Naționala antrenată de Daniel Oprescu se pregătește la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia pentru meciurile Grupei 1 de la Turul de Elită, găzduite de Rusia, în perioada 20-26 martie.

Pregătirile echipei naționale U19 pentru Turul de Elită au început luni, 11 martie, la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, acolo unde jucătorii lui Daniel Oprescu au programate câte două antrenamente pe zi.

Marți, 12 martie, prima ședință de pregătire a fost una în sală, acolo unde jucătorii convocați s-au pregătit pentru 60 de minute. Al doilea antrenament, unul tactic, s-a desfășurat pe unul dintre terenurile de la Centrul Național de Fotbal de la Buftea.

Pentru această acțiune, Daniel Oprescu a convocat un lot format din 21 de jucători, însă în aceste zile, acesta are la dispoziție doar 11 jucători de câmp și trei portari.

Alexandru Țîrlea (Real Madrid), Vladimir Screciu (Genk), Marco Ehmann (ASSCS Farul Constanța), Daniel Toma (ASSCS Farul Constanța), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Valentin Mihăilă (U Craiova 1948 CS) și Sorin Șerban (CS Minaur Baia Mare) se vor alătura lotului în zilele următoare, după ce vor disputa meciurile din campionat de la finalul acestei săptămâni.

Selecționerul Dan Oprescu a analizat grupa din care face parte naționala noastră alături de Irlanda, Rusia și Azerbaidjan. “E o grupă echilibrată, nu se poate vorbi de o favorită certă. Ne dorim să ne calificăm la Euro, ar fi ceva fantastic pentru fotbalul românesc, pentru jucători. Cred în șansele noastre, deși vor fi dueluri extrem de tari. Mă bucur că am în lot jucători care evoluează atât la nivel de Liga 1 și Liga 2, dar și în străinătate, iar aceștia pot fi un atuu important pentru noi. Totuși, trebuie menționat și faptul că adversarii noștri au la dispoziție fotbaliști din primele ligi ale țărilor pe care le reprezintă”, a declarat Oprescu.

Pentru a merge la EURO, tinerii tricolori trebuie să câștige grupa din care mai fac parte Irlanda, Rusia și Azerbaidjan. Partidele decisive se vor juca în Rusia, în zona Krasnodar/Soci.

Partidele de la Turul de Elită sunt programate astfel: Irlanda – România (20 martie, ora 11:00), Rusia – România (23 martie, ora 16:00), România – Azerbaidjan (26 martie, ora 16:00).

Lotul convocat pentru Turul de Elită este următorul:

Portari: Ștefan Târnovanu (Sportul Snagov), Andrei Cristea (Gaz Metan Mediaș), David Duțu (SC Popești-Leordeni)

Fundași: Andrei Rus (SCM Gloria Buzău), Alexandru Ţîrlea (Real Madrid), Vladimir Screciu (RC Genk), Marius Leca (FC Viitorul), Antonio Manolache (ACS Poli Timișoara), Marco Ehmann (ASSCS Farul Constanța), Sorin Șerban (CS Minaur Baia Mare), Rareș Ispas (CFR Cluj)

Mijlocași: Marian Șerban (CS Mioveni), Daniel Toma (ASSCS Farul Constanța), Radu Chiriac (AFC Astra), Raoul Baicu (U Craiova 1948 CS SA), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Antonio Sefer (Fotbal Club Rapid), Valentin Mihăilă (U Craiova 1948 CS SA), Ovidiu Horşia (Academica Clinceni)

Atacanți: Andrei Banyoi (Șoimii Lipova), Leonardo Mitruscsak (Plimob Sighetu Marmației)