Foto: Alex Nicodim

Naționala de tineret a României, condusă de Adrian Mutu, va participa la Turneul ”Maurice Revello”, unul dintre cele mai prestigioase turnee de pregătire dedicate tinerilor fotbaliști, în perioada 1-14 iunie.

Competiția de la Toulon, supervizată de FIFA, a debutat cu ediția din 1967. Participă 12 echipe din întreaga lume. Câștigătoarea din 2019 este Brazilia, iar cele mai multe titluri la Toulon le are Franța – 12. Ultima oară a cucerit trofeul în 2015.

Deși este un turneu Under 21, ediția din acest an se desfășoară după aceleași reguli ca și Jocurile Olimpice, mai exact au drept de joc fotbaliștii născuți începând cu 1 ianuarie 1997, fiind practic un turneu preolimpic, de pregătire.

La ediția din acest an s-au înscris până acum, alături de România, alte două formații ce vor fi la Tokyo: Franța și Japonia, și se așteaptă confirmarea din partea Braziliei, Argentinei și a Costei de Fildeș, și ele calificate la Olimpiadă. Alte reprezentative ce vor evolua la acest turneu sunt: Anglia, Mexic, Vietnam, Canada și Maroc.

Printre jucătorii renumiți care au strălucit de-a lungul timpului la Toulon se numără:

Jean-Pierre Papin (Franța) – golgheterul turneului 1985
David Ginola (Franța) – jucătorul turneului 1987
Claudio Taffarel (Brazilia) – portarul turneului 1987
Alan Shearer (Anglia) – golgheterul și jucătorul turneului 1991
Rui Costa (Portugalia) – golgheterul și jucătorul turneului 1992
Thierry Henry (Franța) – golgheterul și jucătorul turneului 1997
Javier Mascherano (Argentina) – jucătorul turneului 2003
Hugo Lloris (Franța) – portarul turneului 2006
Sebastian Giovinco (Italia) – jucătorul turneului 2008
James Rodriguez (Columbia) – jucătorul turneului 2011