Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00)
*Ora României

Campionatul European se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019, în 5 orașe din Italia și în San Marino: Bologna, Reggio nell’Emilia, Cesena, Trieste, Udine, Serravalle. Din cele 3 grupe se vor califica în semifinale câștigătoarele și cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.