La antrenamentul de joi dimineață, selecționerul Mirel Rădoi le-a pregătit elevilor săi o ședință de pregătire specială, distractivă.

După o încălzire de aproximativ 10 minute, cei 22 de fotbaliști plus antrenorii Florin Constantinovici și Eugen Anghel au fost împărțiți în 6 grupe de câte 4. Timp de 4 minute, fiecare grupă a executat un exercițiu tehnic bazat pe lovirea mingii sau controlul acesteia. După expirarea timpului, jucătorii s-au mutat la alt aparat, până când toți au efectuat toate cele 6 exerciții.

La final, pe baza punctajului realizat la fiecare exercițiu, a fost alcătuit un clasament.

  1. Petre, Cicâldău, Băluță, Ștefan  195p
  2. Ghiță, Coman, Pușcaș, Ciobanu  180p
  3. Manea, Nedelcearu, Drăguș, Olaru  165p
  4. Man, Hagi, Pașcanu, Ivan  160p
  5. Nedelcu, Dragomir, Boboc, Rus  155p
  6. Radu, Vlad, Constantinovici, Anghel  150p

Ionuț Nedelcearu (foto) s-a pregătit azi în premieră cu masca pe care o va purta în următoarea perioadă.

De azi, în formulă completă

George Pușcaș s-a pregătit normal în această dimineață, după ce ieri a avut un program special la piscină și la sala de forță. Atacantul nostru a acuzat crampe musculare la meciul din Malta și a fost menajat în prima zi de cantonament la U21. De asemenea, în jurul prânzului, a ajuns la hotelul unde sunt cazați tricolorii și Cătălin Căbuz. Portarul a fost lăsat de selecționerul Mirel Rădoi la echipa sa de club, FC Hermannstadt, pentru a disputa meciurile din barajul pentru promovarea/menținerea în Liga 1. După amiază, Căbuz a ieșit pe teren altături de ceilalți tricolori, însă a efectuat doar o alergare ușoară de 30 de minute (foto). De mâine, însă, el se va pregăti cot la cot cu colegii lui.

Părerea tricolorilor

În cantonamentul de la Bagno di Romagna, Alex Pașcanu a vorbit cu reprezentanții presei din România: “Ne simțim bine, ne pregătim pentru acest turneu final. Am muncit mult ca să fim aici. Cel mai greu moment al cantonamentului a fost antrenamentul în nisip, iar cel mai mult ne-am distrat la cel în piscină. Mirel Rădoi e un antrenor foarte bun. A fost și el în situația noastră și ne înțelege”.

Înainte de antrenamentul de azi a vorbit și Andrei Ivan: “Ne gândim deja la primul meci, vrem să luăm cele trei puncte. Noi știm ce putem și sperăm să ne calificăm în semifinale. Nu știu ceilalți colegi, dar eu am venit la această convocare cu gândul la o medalie. Cred că putem să jucăm finala”.

Pe 15 iunie, tricolorii se vor muta în orașul Forli, situat la 30 de km de Cesena, unde se vor caza la Grand Hotel Forli. Aici se va sta pe durata turneului final.

Trimite până pe 15 iunie 2019 un mesaj și o fotografie pentru România U21! Acestea vor ajunge la tricolori în cantonamentul lor de la Euro și poți câștiga tricourile lor de la Campionatul European!

TRANSMITE MESAJUL TĂU AICI!

Cei 23 de jucători convocați de Mirel Rădoi la EURO 2019:

Portari: Ionuț Radu (Genoa), Cătălin Căbuz (Hermannstadt), Andrei Vlad (FCSB)

Fundași: Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Alexandru Pașcanu (Leicester City), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Florin Ștefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul)

Mijlocași: Tudor Băluță (FC Viitorul), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (FC Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Denis Drăguș (FC Viitorul), Vlad Dragomir (Perugia)

Atacanți: George Pușcaș (Palermo), Adrian Petre (Esbjerg fB), Andrei Ivan (Rapid Viena)

Lista adițională îi cuprinde pe următorii: Mihai Butean (Astra), Deian Sorescu (Dinamo), Denis Ciobotariu (Dinamo), Ricardo Grigore (Dinamo), Andrei Radu (Concordia Chiajna), Răzvan Oaidă (FC Botoșani), Lorand Fulop (FC Botoșani), Valentin Costache (CFR Cluj), Valentin Gheorghe (Astra).

16 iunie, antrenament deschis publicului

Pe 16 iunie, atunci când e programat primul antrenament al tricolorilor pe perioada turneului final, publicul și reprezentanții mass-media vor avea acces pe toată durata acestuia. Ședința de pregătire se va desfășura la Stadio Tonino Pantieri din Meldola, acolo unde vor avea loc toate antrenamentele tricolorilor pe durata Campionatului European.

GRUPA A: Italia, Spania, Polonia, Belgia
GRUPA B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria
GRUPA C: Anglia, Franța, România, Croația

Programul grupei C:
18 iunie 2019: România – Croația (San Marino, 19:30*), Anglia – Franța (Cesena, 22:00)
21 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franța – Croația (San Marino, 22:00)
24 iunie 2019: Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00)
*Ora României

Campionatul European se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019, în 5 orașe din Italia și în San Marino: Bologna, Reggio nell’Emilia, Cesena, Trieste, Udine, Serravalle. Din cele 3 grupe se vor califica în semifinale câștigătoarele și cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.