Naționala U18 a României a făcut marți deplasarea în Spania pentru participarea la un turneu internațional amical.

Tricolorii s-au pregătit la Mogoșoaia și Buftea începând de duminică, 2 februarie, primul joc urmând a se disputa vineri, 7 februarie, de la ora locală 15:00. Ambele partide vor putea fi urmărite în direct pe www.sport.ro și pe www.protvplus.ro.

Adversara va fi selecționata U18 a Norvegiei, gazda turneului La Manga, organizat la baza pe care Federația Norvegiană a construit-o în Spania.

Această generație formată din juniori născuți în anul 2002 va participa la Campionatul European Under 19 pe care România îl va găzdui în 2021.

„Este prima acțiune dintr-un an plin pentru noi. Doar înfruntând adversari puternici putem crește. EURO de anul viitor va fi o oportunitate extraordinară pentru toți acești jucători”, spune Daniel Oprescu, selecționerul naționalei U18.

Înainte de plecarea în Spania, lotul României a suferit o modificare: Soma Casiadi-Bako (FK Csikszereda Miercurea Ciuc), accidentat, a fost înlocuit cu Gabriel Buta (FC Viitorul).

Partidele amicale se vor disputa conform următorului program: 
7 februarie, ora locală 15:00: România – Norvegia
9 februarie, ora locală 15:00: România – Portugalia
11 februarie, ora locală 15:00: România – Turcia

Lotul convocat pentru această acțiune: 

Portari: Otto Hindrich (CFR Cluj), Alexandru Tătaru (Fotbal Club Rapid)

Fundași: Darius Grosu (FC Viitorul), Andrei Iana (LPS Cetate Deva), Ionuț Mitran (Universitatea Craiova), David Tălmaciu (AS Municipal SR Brașov), Alexandru Chilili (FC Voluntari), Nicolae Sima (FC Viitorul), Ștefan Stefanovici (CS Sporting Juniorul Vaslui), Mădălin Pascu (Unirea Slobozia)

Mijlocași: Ovidiu Perianu (FCSB), Constantin Grameni (FC Viitorul), Botond Szondi (FK Csikszereda Miercurea Ciuc), Ianis Stoica (FC Petrolul Ploiești), Leon Peto (FSV Mainz 05/Germania), Alexi Pitu (FC Viitorul), Ahmed Bani (SC Dinamo 1948), Gabriel Buta (FC Viitorul)

Atacanți: Marian Danciu (Universitatea Craiova), Florin Bălan (FC Voluntari), Louis Munteanu (FC Viitorul)

Tricolorii sunt calificați direct la EURO U19 din 2021 

Actuala generație U18, care începând din vară devine U19, este calificată direct la Campionatul European U19 din 2021 din postura de țară gazdă și nu va disputa preliminarii. Federația Română de Fotbal a câștigat în toamna anului 2019 dreptul de a găzdui turneul final Under 19 din 2021.

Pentru celealte șapte locuri puse în joc pentru turneul final se vor lupta 52 de asociații, în faza grupelor de calificare, urmând ca la Turul de Elită să li se alăture și Portugalia. În final, șapte echipe vor veni la București unde alături de reprezentativa noastră vor lupta pentru titlul de campioană europeană.

Mai multe informații despre organizarea EURO U19 din 2021 în România!