Photo by Harold Cunningham - UEFA/UEFA via Getty Images)

Reprezentativele Under 17 și 19 ale României își vor afla adversarele pentru Turul de Elită pe 6 decembrie, în urma tragerii la sorți de la Nyon.

Cele două selecționate de juniori s-au calificat pentru al doilea an consecutiv la Turul de Elită, faza premergătoare Campionatelor Europene de anul viitor, dedicată fiecărei categorii de vârstă.

Naționala U17 a încheiat Grupa 9 de calificare neînvinsă, cu două remize (0-0 cu Ungaria și 2-2 cu Serbia) și o victorie (4-0 cu Lituania).

Turul de Elită, ultima rundă dinaintea turneului final, va avea loc în primăvara lui 2019. La turneul final găzduit de Irlanda, în perioada 3-19 mai 2019, se vor califica echipele clasate pe primul loc și cele mai bune 7 ocupante ale pozițiilor secunde.

Componența urnelor la UNDER 17

Urna A: Anglia, Germania, Olanda, Portugalia, Italia, Slovacia, Spania, Belgia

Urna B: Cehia, Franța, Danemarca, Ucraina, Austria, Ungaria, Slovenia, Rusia

Urna C: Israel, Suedia, Norvegia, Polonia, Croația, Kosovo, Islanda, ROMÂNIA 

Urna D: Scoția, Bosnia și Herțegovina*, Irlanda de Nord, Turcia*, Elveția*, Serbia*, Belarus, Grecia

*Echipele care au obținut cele mai bune locuri trei în calificări

Tricolorii U19 s-au calificat la Turul de Elită după victoria cu 8-0 împotriva Gibraltarului, și a rezultatului favorabil din meciul Grecia – Bulgaria, 3-0, încheind grupa pe locul 2.

Turul de Elită este programat în luna martie a anului viitor. Campionatul European Under 19 se va disputa în Armenia, în perioada 14-27 iulie 2019.

Componența urnelor la Under 19

Urna A: Portugalia, Germania, Grecia, Spania, Franța, Italia, Irlanda

Urna B: Scoția, Serbia, Israel, Rusia, Cehia, Ungaria, Olanda

Urna C: Anglia, Ucraina, Turcia, Țara Galilor, Elveția, Azerbaijan, Norvegia

Urna D: Belgia, Croația, ROMÂNIA, Slovenia, Danemarca, Polonia, Cipru

Tot pe 6 decembrie, viitoarele generații U17 și U19 își vor afla adversarii din calificările pentru Campionatele Europene din 2020, care vor lua startul în toamna anului viitor.