Reprezentativa Under 17 a României, calificată la Turul de Elită din primăvară, va disputa două jocuri amicale, la Craiova, în fața selecționatei similare a Serbiei.

Cele două jocuri vor avea loc marți, 27 noiembrie, de la ora 14:30, și joi, 29 noiembrie, de la ora 11:00, pe terenul Centrului Turistic pentru Agrement și Sport.

Selecționerul Daniel Mogoșanu a convocat pentru această „dublă” contra Serbiei un lot format din 22 de jucători din țară, dorind să testeze mai mulți tricolori înaintea partidelor oficiale din primăvara lui 2019, decisive pentru calificarea la EURO.

Lotul României U17 convocat de Daniel Mogoșanu este următorul:

Portari: Raul Opric (CFR Simeria), Alexandru Tătaru (ACS Centrul de Performanță Rapid)

Fundași: Alexandru Chilili (FC Voluntari), Darius Grosu (FC Viitorul), Ștefan Marin (FC Viitorul), Denis Bolenyi (FCSB), Mădălin Pascu (Sportul Chiscani), Ștefan Stefanovici (Juniorul Vaslui), Nicolae Sima (FC Viitorul)

Mijlocași: Ștefan Baiaram (U Craiova 1948 CS), Antonio Dumitrescu (FC Viitorul), Marian Danciu (U Craiova 1948 CS), Botond Szondi (AFK Csikszereda), Ovidiu Perianu (FCSB), Andrei Iana (U Craiova 1948 CS), Ahmed Bani (Dinamo), Ianis Stoica (FCSB), Alexi Pitu (FC Viitorul), Constantin Grameni (FC Viitorul)

Atacanți: Zoran Mitrov (LPS Banatul), Louis Munteanu (FC Viitorul), Toni Suciu (AFK Csikszereda)

*Inițial convocați la această acțiune, jucătorii Ștefan Bairam  (U Craiova 1948 CS) și Darius Grosu (FC Viitorul) s-au accidentat, în locul lor fiind chemat Vlad Mocioacă (ACS Centrul de Performanţă Rapid Bucureşti).

Naționala formată din juniori născuți în anul 2002 a întâlnit Serbia și în grupa de calificare din septembrie-octombrie, atunci când scorul a fost 2-2. Tricolorii U17 s-au calificat la Turul de Elită, ultima rundă înainte de EURO 2019, după ce au mai remizat cu Ungaria, 0-0, și au învins Lituania cu 4-0.

Adversarii de la Turul de Elită îi vom cunoaște pe data de 6 decembrie 2018, în urma tragerii la sorți de la Nyon. La turneul final găzduit de Irlanda, în mai 2019, se vor califica echipele clasate pe primul loc în cele 8 grupe de la „Elită”, precum și cele mai bune 7 ocupante ale pozițiilor secunde.