Trăim împreună această experiență, într-un format nou, din inima lotului nostru, pentru toți suporterii! Zilnic, din oră în oră, cele mai proaspete informații, imagini inedite și detalii în exclusivitate pe liveblog FORZA TRICOLORII! 

Suntem live alături de România U21 la Euro, oră de oră!

23 iunie

? 22:00

Tricolorii au efectutat în această seară antrenamentul oficial la Meldola, ultimul înaintea duelului cu Franța! Seară bună, tuturor! Ne revedem mâine dimineață începând cu ora 9:00 în ziua marelui meci cu francezii!

FORZA TRICOLORII!

? 21:00

Cu Franța, pentru semifinale, depășim asistența de la Anglia!

Organizatorii partidei de mâine, în urma căreia România U21 se poate califica în semifinalele Euro și la Jocurile Olimpice 2020, au anunțat la ședința tehnică UEFA din această seară că vom avea mai mulți spectatori decât la Anglia-România, meci pe același stadion Dino Manuzzi din Cesena.

Astfel, s-au vândut deja aproximativ 12.000 de bilete, dintre care 6.000 cumpărate de români în zonele alocate de UEfA suporterilor noștri, iar alte 4.000 se estimează că tot de către români! Așadar, aproximativ 10.000 de români până acum!

Fanii pot cumpăra bilete și mâine, în ziua meciului, de la ora 09:00, de la casele de bilete ale arenei. Au fost puse în vânzare 14.000 de bilete, iar în cazul în care acestea se vor epuiza, va fi deschis încă un sector cu 3.000 de locuri.

Suporterii români sunt așteptați începând cu ora 14:00 în fan zone FORZA TRICOLORII!, la 1 km de stadion, în Giardino Pubblico, unde se află și magazinul echipei naționale. De aici, în jurul orei 19:00, vom pleca împreună spre marele meci!

Toți suporterii români sunt rugați să ajungă la stadion în jurul orei 19:00 (ora Italiei), iar cei care au achiziționat bilete online să se prezinte cu ele printate. Aceste recomandări sunt menite să faciliteze accesul în timp util la meci pentru toți fanii noștri.

FORZA TRICOLORII!

? 20:00

Poftiți în camera lui Andrei Ciobanu și Vlad Dragomir! Cum își petrec cei doi o zi în cantonamentul de la Forli, ce lucruri norocoase și-au pus în bagaje și cum se motivează în serile premergătoare partidelor de la EURO, aflați în materialul de mai jos:

? 19:00

Conferință de presă| Mirel Rădoi: “Obiectivul pentru care am venit aici este să ne calificăm! Vom juca doar cu gândul la victorie, nu fac calcule. Nu trebuie să ne gândim la egal, altfel putem avea parte de un dezastru! Nu mă interesează cu cine am putea juca în semifinale, sunt concentrat doar la meciul cu Franța, atât contează acum!”.

? 18:00

? 17:00

Interviu cu Florinel Coman pentru site-ul UEFA.com. Totul despre victoria contra Angliei, cum îi caracterizează pe jucătorii Franței și ce promisiune are pentru fanii naționalei noastre. ⤵

? 16:00

Pe cine a eliminat România U21 la Euro și cu cine ne luptăm pentru semifinale: o perspectivă “altfel”.

Comparativ cu Anglia și Franța, avem o bază de selecție, raportat strict la populație, mult mai mică. În plus, jucătorii din lotul nostru nu provin din alte țări, englezii și francezii de la Euro bazându-se pe foarte mulți fotbaliști cu origini africane, în special. Fotbalul din cele două forțe europene e unul de top la nivel de cluburi, cu super reprezentare în fazele finale din Liga Campionilor și Europa League, atât în sezonul 2018/19, cât și în precedentele. Cu toate acestea, am eliminat Anglia și ne pregătim să învingem și Franța! ?

Iată alte elemente comparative interesante:

JUCĂTORI ÎN BIG 5 (primele ligi din Spania, Italia, Anglia, Franța, Germania). Exceptând 8 fotbaliști care sunt legitimați sau au fost împrumutați sezonul 2018/19 în Premiership + fundașul Clarke-Salter care a jucat în Olanda, avem 14 englezi din Big 5. La francezi, doar cei 2 portari de rezervă (Ligue 2) și Ntcham de la Celtic Glasgow ies din tipar, în rest avem 20 de jucători din Ligue 1, Bundesliga și Premier League pentru Franța! Noi îl avem doar pe Radu la Genoa, în vreme ce Băluță abia acum trece la Brighton iar Pașcanu nu a prins încă prima echipă la Leicester.

ISTORIA E CU EI. Până la 2-4 cu noi, Anglia U21 nu mai pierduse la diferență de două goluri de 38 de meciuri, oficiale și amicale! Adică din iunie 2015 (1-3 cu Italia la Campionatul European). Iar 4 goluri nu a mai încasat într-un meci de un deceniu!, din septembrie 2009, 0-4 cu Germania! În vreme ce adversarul nostru de mâine, Franța are o singură înfrângere în ultimele 21 de partide disputate. Un ultim detaliu despre forța tineretului lor: din noiembrie 2017 până acum, francezii au primit doar 2 goluri!

 

? 15:00

România U21 a petrecut o oră într-un centru comercial din Forli, ieșind puțin din tensiunea partidei decisive de mâine, cu Franța. La locul de joacă, ne-am reamintit, după ce mai devreme am descoperit imaginile de colecție cu fotbaliștii în copilărie, că aceștia sunt, și acum, niște copii. Copiii care au eliminat Anglia de la Euro și care țintesc acum Franța!

? 14:00

Tricolorii Atac U21! Trei lucruri tari despre naționala super ofensivă a României.

GOLUL E PRIETENUL NOSTRU. Din 2017 până azi, România U21 a disputat 16 partide oficiale și amicale, reușind să marcheze în 14 dintre acestea. Singurele fără gol au fost remiza cu Țara Galilor din deplasare, 0-0, în preliminariile Euro 2019 și eșecul din partida de pregătire cu Spania, 0-1, din martie acest an. România are o medie de fix 2 goluri marcate pe meci!

TRAGEM LA FOC AUTOMAT. Cu 34 de șuturi trimise spre poartă după disputarea primelor 2 runde de meciuri din fiecare grupă la Euro, România se află pe locul 2 în topul echipelor care au căutat cel mai mult golul (Spania și Italia au un meci în plus, cel de aseară). Doar italienii ne-au depășit, până la acest punct. Tricolorii au, așadar, o medie de 17 șuturi spre poartă per meci, deși am întâlnit adversari tari, Croația și Anglia.

MARCĂM TOȚI ȘI DIN TOATE POZIȚIILE. Cele 8 goluri ale României de până acum la Euro U21 au fost marcate de 5 jucători: Pușcaș, Hagi, Petre, Băluță și Coman. Adică două vârfuri de careu, mijlocașul central ofensiv, extrema stânga și un mijlocaș central defensiv. Mai mult decât atât, cele 8 reușite au venit astfel: 2 din penalty (Pușcaș), 1 din careul mic (Petre), 2 din careul mare (Hagi și Băluță), 3 din afara careului mare (Hagi și Coman de două ori).

? 13:00

Franța U21 a susținut deja conferința de presă oficială din preziua duelului cu noi. La întâlnirea cu jurnaliștii au fost selecționerul Sylvain Ripoll și mijlocașul lui Lyon, Loucas Tousart. Iată ce au declarat:

“Nu am jucat cum ne-am droit în primele două meciuri. Am suferit mult în partida cu Croația, trebuie să ne recuperăm și să fim în cea mai bună formă. Nu ne mulțumim cu egal în fața României, noi trebuie să câștigăm grupa! Nimic nu e sigur în fotbal, iar dacă jucăm la egal și primim gol în ultimele minute, riscăm să fim eliminați. Ar fi o greșeală să jucăm la egal”Lucas Tousart (mijlocaș Franța U21)

 

“Pentru mine, România nu este o surpriză, e o confirmare! Am văzut multe din meciurile lor, au avut cea mai bună apărare, acum au demonstrat că sunt și foarte ofensivi. Cea mai mare amenințare cred că e Ianis Hagi, jucător cu multă calitate care lovește mingea bine cu ambele picioare. Vor fi mulți români în tribune, când mă uitam la meciurile lor de aici vedeam mult galben și nu era de la soare. Vor fi o prezență benefică, ne dorim să jucăm cu un stadion plin”Sylvain Ripoll (selecționer Franța U21)

? 12:00

Cinci jucători fantastici azi, cu cinci chipuri de copii îndrăgostiți de fotbal acum ceva ani! Imagini de colecție cu eroii noștri U21:

? 11:00

Avem arbitrii partidei pentru semifinalele Euro! Cunoștință pentru tricolori!

Meciul România-Franța de mâine, ora 22:00 a României, în direct pe TVR și Radio România Actualități, va fi condus de o brigadă bulgară, cu Georgi Kabakov la centru, ajutat de asistenții Martin Margaritov și Divan Valkov. Al patrulea oficial este scoțianul Bobby Maden, cel care a fost la centru la România-Croația 4-1. Arbitrii VAR sunt spaniolii Ricardo de Burgos și Xavier Estrada Fernandez.

Georgi Kabakov (33 ani) este născut la Plovdiv și a început cariera în arbitraj acum 18 ani, în 2001, fiind promovat din 2007 în lotul primei divizii din țara vecină. A devenit arbitru FIFA în 2013, iar de anul trecut a primit delegări și în Champions League.

Kabakov a fost al patrulea oficial la victoria României U21 de la Euro cu Croația, 4-1, iar în preliminarii a condus la centru succesul tricolorilor în Elveția, 2-0, partidă în care nu a acordat niciun cartonaș!

? 10:00

Vino de azi la magazinul tricolorilor din Cesena! Mâine plecăm din nou, împreună spre meciul cu Franța, din fan-zone FORZA TRICOLORII!

Peste 1.000 de români au participat în ziua meciului cu Anglia la primul fan-walk din istorie la România U21! Am arătat întregii lumi cine sunt suporterii români! Iar mâine, putem să batem împreună acest record!

Astăzi și mâine, de la 10:00 la 19:00, magazinul tricolorilor este deschis în Giardino Pubblico din Cesena, acolo unde mâine, de  la 14:00, ora Italiei, deschidem și fan zone FORZA TRICOLORII!

Ne strângem, ne pictăm pe față și ne îmbrăcăm cu tricoul României, punem steagul pe umeri și fularele la gât! Apoi, plecăm împreună pe jos de la ora 19:00, aproximat 1 kilometru, cântând pentru România, până la stadion unde împreună învingem Franța și ne calificăm în semifinale!

Recomandăm tuturor fanilor să ajungă la stadion cu 2 ore înainte de startul partidei (ora Italiei 21:00), iar pe deținătorii de bilete achiziționate online, să le printeze înainte de a sosi la arenă.

CE FACEM ÎN FAN ZONE

 • Ne fotografiem încurajând România și, în același timp, strigând pentru tricolori, iar un photobooth cu decibelmetru ne arată cine e „cel mai cel” suporter
 • Vom juca fotbal pe teren redus, 2 versus 2
 • Ne pictăm chipurile în culorile tricolorului, ca să fim gata de spectacol în tribune
 • Tragem la poartă și măsurăm apoi viteza șutului cu un radar special. Cel mai bun e premiat!
 • Din fan zone se ridică pozele pe care le faci oriunde în lume și pe care le postezi pe contul personal public de Instagram cu hashtagul #luptamimpreuna.

CE GĂSEȘTI LA MAGAZINUL ECHIPEI NAȚIONALE

 • Vei purta tricoul original al României la meciurile tricolorilor U21 de la Euro și la toate meciurile echipelor naționale de acum înainte, fie că vei fi pe stadion sau în fața televizorului
 • Îți vei putea inscripționa tricoul.
 • Poți plăti cash sau card.
 • Vei susține România cu steagul nostru drag, eșarfe sau fulare de suporter adevărat
 • Te poți mândri cu treningul, tricoul de prezentare sau de antrenament al echipei pe care o iubesc cel mai mult românii, indiferent unde s-ar afla
 • Copilul tău se va juca îmbrăcat în culorile care ne fac fericiți și va merge la fotbal în echipamentul României
 • Fiecare fan va primi un cadou.

FORZA TRICOLORII!

? 09:00

Bună dimineața, români, din cantonamentul tricolorilor U21 de la Forli! A mai rămas doar o zi, plină cu antrenament oficial, conferință de presă, emoții, calcule și multe surprize, până la meciul cu Franța, în urma căruia putem obține calificarea în semifinalele Euro din Italia și San Marino!

România fiind repartizată în ultima grupă, C, vom ști exact încă de la finalul acestei zile, după partidele din grupa B, ce rezultat și scor ne trebuie cu Franța, inclusiv posibilul adversar din semifinale!

În urma încheierii grupei A aseară, calculele s-au mai simplificat. Astfel, la acest moment, ne putem califica din grupă și, totodată, la Jocurile Olimpice 2020 dacă:

 • învingem sau facem egal cu Franța, câștigând astfel grupa noastră (la egalitate de puncte cu Franța, avem golaveraj mai bun)
 • pierdem cu Franța la maximum 2 goluri diferență, depășind locurile 2 din grupele A și B (avem 6 puncte, golaveraj +5, am avea golaveraj +3, în grupa A pe locul secund e Italia cu același număr de puncte și golaveraj +3, dar mai puține goluri marcate decât noi).

Scenariile se complică doar în cazul unui eșec la diferență mare de scor cu Franța și a următoarelor situații în grupa B care se joacă diseară:

 • Danemarca va câștiga cu Serbia iar Germania nu pierde cu Austria, contează la ce diferență câștigă danezii versurs diferența la care am pierde noi cu Franța (acum noi avem +5, danezii au 0).
 • Dacă Germania pierde cu Austria și Danemarca bate Serbia, se face clasament în trei (Germania-Austria-Danemarca la egalitate de puncte). Înfrângerea nemților la limită ne întoarce la scenariul “diferența victoriei danezilor vs diferența înfrângerii noastre cu Franța”.
 • Ar mai fi varianta unei victorii zdrobitoare a Austriei cu Germania, în contexul unui scor similar pentru Franța cu noi.

FORZA TRICOLORII!

22 iunie

? 21:00

Încheiem ziua de azi cu un ultim video inedit: cum arăta după 4-2 cu Anglia telefonul lui Mirel Rădoi, un selecționer mândru că e român, așa cum a declarat la finalul victoriei, în conferința de presă. De mâine dimineață, totul pentru victorie cu Franța! Ne revedem, ca de obicei, începând cu ora 09:00, aici, pe liveblog FORZA TRICOLORII! Seară bună!

? 20:00

? 19:00

Vă mulțumim pentru cele peste o mie de înscrieri în concursul FORZA TRICOLORII! care v-a provocat să ghiciți echipa de start a României U21 cu Anglia și scorul corect!

Cei 4 câștigători, singurii care au indicat corect la ambele probe, sunt Sebastian Suărășan, Tibi Munteanu, Ursul Ioana și Ursul Daniela. Așteptăm mesajele voastre în privat pe pagina de facebook a Echipei Naționale cu datele de contact pentru a intra în posesia invitațiilor duble la meciurile de acasă ale României U21 în preliminariile Euro 2021!

? 18:00

Imagini filmate dintr-un unghi special, care  redau bucuria jucătorilor și a suporterilor imediat după marcarea primului gol împotriva Angliei:

? 17:00

Căpitanul Ionuț Radu, în vestiar, înaintea meciului cu Anglia: “Acesta e momentul nostru! Ieșim pe teren și dăm totul pentru România!”

? 16:00

George Pușcaș și Florin Ștefan au suținut o conferință de presă în care au vorbit despre importanța parcursului la Euro 2019 și au spus că partida contra Angliei e cea mai frumoasă din cariera lor.

? 15:00

După faptă și răsplată! Titularii din victoria cu Anglia au avut parte de o recuperare cu zâmbetul pe buze la piscină. Restul jucătorilor s-au antrenat intens la baza de pregătire de la  Forli!

? 14:00

Finalul nebun al partidei INCREDIBILE câștigate de tricolori contra Angliei, scor 4-2 relatat LIVE de la Cesena de cei doi comentatori ai TVR.

? 13:00

I-am eliminat pe englezi de la Euro U21, football is not coming home, ci rămâne în vestiarul acestor băieți minunați pregătiți de Mirel Rădoi.

“God Save the Queen” a fost aplaudat de români pe stadionul din Cesena, ușoarelor aroganțe britanice le-am replicat cu 4 goluri, iar acum descoperim, cu bucurie moderată, dar cu bucurie, cum a receptat presa din Albion partida, în top 5 reacții. Apropo, pentru Daily Mirror: Hagi românul se scrie “Hagi”, niciodată “Hadji”!

 • Anglia a îndurat câteva eliminări umilitoare de la turneele finale de-a lungul anilor, iar aceasta a fost una dintre cele mai rele: out după 6 zile, cu 6 goluri încasate, greșeli care au oferit adversarilor 3 penalty-uri, cel mai creativ jucător ținut pe bancă o oră într-un joc pe care era obligată să îl câștige, un cartonaș roșu primit pentru o intrare horror și o bâlbă de portar. Totuși, vremea a fost frumoasă (The Times)
 • Unii din jucătorii englezi au încercat să susțină că Anglia a fost totuși echipa mai bună. Nu e adevărat. Nici pe departe. Au fost sub România tactic și fizic, iar faptul că s-au prăbușit ca un castel din cărți de joc arată că au fost inferiori și psihic (Daily Mail)
 • Jucătorii englezi au primit o lecție despre fotbalul la un turneu final din partea unei echipe hotărâte a României, cu jucători fără cota lor, care le-au arătat băieților de Premier League cum se face treaba (The Telegraph)
 • A fost acea  senzație cu care ne-am obișnuit, a eliminării din turneu, când jucătorii s-au prăbușit în genunchi, distruși de explozia târzie de goluri ale românilor (Daily Mirror)
 • Cu tinere talente de cel mai înalt nivel la dispoziție, precum Foden, Maddison, Wan-Bissaka și Calvert-Lewin, selecționerul Boothroyd va fi sub o presiune uriașă în încercarea de a explica Federației din Anglia prestația dezastruoasă din grupă (The Sun)

? 12:00

Cum ne calificăm în semifinalele Euro și la Jocurile Olimpice?

Dacă în ultimul meci din grupă, cu Franța, vom învinge sau facem egal, vom câștiga grupa (egalitate de puncte cu Franța, dar golaveraj mai bun) și ne vom califica în semifinalele Campionatului European și la Jocurile Olimpice din Japonia 2020.

Scenariile se complică doar în cazul unui eșec. Nu-l vom avea, dar ne facem datoria să informăm. Sorry, băieți?.

Așadar, dacă pierdem cu Franța, vom termina sigur pe locul 2 în grupă, cu 6 puncte, și e nevoie să devenim cel mai bun loc 2 din cele 3 grupe de la Euro ca să mergem mai departe. Situație fericită de care ne pot priva doar niște scenarii puțin probabile, care depind exclusiv de o înfrângere a noastră la scor mare cu Franța. Ne facIată-le:

 • În grupa care se joacă azi, scenariul negru 1 spune că Spania nu bate Polonia, iar Italia bate Belgia la o diferență de scor, coroborată cu înfrângerea noastră, care îi oferă un goalveraj mai bun (acum noi avem +5, iar Italia are +1).
 • În grupa care se joacă azi, scenariu negru 2 spune că Italia bate Belgia + Spania bate Polonia și se face clasament în trei (Polonia-Italia-Spania la egalitate de puncte). Dacă victoria Spaniei e la 3 goluri, Italia vine pe doi și revenim la scenariul negru 1. Dacă Spania bate la unu sau 2 goluri diferență, doar un dezastru cu Franța îi poate ajuta (acum noi avem +5, Spania are -1).

 

 • În grupa care se joacă mâine, dacă Danemarca va câștiga cu Serbia iar Germania nu pierde cu Austria, contează la ce diferență câștigă danezii versurs diferența la care am pierde noi cu Franța (acum noi avem +5, danezii au 0).
 • În grupa care se joacă mâine, dacă Germania pierdu cu Austria și Danemarca bate Serbia, se face clasament în trei (Germania-Austria-Danemarca la egalitate de puncte). Înfrângerea nemților la limită ne întoarce la scenariul “diferența victoriei danezilor vs diferența înfrângerii noastre cu Franța”. Ar mai fi varianta unei victorii zdrobitoare a Austriei cu Germania, în contexul unui scor similar pentru Franța cu noi. Dar să ne concentrăm pe fotbal, nu pe iluzii ?

 

? 11:00

Imagini exclusive de pe teren și din vestiarul tricolorilor la finalul unei partide FANTASTICE contra Angliei, la finalul căreia suntem foarte aproape de CALIFICAREA în semifinalele Campionatului European U21!

? 10:00

“Sunteți un popor extraodinar! Ne-ați făcut mândri că suntem români! Știam că avem milioane de români care ne susțin pretutindeni, victoria aceasta e și pentru voi!” – Ionuț Radu, căpitan România U21.

? 9:00

Bună dimineața, tuturor! Vă mulțumim pentru o noua zi specială petrecută ieri alături de tricolorii U21! Azi povestea merge mai departe. Povestea României la EURO! Și avem o surpriză pentru voi!

Căpitanul nostru, Andrei Radu, va comunica direct cu voi, pe instagram, pe contul oficial al echipei naționale. Toată ziua el va fi cel care vă va oferi imagini și filmări exclusive din cantonament! Ne vedem mai târziu pe insta!

FORZA TRICOLORII!

21 iunie

? 23:55

A fost cea mai lungă zi a anului, Solstițiul de vară, și cea mai lungă zi a noastră pe liveblog FORZA TRICOLORII! de până acum. Dar să avem parte doar de astfel de zile! Cuvintele sunt acum de prisos. Să ne bucurăm! Uitasem gustul acesta!

Iar mâine, de la 09:00, ca de obicei, ne reîntâlnim aici! Pentru că povestea merge mai departe! FORZA TRICOLORII!

Anglia – România 2-4

Au marcat: Pușcaș (77), Hagi (86), Coman (89, 90+2)  / Gray (80), Abraham (87)

ANGLIA: 1. Henderson – 3. Dasilva (23. Abraham, 78), 4. Clarke-Salter (c), 12. Kenny, 5. Tomori – 6. Dowell, 17. Barnes (11. Sessegnon, 46, 10. Foden, 57), 7. Gray – 18. Mount, 19. Calvert-Lewin, 8. Maddison. Selecționer: Aidy Boothroyd

Rezerve: 13. Gunn, 22. Woodman, 2. Wan-Bissaka, 9. Solanke, 14. Kelly, 15. Konsa, 20. Gibbs-White, 21. Nelson,

ROMÂNIA: 1. Radu (c) – 6. Manea, 5. Nedelcearu, 4. Pașcanu, 3. Ștefan – 21. Băluță, 17. Cicâldău – 8. Man (14. Dragomir, 74), 10. Hagi (16. Nedelcu, 87), 19. Ivan (7. Coman, 63)- 9. Pușcaș. Selecționer: Mirel Rădoi

Rezerve: 12. Căbuz, 23. Vlad – 2. Boboc, 11. Petre, 13. Grigore, 15. Ghiță, 18. Rus, 20. Ciobanu, 22. Olaru

Arbitru: Andreas Ekberg. Asistenți: Stefan Hallberg și Mehmet Culum (toți din Suedia).

? 19:45

Pauză la Cesena între Anglia și România. O primă repriză în care echipa noastră a ratat marile ocazii prin Andrei Ivan și Dennis Man.

? 19:00

Ce frumos se aude imnul României cântat pe străzile din Cesena înainte de Anglia-România. Au mai rămas de minute! Hai, România!

FORZA TRICOLORII!

? 18:15

Echipa câștigătoare nu se schimbă ?‼ Acesta e primul 11 ales de Mirel Rădoi pentru meciul cu Anglia!

? 17:45

Ne apropiem de startul partidei. Ultimele detalii au fost puse la punct. Vestiarul nostru e pregătit și îi așteaptă pe jucătorii noștri.

? 17:00 

Mai sunt două oreși jumătate până la startul partidei. Autocarul nostru îi așteaptă pe jucători pentru a-i duce la Cesena!

? 16:30 

Românii încep să se strângă în fan zone FORZA TRICOLORII! din Cesena, acolo une îi așteaptă jocuri, premii și magazinul echipei naționale de unde cumpără tricoul României, steaguri și fulare!

Mai sunt doar 4 ore până la meciul cu Anglia de pe Stadio Dino Manuzzi! În jurul orei 16:30, ora Italiei, ne vom grupa și plecăm pe jos, 1km, în primul fan walk din istorie al României U21. FORZA TRICOLORII!

? 16:00 

Suporterii echipei naționale din București pot viziona partida din această seară pe terasa de la Mall Promenada. În deschidere, Antonia va susține un concert, așa cum la meciul cu Croația a făcut-o Irina Rimes. De asemenea, cei mai înfocați suporteri vor putea să-și achiziționeze echipamente și materiale inscripționate cu însemnele echipei naționale de la magazinul mobil al FRF.

? 15:00

Interviu special realizat de site-ul UEFA cu atacantul nostru, George Pușcaș, înaintea partideidin această seară cu Anglia. AMR 4 ore și jumătate!

? 14:00

Peste o oră se deschide fan-zone FORZA TRICOLORII!, de aici plecăm împreună spre stadion!

Astăzi e ziua când și noi, suporterii, putem scrie istorie, după ce tricolorii U21 au făcut-o la  4-1 cu Croația! Prima victorie din istorie a României la un Campionat European de tineret, azi e rândul nostru: facem primul fan-walk din istorie pentru tricolorii U21, plecăm toți, pe jos, din fan zone-ul românesc spre stadion pentru meciul cu Anglia!

De la 14:00, ora Italiei, fan zone FORZA TRICOLORII! și magazinul echipei naționale vă așteaptă în Cesena la Giardino Pubblico! Ne strângem, ne pictăm pe față și ne îmbrăcăm cu tricoul României, punem steagul pe umeri și fularele la gât! Apoi, plecăm împreună pe jos 1 kilometru cântând pentru România, până la stadion unde împreună învingem Anglia!

CE FACEM ÎN FAN ZONE

 • Ne fotografiem încurajând România și, în același timp, strigând pentru tricolori, iar un photobooth cu decibelmetru ne arată cine e „cel mai cel” suporter
 • Vom juca fotbal pe teren redus, 2 versus 2
 • Ne pictăm chipurile în culorile tricolorului, ca să fim gata de spectacol în tribune
 • Tragem la poartă și măsurăm apoi viteza șutului cu un radar special. Cel mai bun e premiat!
 • Din fan zone se ridică pozele pe care le faci oriunde în lume și pe care le postezi pe contul personal public de Instagram cu hashtagul #luptamimpreuna.

CE GĂSEȘTI LA MAGAZINUL ECHIPEI NAȚIONALE

 • Vei purta tricoul original al României la meciurile tricolorilor U21 de la Euro și la toate meciurile echipelor naționale de acum înainte, fie că vei fi pe stadion sau în fața televizorului
 • Îți vei putea inscripționa tricoul.
 • Poți plăti cash sau card.
 • Vei susține România cu steagul nostru drag, eșarfe sau fulare de suporter adevărat
 • Te poți mândri cu treningul, tricoul de prezentare sau de antrenament al echipei pe care o iubesc cel mai mult românii, indiferent unde s-ar afla
 • Copilul tău se va juca îmbrăcat în culorile care ne fac fericiți și va merge la fotbal în echipamentul României
 • Fiecare fan va primi un cadou.

FORZA TRICOLORII!

? 13:00

Ce făceai în vara când aveai 21 de ani?

Azi e ziua cea mai grea. Pentru că au scris o poveste și s-au calificat. Apoi au zgândărit istoria și au „spart normele” cu Croația. Dar azi vine Anglia! Iar ei știu, în sufletul îndopat cu fotbal și tinerețe, că peste ani nimeni nu își va aminti de “generația care a bătut Croația”. E nevoie de meciuri uriașe cu echipe uriașe ca să pătrunzi în altarul suprem și pretențios al tribunelor cu memorie afectivă.  E nevoie să bați echipe care au fost tari în fotbal TOTDEAUNA pentru a rămâne în fotbal pentru TOTDEAUNA.

Generația lor a cucerit milioane de români, din țară și din toate colțurile lumii. Pe unii, pentru că joacă ofensiv. Pe alții, pentru că ne era dor de veri cu turnee finale. Pe mulți, deși o au în subconștient, deoarece n-au fost încă învinși în oficiale, de la startul campaniei Euro 2019.

Generația lor “altfel”, copleșitor de exuberantă și uluitor de matură în același timp. „Nesimțită” pozitiv dar cuminte cum nu ne vine să credem. Cu hashtag și “insta”, cu râs în clocot.

Generația lor cu “muzică de bubuială” și flash-interviuri cu câte 3 fotbaliști. Voioasă din puritatea tinereții eterne de dicționar și care își urmărește programul de nutriție și recuperare cu meticulozitate de octogenar.

Generația lor, una din cele mai unite din fotbalul nostru recent, cu olteni, moldoveni, munteni, dobrogeni, sătmăreni, bănățeni și ardeleni, cu Perugia și Sepsi OSK, FC Ufa, Esbjerg și Gaz Metan Mediaș.

Generația lor, de românași crescuți în Anglia sau copilăriți prin Italia, care joacă în poate cea mai deschisă epocă a frontierelor lumii dar care la imnul României nu șoptește versurile, ci le urlă de se zguduie ființa în cei din jur!

Da, joacă pentru ei, în primul rând. Pentru viitorul lor în fotbal, pentru carierele lor și pentru viitorul familiilor lor, înainte de toate. Așa e firesc! Dar îi simți că joacă în galben, nu pentru galbeni.

Luptă pentru România, pentru ca România să câștige și ei să crească prin victoria României. Ce poate fi mai frumos? Nu am fi altundeva dacă am face, fiecare, asta?

Azi e bătălia cu Anglia. Cea mai grea de până acum. Dacă vrem să o câștigăm, trebuie întâi să recunoaștem asta. Și ne trebuie tot ce am avut bun la fiecare meci de până acum, strâns la un loc în 90 de minute.

Dar indiferent cum va ieși la final, generația asta ne-a strâns deja în jurul ei, ne-a întors deja copiii spre fotbal, ne-a adus speranță și, cel mai important, nu ne-a lăsat doar cu speranța! Ne-a făcut iarăși mândri de România, ne-a adus aminte că am fost și noi tineri frumoși și buni. Sau că am fi putut fi și mai buni, și mai frumoși, atunci când eram tineri.

Da, știm că Mozart a compus prima simfonie la 8 ani și că adolescenți mai tineri ca ei revoluționează lumea cu invenții în tehnologie. Dar la 21 de ani, generația asta ne-a făcut FERICIȚI. E puțin? E mult? Poate fi totul.

Chiar, tu ce făceai în vara când aveai 21 de ani?

P.S. Cândva, va veni și o înfrângere. Va veni. Atunci va fi rândul nostru să ieșim în fața lumii, noi vom fi echipa de start. Ce vom face? Vom ști să ne ridicăm copiii și să nu uităm că ne fac fericiți?

 

? 12:00

Trei perspective inedite asupra duelului cu Anglia de astăzi:

Cum primește gol Anglia? 66% din centrări!

În mod tradițional, englezii sunt percepuți ca preferând pasele lungi, lansările aeriene, baloanele înalte, jocul cu capul și cornerele aplaudate de tribune. În fapt, Anglia U21 care a avut cea mai bună defensivă din preliminarii alături de România (4 goluri primite), ia gol rar însă de obicei din lansări pe sus! Astfel, 4 din cele 6 goluri încasate de englezi în preliminarii + deubutul 1-2 cu Franța la Euro, s-au născut din astfel de faze:

 • gol Olanda (1-1) – centrare din stânga, peste fundași, gol cu capul de la 11 metri
 • gol Scoția (3-1) – lansare pe sus din zonă centrală, peste fundași, șut din 2 metri
 • gol Ucraina (2-1) – centrare din stânga, peste fundași, gol cu capul de la linia careului mic
 • gol Franța (2-1) – corner bătut la înălțime pe scurt, deviere cu capul, autogol.

Al doilea duel direct, în format 9 versus 9

Pe 24 martie 2018, la Wolverhampton, Anglia și România s-au întâlnit la nivel U21 într-o partidă amicală. Pe banca noastră era Daniel Isăilă, iar acesta nu i-a avut la dispoziție pe Man, Cicâldău, Manea și Nedelcearu, convocați la seniori. Englezii ne-au învins cu 2-1, goluri marcate de Gray (8) și Clarke-Salter (72), pentru noi punctând Costache (79).

Ce fotbaliști care au jucat atunci sunt azi la Euro pentru Anglia (9 fotbaliști): Henderson, Tomori, Clarke-Salter, Dowell, Maddison, Gray, Kenny, Abraham, Calvert-Lewin.

Ce fotbaliști care au jucat atunci sunt azi la Euro pentru România (9 fotbaliști): Radu, Ghiță, Pașcanu, Ciobanu, Nedelcu, Hagi, Coman, Ivan, Petre.

Întâlnim Anglia, dar cu jucători având origini în 10 de țări!

În lotul de 23 al Angliei la Euro U21 sunt cel puțin 11 jucători, o echipă de start!, cu origini în alte țări decât Anglia. Iată cum arată acest “prim 11” provenit din 10 țări:

Gunn (Scoția), Konsa (RD Congo & Angola), Tomori (Nigeria), Wan-Bissaka (RD Congo), Choudhury (Grenada & Bangladesh), Sessegnon (Benin), Maddison (Irlanda), Abraham (Nigeria), Nelson (Zimbabwe), Gray (Jamaica), Solanke (Nigeria).

 

? 11:00

Concurs FORZA TRICOLORII!

Va schimba astăzi Mirel Rădoi în echipa care a învins entuziasmant Croația, cu 4-1? Puțin după ora 18:00 veți afla aici echipa oficială de start cu Anglia!

Vom vedea din nou o partidă cu multe goluri? Vom afla abia la final!

Până atunci, fiecare suporter adevărat cu sufletul lângă tricolori are echipa lui și scorul favorit! Intră în concurs și câștigi șansa de a fi în tribune alături de România U21 și în următoarele preliminarii, la toate partidele de acasă!

? 10:00

Mesaj video copleșitor de la 8.700 de kilometri: „Voi ați redobândit demnitatea fotbalului românesc”

Antrenorul Cosmin Olăroiu are meci astăzi, de la 13:35 ora României, cu formația sa Jiangsu Suning în campionatul Chinei. Cu toate acestea, de la 8.700 de kilometri de Forli, tehnicianul român care a urmărit partidele României U21 din preliminarii și debutul la Euro nu a putut să stea departe de fostul său elev Mirel Rădoi și de generația U21 care l-a impresionat profund.

Ne-a trimis aseară, târziu, un mesaj video emoționant care i-a impresionat și motivat în plus pe tricolorii U21. Mulțumim, Oli! FORZA TRICOLORII!

? 9:00

Bună dimineața tuturor! Începem o nouă zi alături de echipa noastră națională U21. Și nu e o zi obișnuită, e ziua marii provocări, ziua partidei împotriva Angliei, la Cesena, pe stadionul Dino Manuzzi. Când putem face un pas uriaș spre semifinalele Campionatului European!

Vă mulțumim pentru susținerea necondiționată de până acum,azi avem nevoie de voi mai mult ca oricând! Pe stadion sau în fața televizoarelor strigând pentru România! Știm că veți fi câteva mii la Cesena și cu siguranță milioane la TV, în toate colțurile lumii.

Iată orele și canalele care transmit meciul tricolorilor, cu mențiunea că partida poate fi urmărită și la Radio România Actualități, pentru cei care nu ajung la TV:

FORZA TRICOLORII!

 

20 iunie

? 21:30

Încheiem ziua cu un video special realizat la stadionul Dino Manuzzi din Cesena, acolo unde tricolorii U21 vor lupta mâine pentru o nouă seară magică! Noapte bună, vă mulțumim pentru susținere și pentru că suntem zilnic împreună aici, pe liveblog FORZA TRICOLORII! Ne reîntâlnim, ca de obicei, mâine, începând cu ora 09:00. Vom fi, din oră în oră, tot mai aproape de marea provocare a echipei naționale!

? 20:30

Un moment inedit s-a petrecut la intrarea în vestiar a tricolorilor, imediat după sosirea la Cesena, după un drum de jumătate de oră dinspre Forli. Ianis Hagi a rămas pentru o secundă blocat în fața vestiarului, privind către banca pe care îi era așezat echipamentul. A explicat râzând: “E clar, mâine batem Anglia! Am găsit echipamentul pus exact pe banca pe care l-am găsit și când am jucat un amical aici, cu Fiorentina! Și atunci am învins!”

? 19:30

Dino Manuzzi din Cesena se transformă într-o arenă tricoloră!

Organizatorii partidei și reprezentanții UEFA au anunțat la ședința tehnică a partidei Anglia-România că s-au vândut până la această oră peste 10.000 de bilete din cele 18.000 disponibile, iar casele de bilete de la stadion vor fi deschise și mâine, începând de la ora 09:00 (un bilet costă 5 euro).

Totodată, delegația britanică a anunțat oficialii UEFA că se bazează pe aproximativ 500 de suporteri englezi, asta însemnând, după preconizările gazdelor, că în tribune am putea avea mâine peste 10.000 de români! Un număr impresionant pentru un turneu final U21 și care a stârnit admirația celor din forul fotbalistic continetal delegați la Campionatul European.

? 19:00

Mirel Rădoi și Alex Pașcanu au participat la conferința de presă oficială a României U21 înaintea marelui duel cu Anglia de la Euro. La stadionul din Cesena, cei doi au venit extrem de încrezători și motivați. Selecționerul este tranșant: “Vom ataca din primele minute, nu putem să jucăm la egal, nu avem de ce să facem asta și nici nu e în stilul nostru!”

? 18:30

La ședința tehnică din această după-amiază au fost stabilite culorile echipamentelor în care vor evolua Anglia și România mâine seară, de la ora 19:30, în direct la TVR și Radio România Actualități.

? 18:00

Cu aproape 24 de ore înainte de marea confruntare Anglia-România, selecționerul britanic Aidy Boothroyd și atacantul Dominic Calvert-Lewin au fost prezenți la conferința de presă oficială. Englezii vin după o înfrângere cu Franța, 1-2, după ce au condus și au fost întorși în prelungiri!

“Cred că voi face schimbări în ofensivă față de primul meci, am multe variante la dispoziție. Va fi nevoie de inspirația tuturor pentru a ne impune. Respectăm România, dar vom face tot pentru a o învinge. Am fost foarte impresionat de spiritul ei de echipă. E un adversar dificil care, probabil, se va mulțumi și cu un rezultat de egalitate”, spune selecționerul Angliei U21.

Mr. Boothroyd, nu e chiar așa, venim să învingem Anglia ? Și selecționerul croat și-a dorit un stadion plin cu români, l-a avut…

? 17:00

Ianis Hagi a acordat un interviu pentru UEFA.com în care a vorbit despre mândria de a marca pentru Echipa națională de fotbal a României la un turneu final și are un mesaj pentru fanii naționalei: “Vrem să vă facem mândri!”.

? 16:00

? 15:00

Ne arbitrează un polițist suedez!

Avem arbitrii partidei Anglia-România de mâine! Brigada confruntării de pe Dino Manuzzi din Cesena va fi condusă de suedezul Andreas Ekberg, ajutat de conaționalii săi Stefan Hallberg și Mehmet Culum. Al patrulea oficial este Orel Grinfeld din Israel, iar arbitrii VAR sunt portughezii Joao Pinheiro și Luis Godinho.

Andreas Ekberg este ofițer de poliție, are 34 de ani și a devenit arbitru FIFA în 2013. La acest Campionat European a condus până acum Serbia-Austria 0-2, partidă în care a acordat 6 cartonașe galbene și 1 cartonaș roșu. Avem o singură amintire cu el la centru când vine vorba de echipe românești, și una amară: Dudelange – CFR Cluj 2-0!

? 14:00

Putem să umplem stadionul cu Anglia?

Ca să ne îndeplinim visul calificării în semifinale la Euro, avem nevoie de victorie cu Anglia. Iar noi știm că victoriile se pot obține doar atunci când LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

 • Sunt disponibile 18.000 de bilete la Anglia-România, meciul de mâine, ora Italiei 18:30, pe Stadionul Dino Manuzzi din Cesena.
 • Până azi dimineață, au fost vândute aproximativ 50% dintre ele.
 • La acest moment, organizatorii estimează peste 4.000 de români, dar noi putem să umplem stadionul! Doar noi, ROMÂNII!
 • Biletele sunt disponibile azi și mâine la casieriile stadionului, de la 09:00 până la 18:00 (pauză în intervalul 13:00-14:00)
 • Prețul unui tichet de intrare este 5 euro

Anglia-România va fi transmis în direct la TVR 1 și la Radio România Actualități de la 19:30, ora României.

 

? 13:00

Timp de o oră, o parte dintre tricolorii noștri au ieșit la plimbare. Aceștia s-au plimbat pe străzile din centrul orașului Forli și au băut o cafea în Piazza Aurelio Saffi. Subiectul principal de discuție: cum îi anihilăm pe englezi! ?

Ceilalți tricolori au preferat să rămână la hotel să se odihnească și să se relaxeze.

? 12:00

Mâine plecăm ÎMPREUNĂ spre stadion, toți românii, ca o echipă!

 • Ne strângem vineri, de la 14:00, în fan zone FORZA TRICOLORII! din Cesena – Giardino Pubblico – Via Giuseppe Verdi.
 • Ne îmbrăcăm în tricoul României de la magazinul Echipei Naționale din fan zone.
 • Plecăm ÎMPREUNĂ pe jos spre stadion (1 km) pentru Anglia-România la Euro U21!

CE FACEM ÎN FAN ZONE

 • Ne fotografiem încurajând România și, în același timp, strigând pentru tricolori, iar un photobooth cu decibelmetru ne arată cine e „cel mai cel” suporter
 • Vom juca fotbal pe teren redus, 2 versus 2
 • Ne pictăm chipurile în culorile tricolorului, ca să fim gata de spectacol în tribune
 • Tragem la poartă și măsurăm apoi viteza șutului cu un radar special. Cel mai bun e premiat!
 • Din fan zone se ridică pozele pe care le faci oriunde în lume și pe care le postezi pe contul personal public de Instagram cu hashtagul #luptamimpreuna.

CE GĂSEȘTI LA MAGAZINUL ECHIPEI NAȚIONALE

 • Vei purta tricoul original al României la meciurile tricolorilor U21 de la Euro și la toate meciurile echipelor naționale de acum înainte, fie că vei fi pe stadion sau în fața televizorului
 • Îți vei putea inscripționa tricoul.
 • Poți plăti cash sau card.
 • Vei susține România cu steagul nostru drag, eșarfe sau fulare de suporter adevărat
 • Te poți mândri cu treningul, tricoul de prezentare sau de antrenament al echipei pe care o iubesc cel mai mult românii, indiferent unde s-ar afla
 • Copilul tău se va juca îmbrăcat în culorile care ne fac fericiți și va merge la fotbal în echipamentul României
 • Fiecare fan va primi un cadou.

FORZA TRICOLORII!

 

? 11:00

Record pentru liveblog FORZA TRICOLORII!

Dragi suporteri, din cantonamentul tricolorilor U21 pentru Euro, vă mulțumim pentru susținerea extraordinară! Pe stadion, în fața televizoarelor, din fan zone sau la vizionările publice! Și, oră de oră, aici, pe liveblog FORZA TRICOLORII!

Ieri, 19 iunie 2019, împreună am reușit să scriem iarăși istorie, de data asta în online, după victoria cu Croația!

 • 40.788 de utilizatori unici a avut ieri site-ul frf.ro, prin acest liveblog, record all-time (30.790 era recordul precedent, datând din 2016)
 • Iunie 2019 este prima lună din istorie cu peste 200.000 de utilizatori unici (204.791 până ieri și nu ne oprim ?) + luna cu cele mai multe zile în care am avut, all-time, peste 20.000 de utilizatori unici (5 zile până acum și…. nu ne oprim!)
 • Peste jumătate de milion de afișări pe site până aseară!

ÎMPREUNĂ am învins Croația, ÎMPREUNĂ vom lupta pentru victorie, mâine, cu Anglia!

Suntem mândri de voi! FORZA TRICOLORII!

? 10:00

Să începem ziua de 20 iunie reamintindu-ne de o victorie mare a naționalei României. În urmă cu 19 ani, la EURO 2000, tricolorii învingeau Anglia cu scorul de 3-2, după un gol reușit în minutul 89 de Ionel Ganea din penalty!

Pe 21 iunie, la Cesena, la 19 ani și o zi distanță de acea partidă memorabilă trebuie să-i învingem din nou pe englezi.

FORZA TRICOLORII!

? 9:00

Bună dimineața din cantonamentul tricolorilor de la Forli. Începem o nouă zi alături de naționala U21, iar din oră în oră aflați vești despre jucătorii lui Mirel Rădoi.

Începem ziua dezvălundu-vă un mic “secret” intern. Ați văzut antrenamentele tricolorilor, interviuri cu ei, ce mănâncă și cum se pregătesc înaintea meciurilor. Dar ce fac după ședințele de pregătire și partide e la fel de important. Recuperarea.

Iată o imagine care spune totul, cu Andrei Radu și George Pușcaș folosind un dispozitiv modern de recuperare, care combină terapia rece și compresia dinamică pentru a îmbunătăți și accelera refacerea.

Ne pregătim de Anglia!

19 iunie

? 21:00

Ne-am tras sufletul după victoria istorică împotriva Croației, ne refacem și ne pregătim iarăși de luptă! Istoria nu se scrie cu o singură pagină! Seară bună, ne reîntâlnim ca de obicei, mâine începând cu 09:00 pe liveblog FORZA TRICOLORII!

? 20:00

Mirel Rădoi: “Dacă aș fi avut acum 21 de ani, eram poate ultimul jucător din acest lot, sigur nu în primul 11!”

Impresionați de susținerea uriașă pe care ne-o oferiți, i-am adresat selecționerului U21 o provocare. A acceptat! Pe pagina de facebook a Echipei Naționale, fanii au adresat întrebări pentru Mirel Rădoi. Am avut o medie de 5 întrebări primite pe minut! Am selectat 10 dintre acestea și selecționerul le-a răspuns în acest material video:

? 19:00

Adrian Petre e omul care atunci când intră de pe bancă, lovește furios și iute. În meciul care a însemnat calificarea noastră matematică la Euro U21, acasă cu Liechtenstein, a intrat în minutul 74. Doar trei minute i-au trebuit pe teren pentru a înscrie.

Aseară, cu Croația, a adus liniște pe bancă și în sufletele românilor cu un gol reușit tot la 3 minute după schimbare! L-a înlocuit pe Pușcaș în minutul 89 și a punctat în minutul 90+3!

 

? 18:00

Cum gestionăm euforia unui succes istoric atunci când peste două zile urmează o bătălie cel puțin la fel de grea?

E întrebarea la care psihologul României U21, Silviu Ioniță, trebuie să vină cu răspunsuri cât mai repede. L-am rugat să ne ofere câteva direcții în care vor merge mesajele către echipă în orele de până la confruntarea cu englezii:

 • Păstrăm energia primită datorită victoriei, dar uităm meciul. Ne influențează forța dobândită, nu și rezultatul.
 • Fiecare meci are, totdeauna, o miză specială. Dar acum, mai mult ca oricând, fiecare meci este pentru noi o finală. La propriu, dincolo de exprimările clasice din fotbal.
 • Cei care au jucat au primit curaj, cei care au intrat de pe bancă trebuie să rămână cu setea de performanță pe care au început să o guste, iar cei care așteaptă să intre trebuie activați la maximum.
 • Ne concentrăm doar pe punctele noastre forte și pe slăbiciunile adversarilor. Coeziunea din rândul jucătorilor și din lot, jucători și staff, o îndreptăm acum spre un nou obiectiv.

 

? 17:00

Gata! Păstrăm în inimă victoria cu Croația, dar din minte o ștergem și scriem cu litere mari: ANGLIA! Am luptat împreună și ne-am bucurat împreună, acum e vremea de luptă din nou! Mai aruncăm o ultimă privire spre rezumatul succesului de aseară, cât să căpătăm curaj și să învățăm ce nu ne-a ieșit. De acum, nimic despre Croația, totul pentru victorie cu Anglia!

? 16:00

Povești neștiute cu Tudor Băluță, unul din eroii partidei cu Croația, pe care ofițerul de presă al echipei naționale de seniori, Gabriel Berceanu, le împărtășește:

10 septembrie 2018. În avion, de la Belgrad la București. Tudor Băluță nu a prins minute în Serbia-România 2-2 la seniori. Zburăm deasupra Dunării, îi spun că aterizăm și plec direct spre Ovidiu, unde joacă peste câteva ore România U21 cu Bosnia-Herțegovina. “Vii? Serios? Și eu merg, m-am gândit dinainte că voi fi acolo orice-ar fi în Serbia!” Simplu. Precis. Sincer.

16 octombrie 2018. Ploiești. De la marginea gazonului “Ilie Oană” din Ploiești, îmi încrucișez privirea cu Tudor. E în tribună, stă ca pe ghimpi. Zâmbește larg și senin. România U21 mai are cu Liechtenstein un pas mic de făcut după o campanie mare. Tudor a jucat la seniori în 0-0 cu Serbia la București. La final de meci, Tudor dă să coboare lângă sărbătoarea colegilor de generație. Un steward îl oprește: nu are badge. Onoarea de a fi îmbrăcat tricoul seniorilor l-a scos din circuitul puștilor, acum e doar un spectator. Fug spre steward. Înțelege. Tudor strălucește de bucurie.

17 iunie 2019. În cantonamentul tricolorilor U21 la Euro. După antrenamentul oficial înainte de Croația. Tudor se plimbă greoi prin fața hotelului, cu telefonul la ureche, acoperit de noaptea care se chinuie să înghită gradele absurde din termometre. La un genunchi, legată o pungă de gheață. Îngheț și eu. Îmi vine să întreb: “Poți mâine?”. Mă vede și zâmbește, apoi îmi frânge întrebarea din gând. “Mă doare. Vedem mâine”. Simplu. Precis. Sincer.

18 iunie 2019. În vestiarul României, după 4-1 cu Croația. Tudor se apropie de medicul echipei. “Să rup cojile rănilor sau nu?”. Răni?! La genunchi avea răni?! M-am rugat să reziste când am văzut că e titular, dar evoluția meciului și golul lui Tudor chiar mi-au șters genunchiul din minte! “Nu rupi nimic! Duș, apoi dezinfectăm!”, e categoric medicul. Mă uit spre genunchi, dar ochii îmi fug în jos. De la degetele picioarelor până spre gleznă e numai rană. Mă vede și râde: “Nu mai am nimic la genunchi. Cum am jucat?”. Păi… SIMPLU. PRECIS. SINCER CU FOTBALUL.

? 15:00

? 14:00

Titularii din partida cu Croația au avut parte de un program special în această dimineață. Aceștia au rămas la hotel și au efectuat o scurtă ședință, de refacere, urmând atent indicațiile preparatorului fizic Horațiu Baciu.
Au petrecut 45 de minute la piscina din hotelul unde sunt cazați la Forli, efectuând exerciții de stretching în apă.
Restul jucătorilor au mers pe terenul de antrenament, acolo unde timp de 70 de minute au efectuat o ședință de pregătire intensă, din care nu au lipsit exercițiile cu mingea, dar și un joc de 10 minute pentru exersarea fazei de finalizare.

? 13:00

Presa sportivă de peste tot elogiază victoria categorică a României în debutul la Euro U21 din Italia și San Marino. Iată câteva reacții internaționale + top 3 pasaje din presa românească apreciate de jucători în cantonamentul de la Forli:

 • “Romania, che bella sorpresa! Gran poker alla Croazia” scriu italienii în Gazzetta dello Sport, care pe lângă entuziasmul față de ceea ce consideră o surpriză frumoasă, marchează aportul “italienilor” Pușcaș și Radu.
 • Pentru francezii de la L’Equipe, tricolorii au fost “inteligenți și inspirați, mai puternici și mai constanți decât adversarii”, iar în evidență a ieșit “uimitorul Pușcaș”.
 • Reacțiile croaților sunt mult mai apăsate. În Sportske Novosti, presa croată admite superioritatea noastră și apreciază dimensiunile înfrângerii: “O victorie meritată pe deplin pentru România, înfrângerea aceasta urâtă are toate elementele pentru o veritabilă catastrofă”.
 • În Corierre dello Sport descoperim sub titlul „Romania show” elogii pentru echipa pe care jurnaliștii din țara gazdă o numesc “una grande Romania” și notează acțiunea lui Petre de la golul final drept “acțiunea unei păsări de pradă în careu”.
 • Site-ul suporterilor lui Brighton, com, acoperă partida prin prisma lui Băluță, jucătorul clubului englez, care “are un potențial evident” și “a contribuit decisiv la startul perfect al României la Euro printr-o victorie care a demolat Croația”.
 • La ESPN, meciul e acoperit cu un video având comentariul “România lovește iute”.

Top 3 mesaje din presa din România:

 • Te salut, generaţie “altfel”…Naţională, ne-a fost dor de tine!” – Pro Sport (Vlad Măcicășan)
 • Sub 21, peste tot ce știam!… Românii din tribune au fost exemplari, la fel cei din teren… Jocul naționalei U21 s-a bazat pe o ireproșabilă disciplină tactică. Excelent, băieți, bravo, Mirel!” – Gazeta Sporturilor (Cristian Geambașu)
 • „Să ne liniștim. Inimă de campioni, picioarele în apă rece și repetați după mine: România trăiește!” – Fanatik (Cristi Coste & Iuliana Spirache)

? 12:00

Am deschis magazinul mobil FRF în Italia! Tricoul României U21 te așteaptă la Cesena!

Tricolorii U21 vor disputa celelalte două partide din grupă la Euro pe arena Dino Manuzzi din Cesena, pe 21 iunie cu Anglia și pe 24 iunie cu Franța. Începând de azi (am deschis deja!) până pe 24 iunie inclusiv, magazinul mobil FRF vă așteaptă în Cesena cu tricourile echipei naționale, steaguri, treninguri sau eșarfe, disponibile și la dimensiuni pentru copii!

UNDE?

 • Cesena – Giardino Pubblico – Via Giuseppe Verdi 47521 (la aproximativ 1 km de stadion, 15 minute de mers pe jos)

CÂND?

 • De la 09:00 la 18:30, în fiecare zi, de azi (am deschis!) și până pe 24 iunie, inclusiv.

 

DE CE?

 • Vei purta tricoul original al României la meciurile tricolorilor U21 de la Euro și la toate meciurile echipelor naționale de acum înainte, fie că vei fi pe stadion sau în fața televizorului
 • Îți vei putea inscripționa tricoul.
 • Poți plăti cash sau card.
 • Vei susține România cu steagul nostru drag, eșarfe sau fulare de suporter adevărat
 • Te poți mândri cu treningul, tricoul de prezentare sau de antrenament al echipei pe care o iubesc cel mai mult românii, indiferent unde s-ar afla
 • Copilul tău se va juca îmbrăcat în culorile care ne fac fericiți și va merge la fotbal în echipamentul României
 • Fiecare fan va primi un cadou.

FORZA TRICOLORII!

? 11:00

Sute de români au urmărit împreună, încurajând cu pasiune, România U21 la meciul cu Croația, pe Mall Promenada din București! Vizionarea publică organizată de FRF și Mall Promenada, care se va repeta la partidele cu Anglia și Franța, a devenit aseară un festival de emoție al fanilor noștri. A fost 4-1 pe teren, suntem cei mai buni pe teren și în tribune, oriunde ne strângem! ÎMPREUNĂ!

FORZA TRICOLORII!

? 10:00

Meci tare din nou pentru Istvan Kovacs!

După ce i-a fost încredințată onoarea de a conduce la centru în partida de debut a Euro U21, Polonia-Belgia 3-2, arbitrul român Istvan Kovacs a fost al patrulea oficial aseară la Anglia-Franța 1-2, în grupa noastră. Prestația lui din meciul inaugural, evidențiată pozitiv și de mass-media, i-a adus acum încă o delegare la un meci tare!

Ajutat de asistenții Vasile Florin Marinescu și Mihai Ovidiu Artene, va conduce mâine partida Germania-Serbia (grupa B), disputată la Trieste!

Felicitări, Istvan! Multă baftă și inspirație! Dar, așa cum ne-ai spus că îți dorești, vom fi noi în finală, sorry? ?

FORZA TRICOLORII!

 

? 09:00

Bună dimineața, români, oriunde v-ați afla! După o seară magică în San Marino, tricolorii U21 au învins Croația cu 4-1 la debutul nostru în Campionatul European! Prima victorie din istorie a României U21 la un turneu final european, primul gol validat cu VAR pentru o echipă românească!

Suntem pe primul loc în grupă, după Anglia-Franța 1-2, dar nimic nu e încă adjudecat! Avem nevoie, peste 2 zile, la Cesena, de încă o pagină de istorie ca să putem naște POVESTEA!

Tricolorii U21, împreună cu staff-ul României U21 și Federația Română de Fotbal vă mulțumesc, dragi români, pentru susținerea incredibilă arătată pe stadion, plin în proporție de 90% cu fanii noștri, în fan zone-ul FORZA TRICOLORII! din San Marino și acasă, din fața televizoarelor! Luptăm împreună, ne bucurăm împreună!

Ce spuneam ieri, s-a adeverit: avem milioanele de români de acasă care azi ne poartă pe aripa speranțelor lor. Alături de milioanele de români care se zbat prin lume și care azi, cu gândul la noi, vor zâmbi uitând de griji. Făcându-ne mai puternici decât poate oricine să ne facă!

FORZA TRICOLORII!

18 iunie

? 22:45

Jucătorii noștri s-au bucurat ca niște copii după fluierul final. Iată câteva imagini cu ei alături de galeria noastră și din vestiar.

? 22:15

Ne-am bucurat, am țipat, acum să îi auzim și pe jucătorii care ne-au făcut seara frumoasă. Reacții de la stadion de la Ionuț Nedelcearu, căpitanul Ionuț Radu și George Pușcaș.

România – Croația 4-1

Au marcat: Pușcaș (11 – pen.), Hagi (14), Băluță (66), Adrian Petre (90) / Vlasic (18)

ROMÂNIA: 1. Radu (c). – 6. Manea, 5. Nedelcearu, 4. Pașcanu, 3. Ștefan – 21. Băluță, 17. Cicâldău – 8. Man (22. Olaru 84), 10. Hagi, 19. Ivan (7. Coman, 73)- 9. Pușcaș (11. Petre, 88). Selecționer: Mirel Rădoi
Rezerve: 12. Căbuz, 23. Vlad – 2. Boboc,13. Grigore, 14. Dragomir, 15. Ghiță, 16. Nedelcu, 18. Rus, 20. Ciobanu

CROAȚIA: 12.Posavec – 2. Uremovic, 6. Benkovic, 5. Katic, 3. Sosa – 8. Vlasic, 4. Sunjic, 20. Moro (11. Ivanusec, 67)– 10. Halilovic (c) (18. Muric, 77), 9. Jakolis, 7. Brekalo (21. Bradaric, 14). Selecționer: Nenad Gracan

Rezerve: 1. Grbic, 23. Semper, 13. Majer, 14. Bistrovic, 15. Kalaica, 16. Borevkovic, 17. Basic, 19. Kulenovic, 22. Cabraja.

Arbitru: Bobby Maden. Asistenți: Francis Connor și David Roome (toți din Scoția)

 

? 19:00

Echipa noastră a ieșit la încălzire. Emoțiile cresc! Suntem aprope de debutul la EURO! Hai, România! Astăzi câștigăm!

? 18:15

Ultimele detalii au fost puse la punct. Mai sunt 75 de minute până la startul partidei cu Croația! FORZA TRICOLORII! ?

? 17:45

Avem echipa de start pe care Mirel Rădoi va miza în primul meci de la EURO U21.

FORZA TRICOLORII!

ROMÂNIA: 1. Radu-cpt. – 6. Manea, 5. Nedelcearu, 4. Pașcanu, 3. Ștefan – 21. Băluță, 17. Cicâldău – 8. Man, 10. Hagi, 19. Ivan – 9. Pușcaș. Selecționer: Mirel Rădoi
Rezerve: 12. Căbuz, 23. Vlad – 2. Boboc, 7. Coman, 11. Petre, 13. Grigore, 14. Dragomir, 15. Ghiță, 16. Nedelcu, 18. Rus, 20. Ciobanu, 22. Olaru

? 17:15

Românii din diaspora și din țară se strâng în fan zone-ul FORZA TRICOLORII! din San Marino. Ne distrăm aici, iar de la 19:00 plecăm să umplem stadionul la România-Croația, debutul nostru la Euro U21!

? 16:30

Am plecat spre stadionul din San Marino cu determinare și speranță! Aveți încredere în tricolori! Luptăm împreună, ne bucurăm împreună!

? 16:00

Ce avem noi și ne poate face să scriem istorie?

Nebunia frumoasă a lui Radu care depășește orice obstacol. Instinctul ucigător al lui Pușcaș. Luciditatea lui Ghiță și echilibrul lui Nedelcearu, nepotul marelui Sameș.

Tehnica sclipitoare a lui Coman ridicat din Brăilița și a lui Cicâldău, copilul din Satu Nou dobrogean. Calmul constructiv de la Vlad și clarviziunea lui Nedelcu.

Avem magia scrisă în sânge de la tată la fiu prin Ianis. Polivalența rodnică a lui Boboc și Ciobanu. Îi avem pe Dragomir și Pașcanu, copiii crescuți în fotbalul mare cu dorul României în piept.

Avem orgoliul și inspirația de vârf pur-sânge a lui Petre lângă talentul uriaș al lui Man. Avem setea de glorie a lui Olaru, exuberanța și viteza lui Ivan.

Avem îndârjirea românilor care dau totul în luptă prin Rus și Ștefan, încrederea lui Băluță și profesionalismul lui Căbuz. Avem experiența lui Manea și maturitatea lui Grigore.

Avem ADN-ul rar al liderului veritabil în sufletul lui Mirel Rădoi.

Peste toate, avem milioanele de români de acasă care azi ne poartă pe aripa speranțelor lor. Alături de milioanele de români care se zbat prin lume și care azi, cu gândul la noi, vor zâmbi uitând de griji. Făcându-ne mai puternici decât poate oricine să ne facă.

Dar nu putem să scriem istorie pentru niciun motiv dintre acestea! Ci doar pentru că le avem pe toate, ÎMPREUNĂ.

U nu înseamnă Under în România U21. Ci UNIȚI.

FORZA TRICOLORII!

 

? 15:00

Start în fan zone-ul dedicat românilor pentru partida România-Croația de azi! În cetatea San Marino, un cadru de poveste, pe care l-am adaptat cu pasiune pentru tricolori și hotărâți să va distreze până la meci, vă așteaptă! Haideți să ne strângem aici, doar ÎMPREUNĂ suntem cu adevărat puternici! FORZA TRICOLORII!

UNDE

Cava dei Balestrieri  – Contrada Omagnano, 14, 47890 Città di San Marino, San Marino (O fostă carieră de piatră, deschisă în secolul XIX pentru extragerea materialului necesar restaurării clădirii Palazzo Pubblico din San Marino. După înființarea Federației Italiene de Arbaletă, spațiul e folosit pentru diferite competiții de profil).

AICI AI HARTA LOCAȚIEI

14:00

Azi e o zi de reper pentru fotbalul românesc! 18 iunie a însemnat, acum 25 de ani, 3-1 cu Columbia pentru România la World Cup 1994. Iar în 1990,a însemnat 1-1 cu Argentina la Coppa del Mondo. Azi, o nouă generație poate să scoată românii în stradă!

13:00

România U16 pregătită de Adrian Văsâi a participat la un turneu amical în Japonia, unde a obținut două victorii în trei partide, depășind Mexic și Nigeria. Puștii au călătorit noaptea trecută înapoi spre țară, cu gândul la colegii lor mai mari de la România U21.

Iar când au văzut că poarta de îmbarcare în avion este chiar 21, au zis că e un semn clar: trebuie să trimită mesajul lor video de încurajare înaintea partidei cu Croația, chiar din aeroport! Mulțumim, FORZA TRICOLORII!

12:30

Am pregătit deja pentru români Stadionul San Marino din Serravalle! Vom avea și o coregrafie specială, secret deocamdată?

Diseară, de la 18:30, Luptăm Împreună! FORZA TRICOLORII!

12:00

Aseară, băieții au exersat la antrenament finalizări din acțiune și din faze fixe. Avem nevoie de victorie cu Croația, doar nu am venit la Euro să ne apărăm ?

Să intre azi în poarta lor tot ce a intrat și aseară! Și să scoatem tot ce au “scos” Radu, Căbuz și Vlad! AMR 7 ore și jumătate!

11:00

Astăzi e ziua portarului nostru Cătălin Căbuz! La mulți ani și să fie aniversarea pe care nu o vei uita niciodată, din ziua victoriei noastre cu Croația! O echipă care tot astăzi are aniversare: vedeta Alen Halilovic și fundașul Toni Borevkovic sunt născuți tot pe 18 iunie! Și mai avem la Euro U19 un jucător care azi schimbă vârsta: spaniolul Rafa Mir!

10:00

Și că tot veni vorba de provocări, le-am lansat una specială jurnaliștilor români care acoperă din Italia parcursul României U21 la Euro. Poate că e chiar o premieră în ultimele decenii. Dar cine are timp de istorie, când puștii lui Rădoi vor să o scrie azi?✌️?

I-am rugat pe jurnaliștii români acreditați la  Euro 2019 să surprindem într-o singură poză încurajările lor pentru tricolori! Mai greu a fost să îi prindem pe toți în poză, dovadă de la „trimiși” pentru „rămașii” din redacții că aici se muncește?!

Mai mult decât atât, i-am provocat să trimită fiecare și un mesaj de încurajare. Le mulțumim, atât noi, cât și tricolorii! Iată cum a ieșit:

Uitați de comparațiile cu Generația de Aur! Nu vă uitați nici la favoritele de pe hârtie. Aveți valoare, ne-ați arătat-o deja. Ați dat speranțe oamenilor, care vă iubesc și așteaptă o evoluție curajoasă. Scrieți istorie și acest European să fie doar un prim succes dintr-un șir lung! Deveniți cea mai frumoasă generație a fotbalului românesc!”
Vlad Nedelea (Gazeta Sporturilor)

Poate nu vom reuși să câștigăm toate meciurile, poate că uneori o să pară imposibil și veți dori să renunțați. Dar amintiți-vă atunci că în țară și peste tot în lume sunt milioane de suporteri cu sufletul la gură care vă susțin! Ați readus speranța în sufletele românilor prin calificare și acum puteți mai mult! Sunteți primii care pot să îi scoată din nou în stradă, prin fotbal! Primii care ne puteți face mândri, din nou, că suntem români. Toate echipele luptă la Euro pentru trofeu, dar peste ani rămâne doar emoția pură. Fiți o echipă, o familie și luptați pentru voi și ceilalți români!”
Anda Maxim (Telekom)

Sunteți echipa care a schimbat o țară, oferind speranță. Rămâneți uniți! Luptați pentru voi, pentru România! Voi dețineți controlul faptelor voastre, fapte ce vor rămâne în istorie. Bucurați-vă de aceste momente și câștigați respectul tuturor!”
Andrei Sârbu (TVR)

Cu România în suflet te naști, nu o câștigi pe parcurs și nici nu o pierzi vreodată. România e frumoasă, iar acum, această generație ne arată cât de grozavă e România mea, a ta, a ei și a lui! Pentru că ei sunt România frumoasă, pentru că ei sunt România mândră, ei sunt România viitorului, să fim cu inima lângă ei și să strigăm toți: Hai, România! Întotdeauna voi fi mândră de voi! #Romaniamandra”
Ioana Cosma (Pro TV)

Succesul se ascunde în ambiția de a nu renunța! Credeți în victorie, RRA crede în voi! Hai, România!”
Robert Șișcă (Radio România Actualități)

„Luptați pentru ce vreți, dar luptați până la capăt! Nu vă opriți la jumătatea drumului, mergeți până acolo unde toți rivalii spun că e imposibil să ajungeți, până în finală!

Iuliana Spirache (Fanatik)

În deplasarea din Bosnia-Herțegovina, la primul meci tare al grupei, m-ați făcut să îmi rescriu cronica. Dacă deznodământul de aici va fi același, o voi face cu același drag și azi! Chiar dacă rescrierea cronicii e pentru jurnaliști cam ce sunt loviturile de departajare pentru voi”
Răzvan Luțac (Gazeta Sporturilor)

Toți suntem un suflet, toți suntem o inimă, toți suntem o țară, toți suntem România! Voi și noi. Până la capăt! Hai, România!”
Cristi Coste (Fanatik)

 

09:00

Bună dimineața, cu încredere și  bucurie, așa cum ne-a obișnuit fotbalul Româniai U21! În cantonamentul nostru de la Forli e încă liniște, e cu o oră mai devreme decât în țară.

Astăzi avem prima mare provocare pentru această generație frumoasă! De la 19:30, în direct la TVR și RRA, România U21 debutează la Euro 2019!

Pentru românii din diaspora, iată cine transmite partida marilor noastre speranțe

22:00

Mai puțin de 24 de ore până la debutul la Euro U21… gândurile, emoțiile și oboseala după antrenament se împletesc în fiecare jucător.

Urmează noaptea care trebuie să ne aducă echilibrul. Pentru că mâine avem prima finală!

Vă îmbrățișăm din cantonamentul României U21 din Italia! Simțim în fiecare zi, oră de oră, susținerea voastră! Ne vedem mâine, ca de obicei, de la 09:00, aici pe FORZA TRICOLORII!

21:00

Video cu stadionul pe care vom întâlni mâine Croația și sesiunea oficială de antrenament a României U21 din San Marino. FORZA TRICOLORII!

? 20:30

Organizatorii estimează că România-Croația se va disputa cu casa închisă!

La ședința tehnică din această seară, dinaintea partidei România-Croația la Euro U21, organizatorii partidei au anunțat situația biletelor vândute până la această oră.

Astfel, din cele 4.500 de bilete scoase la vânzare, mai sunt disponibile de acum și până la ora meciului doar 500! Acestea pot fi cumpărate mâine, începând de la 09:00 (ora Italiei), de la casieriile Stadionului San Marino-Serravalle. Prețul unui bilet este de 5 euro. 

Și asta în condițiile în care suporterii croați au achiziționat sub 100 de bilete, iar organizatorii estimează că toate celelalte 3.900 înseamnă cel mai probabil fani români!

La meciul inaugural al Euro 2019, Polonia-Belgia 3-2, jucat pe Mapei Stadium din Reggio Emilia, au fost doar 2.534 de fani, cu toate că arena are o capacitate de peste 20.000 de locuri.

“Oficialii UEFA și reprezentanții organizatorilor preconizează că biletel rămase vor fi achiziționate mâine, în ziua jocului. Deja au mai primit multe cereri și în această seară. Dacă stadionul ar fi fost mai mare, tot ar fi fost plin”, precizează Alex Cândea, Event Manager FRF.

E o mare bucurie și onoare să vedem atâta afecțiune pentru echipa națională. E o emulație extraordinară, organizatorii sunt impresionați, la rândul lor” a completat Vlad Munteanu, manager operațional FRF pentru loturile de juniori și tineret, în urma ședinței tehnice.

? 20:00

Avem echipamentul în care vor juca mâine România și Croația, în primul meci al grupei C de la Euro U21 – Italia și San Marino! La ședința tehnică din această seară, oficialii UEFA delegați la această partidă au notat în raport culorile de joc. Vom avea echipamente în culorile tradiționale  de joc ale celor două reprezentative.

 

? 19:00

Mirel Rădoi și Ianis Hagi au vorbit înaintea debutului naționalei U21 la EURO. România-Croația, marți, 18 iunie, ora 19:30, în direct la TVR 1 și la Radio România Actualități.

? 18:00

Răzvan Marin e marele absent din lotul României U21 la Euro 2019, fiind oprit de Ajax Amsterdam, clubul la care recent s-a transferat. Dar Răzvan e cu gândul și inima alături de colegii săi de generație și a vrut să le transmită încurajările sale. Un mesaj video emoționant și amar în același timp, dar peste toate rămân cuvintele lui Răzvan:

? 17:00

Lotul României U21 la Euro este cel în care se regăsesc cei mai mulți fotbaliști care deja se pot mândri cu selecții la prima reprezentativă de seniori a țării lor: sunt 11 jucători! Să vedem cum stau celelalte echipe de la turneul final:

8          Italia, Croația
6          Serbia
4          Spania, Austria
3          Germania
2          Anglia, Danemarca
1          Polonia
0          Franța, Belgia

I-am rugat pe fiecare din cei 11 tricolori să rezume, într-un cuvânt, experiența trăită în programul echipei de seniori sau ce au dobândit în urma acestei experiențe. Iată cum arată un “11 de inspirație” format din cuvintele lor:

? 16:00

Astăzi, la conferința de presă oficială a Croației U21, selecționerul Nenad Gracan și unul din jucătorii cei mai importanți, Alen Halilovic, au prefața partida de mâine contra României.

Halilovic, împrumutat din iarna trecută la Standard Liege unde a jucat alături de Răzvan Marin, a declarat: “Am vorbit cu Răzvan după tragerea la sorți a grupei, de-abia așteptam să ne confruntăm pe teren. Din păcate, nu este aici. L-am sunat și i-am urat succes la Ajax. Mă bucur, pe de o parte, că nu e la Euro, e un jucător foarte bun!”.

“Și noi și România jucăm șansele calificării, în mare parte, la această partidă. Știu că sunt mulți români în Italia, probabil vor umple stadionul, dar nu ne temem. Ne place să jucăm pe un stadion plin”, spune Gracan, curajos.

Mr. Gracan, poate nu știți ce atmosferă putem să facem, noi românii, când umplem un stadion!?

P.S. Îi mulțumim jurnalistului Emil Hossu-Longin (TVR), prezent la conferință, pentru ajutor!

?15:00

Mâine, toți românii din diaspora și cei veniți din țară ne strângem în San Marino și așteptăm meciul cu Croația în Fan Zone FORZA TRICOLORII!

Am creat pentru voi un loc special, într-un cadru de poveste, unde, de la 14:00 la 18:00, ne unim emoțiile și încurajările pentru tricolorii U21. Ne distrăm și arătăm tuturor că avem cea mai frumoasă galerie de la Euro 2019! Apoi, de la 18:30, susținem România pe Stadionul San Marino – Serravalle!

UNDE

Cava dei Balestrieri  – Contrada Omagnano, 14, 47890 Città di San Marino, San Marino

Cava dei Balestrieri este o fostă carieră de piatră, deschisă în secolul XIX pentru extragerea materialului necesar restaurării clădirii Palazzo Pubblico din San Marino. După înființarea Federației Italiene de Arbaletă, spațiul e folosit pentru diferite competiții de profil.

AICI AI HARTA LOCAȚIEI

CÂND  

18 iunie, ziua meciului cu Croația, în intervalul 14:00-18:00

DE CE

 • Ne fotografiem încurajând România și, în același timp, strigând pentru tricolori, iar un photobooth cu decibelmetru ne arată cine e „cel mai cel” suporter
 • Vom juca fotbal pe teren redus, 2 versus 2
 • Ne pictăm chipurile în culorile tricolorului, ca să fim gata de spectacol în tribune
 • Tragem la poartă și măsurăm apoi viteza șutului cu un radar special. Cel mai bun e premiat!
 • Din fan zone se ridică pozele pe care le faci oriunde în lume și pe care le postezi pe contul personal public de Instagram cu hashtagul #luptamimpreuna.

FORZA TRICOLORII!

 

? 14:00

Tricolorii U21 s-au plimbat timp de oră prin Forlimpopoli, un orășel cu 13.000 de locuitori aflat la 14 kilometri distanță de cantonamentul României. Jucătorii au admirat castelul de secol XVI, extrem de bine conservat și situat în centrul orașului, unde funcționează un teatru, o școală de muzică, un muzeu arheologic și administrația locală. O oră de eliberare din tensiunea crescândă a partidei de mâine.

? 13:00 

Selecționerul echipei de seniori, Cosmin Contra, este în cantonamentul României U21 pentru Euro. Împreună cu Dumitru Dumitriu și Lucian Sănmărtean, alți doi membri ai echipei FRF, îi susțin pe tricolori în marea lor provocare.

L-am rugat pe Cosmin Contra să ne împărtășească, în preziua meciului cu Croația, din mesajele pe care le-a oferit lui Mirel Rădoi și băieților, precum și din gândurile sale în preajma debutului nostru la turneul final:

          “Avem aici o generație extrem de importantă pentru prezentul și viitorul fotbalului nostru. Am discutat cu Mirel pe marginea prestației jucătorilor U21 în antrenamentele și meciurile din acțiunea noastră Norvegia-Malta. Sunt foarte încrezător în toți componenții lotului, nu doar în cei care au făcut deja pasul la seniori. Suntem o familie a tricolorilor, îi ajutăm împreună să crească frumos”

      “Polonia a învins Belgia, Italia a întors și a câștigat cu Spania. Va fi un turneu cu multe rezultate neașteptate! Nimeni nu trebuie să se gândească la calculele hârtiei. Concentrare maximă pe calculele tactice și pe echilibrul fizic și psihic. Totodată, pe echilibrul grupului. România U21 e un grup unit și foarte motivat”

      “Băieții au început deja să scrie istorie, prin calificarea lor. E doar a doua all-time la nivel U21! Acum, dacă își exploatează la maximum calitățile individuale și colective, pot să contribuie enorm la dezvoltarea parcursului lor în fotbal. Sper să le insuflu și eu puțină răutate pozitivă, prin prezența mea aici ??

? 12:00 

Suntem echipa de la Euro cu cei mai mulți jucători eligibili în următoarele preliminarii Euro U21!

În campania următoare de calificare, pentru Euro 2021 din Ungaria și Slovenia, sunt eligibili jucătorii născuți începând cu 1 ianuarie 1998. Pentru România, 13 din cei 23 jucători din lotul lui Mirel Rădoi de acum vor putea fi utilizați. Aceștia sunt Dragomir, Boboc, Vlad, Grigore, Băluță, Hagi, Pașcanu, Man, Ghiță, Coman, Olaru, Petre și Ciobanu!

România se află în grupă cu Danemarca, Ucraina, Finlanda, Irlanda de Nord și Malta. Primul nostru meci e pe 10 septembrie, în Danemarca. La Euro 2021 merg direct câștigătoarele celor 9 grupe din preliminarii și cel mai bun loc 2 + câștigătoarele barajelor dintre celelalte 8 locuri secunde.

Susține România U21 la meciul de mâine cu Croația, avem un concurs special pentru tine!

? 11:00 

Tricolorii U21 sunt acum la micul dejun. A mai rămas puțin peste 24 de ore până la debutul nostru în Euro U21 din Italia și San Marino! E ziua în care emoțiile cresc, rămâneți alături de noi pe liveblog FORZA TRICOLORII! Iată  elemente din programul echipei pentru astăzi, cu orele României:

 • 12:00    Plimbare în Forli
 • 14:30    Prânzul
 • 18:00    Plecarea echipei spre San Marino
 • 19:00    Conferință de presă
 • 19:30    Antrenamentul oficial pe stadionul din San Marino

? 10:30 

“Duelul” golurilor între tată și fiu. Gheorghe Hagi vs. Ianis Hagi, ambii marcând spectaculos pentru echipa națională!

? 10:00 

Ne mândrim cu faptul că Ianis Hagi începe să calce pe urmele tatălui! Iar în lotul României U21 la Euro mai avem un fiu de fotbalist, pe Dennis Man, al căruit tată a jucat inclusiv în Divizia B de la noi.

Dar întreg Euro U21 din Italia și San Marino pare să fie un turneu final al fiilor care își urmează în fotbal părinții! Am găsit alți 15 jucători care continuă povestea familiei:

Alexis De Sart (Belgia) – Tatăl Jean-Francois a jucat pentru RFC Liege și Anderlecht în perioada 1979-1995, fundaș cu 3 meciuri pentru naționala Belgiei.

Robin Koch (Germania) – Tatăl Harry e un fost fundaș care a debutat în Bundesliga la 26 de ani, strângând peste 200 de meciuri pentru Kaiserslautern.

Johannes Eggestein (Germania) – Tatăl Karl a jucat toată cariera doar pentru TSV Havelse, inclusiv în a doua ligă germană sezonul 1990/91

Luka Adzic (Serbia) – Tatăl Ivan a fost tot mijlocaș, la Steaua Roșie Belgrad, Logrones sau Rapid Viena, fără să îmbrace tricoul Iugoslaviei

Anguss Gunn (Anglia) – Tatăl Brian a fost tot portar, dar a jucat pentru Scoția!, câștigător al Cupei Cupelor cu Aberdeen și fost goalkeeper la Norwich City

Freddie Woodman (Anglia) – Tatăl Andy a fost tot portar, jucând pentru Northampton, Colchester, Crystal Palace, Oxford sau Brentford.

Harvey Barnes (Anglia) – Tatăl Paul a fost atacant pentru Notts County, Stoke City, Birmingham City, Burnley sau Huddersfield Town.

Nicolo Zaniolo (Italia) – Tatăl Igor a fost atacant pentru Spezia, Cosenza, Ternana, Messina, Genoa sau Salernitana între perioada 1992-2013.

Federico Chiesa (Italia) – Tatăl Enrico a jucat de 22 de ori pentru Italia, câștigător al Cupei Cupelor cu Sampdoria și al Cupei UEFA cu Parma.

Alen Halilovic (Croația) – Tatăl Sejad a îmbrăcat de 15 ori tricoul Bosniei-Herțegovina și o dată pe cel al Croației, fost jucător la Valladolid sau Karabukspor.

Dani Olmo (Spania) – Tatăl Miquel a fost atacant în ligile inferioare spaniole la Terrassa sau Villafranca (1984-1998), devenind ulterior antrenor

Rafa Mir (Spania) – Tatăl Magin a fost fundaș inclusiv în prima ligă spaniolă, jucând printre altele pentru Mallorca, Elche, Albacete și Cartagena.

Mikel Merino (Spania) – Tatăl Angel a strâns aproape 300 de meciuri în Primera Divison, jucând de-a lungul carierei la Osasuna, Celta Vigo sau Las Palmas.

Unai Nunez (Spania) – Tatăl Abel a jucat fundaș în ligile inferioare din Spania, cea mai mare perioadă la Barakaldo (1989-1996)

Manu Vallejo (Spania) – Tatăl Javi a activat în ligile inferioare din Spania la finalul anilor ’80 și începutul anilor ’90, cu precădere la CF San Fernando.

? 09:00 

Bună dimineața de la Forli, din cantonamentul României U21 la Euro! După cum v-am promis, astăzi aflăm cei 23 de câștigători ai campaniei FRF în care mii de români au trimis mesaje de susținere și imagini pentru această generație frumoasă! Iar surprizele vor continua pentru jucători, în această campanie, cu ajutorul minunat dat de voi!

Originar din nordul țării, Marin Emanuel Oprea i-a înduioșat pe jucători la antrenamentul deschis de ieri, prin mesajul său trimis din Kandahar (Afghanistan), acolo unde se află în teatrul de război: “Hai tricolorii U21, sunteți cei mai buni, voi mă mai aduceți cu gândul acasă din aceasta misiune grea, vă susțin din Kandahar, Afghanistan!”

Mulțumim tuturor pentru încredere și încurajări, iată cei 23 de participanți care vor primi cele 23 de tricouri ale fotbaștilor de la turneul final + câte 2 invitații la toate partidele naționalei de tineret din preliminariile Euro 2021, care încep în septembrie pentru noi. Toți veți fi contactați pe mail după turneul final pentru primirea premiilor:

Andrei Radu – Florin-Cosmin Sandu (Prahova), Cătălin Căbuz – Roxana Bârsan (Sibiu), Andrei Vlad – Andrei Diaconu (Italia), Radu Boboc – Mălina Mutuligă (Vâlcea), Cristian Manea – Daniel Dumitru Voinea (Cluj), Alex Pașcanu – Ana Ciobanu (Botoșani), Ionuț Nedelcearu – Lucian Brătescu (Luxemburg), Adrian Rus – Ioan Ciprian Pop (Satu Mare), Virgil Ghiță – Virgil-Octavian Tiuca (Brașov), Florin Ștefan – Dana Bajko (Harghita), Ricardo Grigore – Alexandra Popescu (București), Dragoș Nedelcu – Cosmin Morariu (Anglia), Tudor Băluță – Miruna Boțoroagă (Giurgiu), Alexandru Cicâldău – Tudor-Ioan Matei (Mureș), Vlad Dragomir – Daniela Ciscai (Cluj), Andrei Ciobanu – Alexandru Nicolae Irimia (Spania), Dennis Man – Loredana Andra Luca (Mehedinți), Ianis Hagi – Cătălina Nenu (Olt), Darius Olaru – Bogdan Nicolae (Alba), Florinel Coman – Robert-Ionuț Dinu (Constanța), George Pușcaș – Marin Emanuel Oprea (Afghanistan), Adrian Petre – Denisa Ciobanu (Teleorman), Andrei Ivan –  Adrian Gigi Postolache (Iași).

16 iunie

? 22:00 

Încheiem prima zi completă a tricolorilor U21 în cantonamentul lor de la Euro 2019. O zi plină alături de ei, cu informații noi și detalii inedite, cu antrenament, emoții și surprize frumoase! Ne revedem mâine aici, tot de la ora 9:00, pentru că numai ÎMPREUNĂ putem învinge! Seară bună, FORZA TRICOLORII!

? 21:00 

Dragi suporteri, UEFA ne-a comunicat informații extrem de importante legate de accesul în stadion la partidele din cadrul Euro U21. Ca să ne putem bucura împreună și să susținem cât mai mulți din tribună tricolorii, e nevoie să respectăm o procedură pentru accesul cu steaguri (având suportul din plastic și nu mai lung de 1,5 metri), megafoane, bannere și tobe.

Astfel, cei care doresc să utilizeze pe arene din materialele de mai sus, trebuie să descarce formularul de mai jos, să îl completeze și să îl trimită spre aprobare la adresa matteo.zanotti28@gmail.com, până cu 24 de ore înainte startul fiecărui meci.

Accesul va fi permis cu aceste materiale doar în urma aprobării confirmate prin mail de organizatori, în urma solicitării voastre!

Iată formularul AICI

? 20:00 

Cu aproape 200 de români în tribune pe micul stadion din Meldola, tricolorii U21 au început ședința de pregătire, nu înainte de deascoperi, chiar pe teren, o primă surpriză legată de mesajele voastre minunate de încurajare!

? 19:00 

 

? 18:00 

? 17:00 

UEFA ne-a comunicat brigada de arbitri care va conduce primul nostru meci la Euro, împotriva Croației. La centru va fi Bobby Madden, asistenți Frankie Connor și David Roome (toți trei din Scoția). Arbitrii VAR vor fi englezii Stuart Atwell și Paul Tierney. Al patrulea oficial, Georgi Kabakov (Bulgaria).

Madden este arbitru FIFA din 2010 iar în acest sezon a fost delegat la derby-ul scoțian Celtig Glasgow – Glasgow Rangers 2-1, când a acordat 6 cartonașe galbene și două roșii.

Totodată, la celălalt duel din grupa noastră, Anglia-Franța, al patrulea arbitru va fi românul Istvan Kovacs!

? 16:00  

Dacă tot am început ziua cu un mic secret, așezarea pe camere a tricolorilor, hai să descoperim și cum arată meniul de la prânz al acestora, în pregătirea debutului la Euro!

Medicul lotului U21, Adrian Nica, ne explică: “Meniul de prânz trebuie să fie conform cu necesarul caloric al sportivului de performanță și ne asigurăm ca alimentația să fie gătită cu minimum de grăsimi. Totodată, e important să avem o cantitate crescută de carbohidrați pentru a satisface nevoile energetice ridicate ale organismului. În maniera de preparare, carnea folosită trebuie să fie slabă, iar excesul de grăsime, îndepărtat”.

Iată meniul prânzului de azi, poftă bună și FORZA TRICOLORII!

 • Salată (boluri diferite): rucola, salată verde, varză, morcov, țelină, roșii, porumb, ton mărunțit, lămâie
 • Supă de vită
 • Carne de curcan
 • File de biban la cuptor cu ierburi aromatice
 • Orez basmati
 • Spaghetti cu ulei de măsline – sos roșu sau alb și parmezan
 • Pâine albă, pâine integrală, pâine prăjită
 • Fructe: kiwi, banane, struguri
 • Tartă cu fructe
 • Suc natural de portocale, portocale roșii și apă plată

? 15:00  

Dennis Man și Ricardo Grigore au susținut o conferință de presă la hotelul unde e cazată delegația noastră. Cei doi sunt nerăbdători să joace în premieră la un Campionat European. Marți, 18 iunie, de la ora 19:30, în direct la TVR 1 și TVR HD, tricolorii joacă împotriva Croației.

? 14:00

? 13:00

Istvan Kovacs arbitrează astăzi meciul inaugural la Euro 2019! Polonia – Belgia se dispută pe Stadio Città del Tricolore din Reggio Emilia și, la fel ca toate partidele de la EURO 2019, va fi transmis în direct la TVR și TVR HD.

Istvan Kovacs va fi ajutat de asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene. Al patrulea oficial va fi Aleksei Kulbakov (Belarus). Întrucât la acest turneu va fi folosit sistemul VAR, au fost delegați și doi responsabili cu monitorizarea partidei: Christian Dingert și Tobias Stieler, ambii din Germania.

Arbitrul român în vârstă de 34 de ani se află la al doilea turneu final din carieră. El a mai condus două partide din grupe și o semifinală la Campionatul European U19 din 2014.

Iată gândurile lui Istvan Kovacs înainte de turneul final: Îmi doresc să mă descurc cât mai bine și, dacă se dovedește că merit, să am șansa apoi să conduc partide tot mai importante la acest turneu final. Dar cel mai mult îmi doresc să ajungă România în finală! Au muncit mult acești băieți, aș fi mândru să joace cu trofeul pe masă!”.

? 12:00

? 11:00

La început a fost o durere sâcâitoare, nu foarte puternică. Dar a continuat și a crescut. O dată cu ea, îngrijorările. Și certitudinea medicilor.

Denis Drăguș părăsește azi cantonamentul României U21, în locul său a venit Ricardo Grigore. Schimbare. Capul sus, Denis!

La 19 ani ai fost titularul României la seniori într-un meci cu Serbia la Belgrad. La startul Euro 2020 încă nu vei avea 21 împliniți! Suferim ÎMPREUNĂ și luptăm ÎMPREUNĂ. Pentru ca la final să ne bucurăm ÎMPREUNĂ!

Gândurile unui învingător la plecarea din cantonament: “Regret enorm că trebuie să părăsesc acum acest grup… Din păcate, avem parte și de momente precum acestea în viață. Nu este o accidentare gravă, dar e nevoie de repaus pentru 10-12 zile. Așa a fost să fie, voi deveni și mai puternic! Rămân cu inima alături de băieți, le urez succes și le țin pumnii”.

? 10:00

Aseară s-a încheiat prima parte a campaniei noastre în care am strâns de la fani mii de mesaje de susținere pentru România U21! Tricolorii vă mulțumesc pentru cuvintele și imaginile emoționante, iar astăzi, înaintea antrenamentului, vor avea parte de o primă surpriză legată de ele! ?

Până maine, fiecare jucător din lotul pentru Euro își va alege un mesaj favorit. Mâine publicăm aici lista celor 23 de fani câștigători ai celor 23 de tricouri cu care ai noștrii vor juca în Italia și San Marino! Totodată, cei 23 vor primi câte 2 invitații duble la toate partidele României U21 pe teren propriu din preliminariile Euro 2021!

Dar pentru că am fost impresionați dincolo de regulile concursului, avem un câștigător special. Acesta va fi contactat după finala Euro 2019 și va primi un tricou al României cu autografele tururor jucătorilor U21. Este vorba de Alin Lazăr din Zalău (Sălaj). Iată mesajul său emoționant:

“Pentru mine, cel puțin, ați devenit o sursă de inspirație, pentru că, sinceri să fim, nu prea vedem astfel de performanțe pentru România. Orice ați face în Italia și San Marino, nu aveți cum să ne dezamăgiți, pentru că ați devenit niște eroi pentru noi. Sunt și eu jucător. la juniori U19, și înainte de meciuri mă motivam cu o piesă preferată, dar după minunea cu Portugalia, lecția de fotbal cu Bosnia și spectacolul cu Liechstenstein, am început să mă inspir din aceste meciuri, le văd cu același extaz, cu aceeași emoție și bucurie că asta e o națională a României. Chiar dacă încă sunteți tineri, pot spune că sunteți idolii mei, că am o sursă de inspirație din țara mea. Cum alții idolatrizează echipa Realului sau a Barcelonei. Pentru că m-ați umplut de speranță și m-ați încărcat cu vise. Abia aștept să port fularul cu tricolor din primul până în ultimul minut jucat de voi acolo. Poze nu prea am, pentru că nu am avut posibilitatea să merg la meciuri, starea materială a familiei mele fiind factorul principal. Da, sunt acel băiat simplu cu vise foarte mari și ambițios. Așadar o să vă trimit o poză cu mine mai veche, de la un meci, poate o să vă amintiți de voi cum erați acum 7-8 ani. HAI ROMÂNIA!”

? 09:00

Bună dimineața români, de acasă și de peste tot în lume!

Tricolorii U21 mai au 2 zile până la deubutul la Euro, contra Croației. Astăzi avem antrenament dechis în totalitate vouă, suporterilor, așa că ne vedem cât mai mulți pe Stadio Tonino Pantieri din Medola, de la ora 18:00 (ora 19:00 a României).

Până atunci, un mic secret? pentru cei care trăiesc în aceste zile cu sufletul lângă România U21: iată organizarea pe camere a tricolorilor lui Mirel Rădoi la Campionatul European:

Nedelcearu – Grigore, Ștefan – Rus, Petre – Man, Ivan – Cicâldău, Manea – Băluță, Ghiță – Hagi, Căbuz – Olaru, Radu – Pușcaș, Coman – Nedelcu, Pașcanu – Vlad, Dragomir – Ciobanu, Boboc.

 

15 iunie

? 22:00

Peste 50 de români care locuiesc la Forli și în împrejurimi au primit România U21 în față la Grand Hotel Forli. Tricolorii au fost primiți cu pâine și sare, de gazdele îmbrăcate în costume populare românești! Le mulțumim compatrioților pentru afecțiune și pentru răbdare, au trebuit să aștepte ceva vreme în plus față de ora sosirii programată inițial, traficul a fost de vină!, dar parcă entuziasmul a fost și mai mare așa ?

Urmează cina și odihna primei nopți la Forli. Mâine dimineață, de la 9:00, ca în fiecare zi până la final, suntem iarăși împreună aici, cu surprize! Luptăm Împreună! FORZA TRICOLORII!

? 21:00

? 20:00

? 19:00

Tricolorii au plecat din Bagno di Romagna și vor ajunge în curând la Grand Hotel Forli din Forli, casa lor pe toată durata Campionatului European. Iată câteva date inedite despre orașul Forli – de la Mussolini la Assassin’s Creed, dominat de români și cu un conațional în echipă!

 

• Capitala provinciei Forli-Cesena are118.000 de locuitori și a fost utilizată, împreună cu reperele sale culturale, în celebrul joc Assasin’s Creed II, considerat între cele mai bune 100 de jocuri create all-time, fiind unul dintre cele patru orașe în care se desfășoară intriga și scenariile.
• “Orașul lui Mussolini” – Deși Benito Mussolini s-a născut la Predappio, 18 km distanță, Forli a devenit promovat din timpul dictaturii acestuia drept orașul de baștină și localitatea în care Mussolini și-a început cariera politică. În Forli s-au născut Ilario Bandini, creatorul mărcii de mașini ce îi poartă numele, Alessandro Cortini, component al formației Nine Inch Nails, și Riccardo Saponara, fotbalistul lui Milan, Fiorentina sau Sampdoria.
• Potrivit datelor statistice ale studiului ISTAT realizat de italieni în decembrie 2015, românii se află în topul minorităților care locuiesc în Forli, cu 3.073 de locuitori la acea dată. Albanezii și chinezii urmează în top, dar cu totaluri aproape de jumătatea numărului de români.
• Echipa locală FC Forli, fondată inițial în 1919, activează în Serie D și nu a urcat niciodată mai sus de Seria B. În lotul primei echipe a figurat, în sezonul recent încheiat, și românul de 20 de ani Remus Mangalagiu, pe postul de mijlocaș central.

Înainte de călătorie, au făcut poza oficial[ de grup! Sunt tineri, sunt frumoși, sunt buni! Între cele mai bune 12 echipe de tineret ale Europei! FORZA TRICOLORII! 

? 18:00

Ghidul Euro Tricolorii U21, revista care conține toate informațiile legate de turneul final, imagini din campania de calificare și prezentarea adversarilor, este disponibil în format digital. Acesta va fi disponibil și în varianta print în FanZone-ul din Cesena, acolo unde va fi și magazinul mobil cu produse ale echipei naționale.

⬇ GHID EUROTRICOLORII U21

? 17:00

Mai e foarte puțin până când tricolorii vor ajunge la Forli, casa lor pentru marea aventură Euro 2019, Italia și San Marino. Iar în minte revin ecourile din țară: “Au de demonstrat că victoria din Portugalia nu e norocoasă… că nu ne-am calificat întâmplător… că nu suntem la Euro  învinșii de serviciu… să egaleze o generație… să depășească o alta…”

Toate lunile după calificare au însemnat vagoane de speranțe transformate, dincolo de teren, în sarcini și responsabilități. Morale, sportive, naționale, din toate câte puțin.

Când, de fapt, acești băieți minunați și-au încheiat o misiune în care aproape nimeni nu a crezut și încep alta în care toți ne bucurăm.

Au început să devină modele pentru copiii noștri! Au învelit pentru o vreme cu tricolorul tableta și allte gadgeturi! Au întors fotbalul spre copii și copiii spre fotbal! Asta e misiunea încheiată. Cealaltă, care începe acum, în care deja ne bucurăm, e o sărbătoare-provocare.

De aici mai departe, băieții aceștia cu aer firesc, adaptați unei lumi proaspete și serioși ca în vremurile bune, se pot ajuta pe ei înșiși să fie precum idolii lor. Și pe noi, ca fotbal, să scriem istorie prin picioarele și mințile lor.

Noroc și putere, în misiunea asta! Vă așteptăm la Forli! Forza TRICOLORII!