©Presseye/Stephen Hamilton

Traseul european al naționalei U21 spre turneul final din 2021 a trecut în această seară prin Irlanda de Nord, acolo unde elevii lui Mirel Rădoi au întâlnit formația pe care în urmă cu o lună de zile o învingeau la Voluntari cu 3-0. A fost doar 0-0, însă tricolorii au fost superiori gazdelor, iar în final au evoluat în inferioritate numerică mai bine de 10 minute.

Cu 30 de minute înainte de start, tribuna stadionului The Showgrounds e populată în mare măsură de români! Până la startul partidei, toate locurile puse la dispoziție de organizatori pentru acest meci sunt ocupate, iar 90 la sută dintre ele, de suporteri cu tricolorul în suflet.

Imnul României răsună la Ballymena, iar tricolorii, aclamați din tribune, se năpustesc spre poarta adversă de la primul fluierul. Primul șut spre poarta adversă e expediat de Adi Petre după doar 30 de secunde. Aproape, dar puțin peste! Rămânem sus și vrem să lovim repede. Man ajunge în poziție bună în careu, însă trimite peste, apoi Mihăilă ia o acțiune pe cont propiu în banda stânga, specialitatea casei, și tirmite pe jos în fața porții, dar Petre nu ajunge la minge.

Calmăm jocul și încercăm să îi desfacem pe nord-irlandezi. Avem nebunia tinereții, dar și maturitatea performanței. Nu ne mai năpustim spre poarta lui Gartside. Trec primele 30 de minute, însă noi controlăm jocul. Mihăilă își încearcă și el norocul, dar șutul său e slab și portarul reține. Grigore e aproape să îl surprindă pe portar de la 35 de metri, dar acesta respinge în corner. Imediat, Oaidă reia peste poartă, iar trei minute mai târziu Man îl imită. Ocazia primei reprize îi aparține lui Mihăilă. Petre intră în careu, trimite pe jos, dar mijlocașul Craiovei nu găsește spațiul porții dintr-o poziție ideală. Și se intră așa la vestiare.

Repriza a doua începe tot cu ai noștri la timonă, iar Petre are două șanse bune. Mai întâi trimite pe lângă poartă după o combinație cu Man, iar apoi trece frumos de un adversar și preferă o centrare prea înaltă în locul unui șut. Orgoliul gazdelor e vizibil afectat și pentru prima oară pun în pericol poarta noastră. Ne salvează Vlad! Ocaziile nord-irlandezilor sunt ca un duș rece. Moruțan inventează o pasă spre Mihăilă, acesta țâșnește ca din tun, intră în careu și trimite în fața porții, însă Oaidă ajunge o fracțiune de secundă prea târziu. Timpul trece și mingea refuză să intre în poartă!

De pe bancă, Rădoi transmite calm, nu vrea ca jucătorii să se precipite. Mai e timp! 20 de minute! Ciobanu îi ia locul lui Mihăilă, iar Olaru lui Marius Marin. Atacăm din nou, Man combină cu Petre și apoi șutează de la 16 metri, dar Gartside respinge în corner. Executăm, mingea ajunge la Olaru și trasorul medieșanului se duce bine, spre poartă, dar e respinsă de un adversar. La faza imediat următoare, Chindriș primește al doilea galben și este eliminat, iar misiunea se complică. Mai sunt 10 minute. Iese Moruțan și intră Denis Ciobotariu.

Rămânem sus chiar și în inferioritate numerică, dar gazdele nu riscă nimic. Merloi îi ia și el locul lui Man în ultimul minut. Și avem noroc în prelungiri, când Parkhouse trimite puțin alături din interiorul careului. Ba chiar puteam câștiga, dar mingea trimisă de Adi Petre ocolește cu puțin stâlpul porții. Nu a fost să fie, dar continuăm să luptăm până la final. Vrem iar la EURO și vom ajunge!

1.461 de spectatoti au asistat la partida din această seară, peste 1.200 dintre ei fiind români