În urma tragerii la sorți care a avut loc joi, 6 decembrie, la Nyon, s-au stabilit grupele de calificare pentru următoarele generații U17 și U19.

Naționala pregătită de Adrian Văsâi, formată din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2003, va face parte din Grupa 10 a calificărilor, alături de Rusia, Elveția și San Marino. Meciurile se vor disputa în România, în perioada 24-30 octombrie, conform următorului program:

24 octombrie: Rusia – San Marino, România – Elveția
27 octombrie: Rusia – România, Elveția – San Marino
30 octombrie: Elveția – Rusia, San Marino – România

Primele două clasate în cele 13 grupe de calificare, alături de cele mai bune 4 locuri trei se vor califica la Turul de Elită din primăvara anului 2020, cărora li se alătură Spania și Anglia.

La Campionatul European Under 17, găzduit de Estonia la finalul lunii mai 2020, vor participa câștigătoarele celor 8 grupe de la „Elită” și cele mai bune șapte locuri secunde, alături de țara-gazdă.

„Atât Rusia, cât și Elveția sunt două echipe foarte bune. Dar și noi avem un grup de jucători de valoare. Avem o planificare bună pentru prima parte a anului viitor, vom avea perioade de pregătire, multe meciuri internaționale, așa că vom fi pregătiți la ora de start a turneului de calificare. Vrem să ne calificăm mai departe în fața propriilor suporteri, care sper să ne susțină și să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul”, a declarat Adrian Văsâi, selecționerul viitoarei generații U17, cel care a adus României ultima calificare la un EURO de juniori, în 2011, la aceeași categorie de vârstă.

Următoarea generație Under 19, formată din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2001, pregătită de antrenorul Laurențiu Roșu, va întâlni Spania, Serbia și Lituania în Grupa 2 din calificările pentru Campionatul European din 2020.

Partidele se vor desfășura în Serbia, în perioada 8-14 octombrie, conform următorului program:

8 octombrie 2019: Spania – Lituania, România – Serbia
11 octombrie 2019: Spania – România, Serbia – Lituania
14 octombrie 2019: Spania – Serbia, Lituania – România

La Turul de Elită, programat în luna martie a anului 2020, se califică primele două clasate în cele 13 grupe și cel mai bun loc trei, cărora li se alătură Portugalia.

La Campionatul European Under 19, care se va disputa în luna iulie a anului 2020, se vor califica cele șapte câștigătoare ale grupelor, cărora li se alătură țara gazdă, Irlanda de Nord.

“Am căzut într-o grupă foarte grea. Primul meci, cel cu Serbia, e unul foarte important, ținând cont că vom întâlni echipa gazdă. Spania și Serbia sunt două echipe foarte puternice la acest nivel, ele participând la Campionatul European 17. Obiectivul nostru este calificarea, iar eu am încredere în această generație că putem face o perfomanță importantă pentru fotbalul românesc!”, a spus Laurențiu Roșu, selecționerul viitoarei generații U19.