FOTO Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES

Accidentat în partida pe care prima reprezentativă a câștigat-o în Malta, Ionuț Nedelcearu va continua sub comanda lui Mirel Rădoi la selecționata U21.

În minutul 30 al partidei Malta – România, Nedelcearu a suferit o lovitură în față cu genunchiul și a fost înlocuit. Suspect de fractură de piramidă nazală gravă, adică una care ar fi necesitat o intervenție chirurgicală, a fost trimis la spital chiar în timpul meciului. Medicii au constatat că lovitura suferită nu este atât de gravă precum se credea și că nu este necesar să fie operat. I s-a cusut plaga de la nivelul bărbiei și i s-a spus că ar putea evolua la Campionatul European cu o mască de protecție.

Fundașul central a venit în Italia marți, la prânz, direct din Malta, a fost preluat de la aeroport și a mers la spitalul Maggiore din Bologna pentru încă un control medical, la solicitarea staff-ului medical de la reprezentativa U21 pentru a fi siguri că Nedelcearu este apt pentru Campionatul European. Diagnosticul s-a confirmat, apoi fundașul central s-a dus la o clinică privată unde i s-au luat măsuri pentru a i se confecționa o mască de carbon cu o grosime de 1,5 mm.

Astfel, Ionuț Nedelcearu rămâne sub comanda lui Mirel Rădoi în cantonamentul din Italia și se pregătește pentru EURO 2019.

Staff-ul tehnic al selecționatei U21 și Federația Română de Fotbal mulțumesc clubului Dinamo București pentru cooperare și înțelegere. Ricardo Grigore este un jucător important, aflat în vizorul reprezentativelor României, iar selecționerul Mirel Rădoi îi mulțumește pentru disponibilitatea pe care a arătat-o.