Reprezentativa Under 17 a României participă în această săptămână la Syrenka Cup, turneu amical găzduit de federația poloneză!

Vineri, 6 septembrie, a fost programat primul joc al tricolorilor din cadrul turneului, împotriva selecționatei similare a Austriei, pierdut de România cu scorul de 3-1!

Tricolorii mici au avut o primă repriză bună, pe fondul căreia a venit și golul lui Ștefan Bodișteanu din minutul 37. Acesta a fost și scorul la finalul celor 45 de minute! După revenirea de la vestiare, nivelul de joc al selecționatei noastre a mai scăzut.

Astfel, austriecii au înscris de trei ori în 10 minute. Prima dată din lovitură de la 11m (70), apoi în minutele 72 și 82.

Cel de-al doilea meci din cadrul turneului este programat pe 8 septembrie. Pentru că am pierdut cu Austria, vom juca împotriva Finlandei, formație care a pierdut cu 5-0 în fața Angliei.

În ultima etapă a turneului sunt programate meciurile pentru clasament, urmând ca tricolorii să întâlnească o echipă din cealaltă grupă, în funcție de rezultatul obținut în partida cu Finlanda!

Turneul se desfășoară în perioada 6-10 septembrie. Cele 8 echipe participante sunt:  Polonia, Georgia, Norvegia, Elveția (Grupa A), Anglia, Finlanda, România și Austria (Grupa B)!

Lotul convocat de selecționerul Adrian Văsâi pentru Syrenka Cup: 

Portari: Robert Popa, Cosmin Trandafir (FC Viitorul)

Fundași: Grigoraș Pantea (FCSB), Gabriel Dănuleasa (FC Viitorul), Cătălin Banienschi (Placenza Calcio/Italia), Eduard Avram (Gaz Metan Mediaș), Bogdan Lazăr (FC Viitorul), Gergely Botond (FK Csikszereda Miercurea Ciuc)

Mijlocași: Dan Sîrbu (FC Viitorul), Andrei Pandele (FCSB), Răzvan Iorga (FC Viitorul), Sebastian Nechita (ACS Juniorul Suceava), Ștefan Bodișteanu (FC Viitorul), Romeo Niță (FCSB), Luca Andronache (Academica Clinceni), Lucian Simedru (CFR Cluj), Robert Csala (FK Csikszereda Miercurea Ciuc), Sasha Agiveli (FC Viitorul)

Atacanți: Robert Tudor (FCSB), Bogdan Jeler (CS Minaur Baia Mare)

*În urma accidentărilor jucătorilor Robert Lungu (Girona FC) și Nicolas Popescu (FC Viitorul), selecționerul Adrian Văsâi i-a convocat pe Cătălin Banienschi (Placenza Calcio) și Răzvan Iorga (FC Viitorul)

*Accidentat, Sergiu Pîrvulescu (ACS Kids Tâmpa Brașov), a fost înlocuit în lot de Gergely Botond (FK Csikszereda Miercurea Ciuc)

Urmează calificările la EURO 2020, pe teren propriu

Tricolorii U17 fac parte din Grupa 10 a calificărilor, alături de Rusia, Elveția și San Marino. Meciurile se vor disputa în România, în perioada 24-30 octombrie, conform următorului program:

24 octombrie: Rusia – San Marino, România – Elveția
27 octombrie: Rusia – România, Elveția – San Marino
30 octombrie: Elveția – Rusia, San Marino – România

Primele două clasate în cele 13 grupe de calificare alături de cele mai bune 4 locuri trei se vor califica la Turul de Elită din primăvara anului 2020, cărora li se alătură Spania și Anglia.

La Campionatul European Under 17, găzduit de Estonia la finalul lunii mai 2020, vor participa câștigătoarele celor 8 grupe de la „Elită” și cele mai bune șapte locuri secunde, alături de țara-gazdă.