Alexandru Pașcanu consideră că selecționata de tineret are șansa să ia o opțiune serioasă de calificare la EURO 2021, dacă învinge Danemarca, în martie, pe teren propriu.

Alex, cum a fost acest an pentru tine?
A fost unul extraodinar datorită experienței din Italia! La Euro 2019 am trăit cele mai frumoase momente din cariera mea de până acum. Nici nu pot spune în cuvinte ce am simțit acolo. Experiența din vara aceasta ne motivează și în această campanie! Am văzut cum este și ne dorim enorm să ajungem din nou acolo. Avem o șansă mare. Atunci când îți dorești ceva și muncești pentru a obține, nu poți să nu te bucuri la final.

Cum vezi tu această grupă?
Este foarte echilibrată, sunt patru echipe care speră să termine pe primele două locuri. Ucraina pare ieșită din cărțile calificări, dar veți vedea că va pune probleme mari în continuare. Danemarca pare favorită la primul loc, însă cred că vom recupera pe teren propriu punctele pierdute în deplasare. E greu, dar nu imposibil. Iar Finlanda și Irlanda de Nord sunt formații capabile să producă surprize.

Cum a fost atmosfera la lot, în această campanie? Sunt mai mulți jucători noi față de cei pe care i-ai avut colegi la Euro 2019.
Familia U21 există în continuare. Abia așteptăm să ne revedem. Suntem foarte uniți, suntem prieteni. Știu că este un clișeu în fotbal, dar credeți-mă că la noi chiar se aplică: forța grupului ne dă o putere extraordinară. Venim cu inima deschisă la lot, e ca o reîntâlnire între prieteni, jucători, staff și suporteri, la meciuri.

Mirel Rădoi e acum selecționerul primei reprezentative, cum crezi că va fi fără el?
Îl felicit și îi urez succes! Trebuie să avem încredere în el, este un antrenor extraordinar și cred că poate califica România la EURO 2020. Pentru mine a fost o plăcere să lucrez cu dânsul, m-a învățat multe, mai ales că joc pe același post pe care a evoluat și dumnealui. Îmi doresc să ne calificăm din nou la EURO pentru că va fi și meritul dânsului dacă reușim. Știu cât a muncit cu noi și ar fi păcat să nu aibă această satisfacție, aceea de a ne vedea din nou la un turneu final.

Ne calificăm la Euro?
După mulți ani cred că putem spune și noi cu mândrie că suntem România și trebuie să o facem! Am arătat că merităm să fim acolo, am învins Croația și Anglia, am remizat cu Franța și am pierdut în a doua repriză cu Germania. În vara lui 2021 vom fi în Ungaria și Slovenia, veți vedea!