Lotul lărgit al celei mai tinere reprezentative, formată din jucători născuți în anul 2005, are un program special de pregătire reînoit în fiecare săptămână.

Pentru că pregătirea centralizată la echipele de club este suspendată în această perioadă, Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal le-a transmis selecționerilor de juniori să pregătească, în colaborare cu preparatorii fizici ai FRF, un program de pregătire fizică pentru tricolorii U15.

“E important ca ei să se mențină în formă în această perioadă. Am luat legătura și cu cluburile unde ei activează, le-am comunicat ceea ce le cerem jucătorilor. Nu vrem să fie ceva diferit față de ceea ce clubul le solicită”, a spus Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal.

Programul pe care tinerii tricolori îl primesc la începutul fiecărei săptămâni este configurat de preparatorii fizici din cadrul FRF, coordonați de Horațiu Baciu, preparatorul primei reprezentative.

Coordonatorii tehnici ai României U15 sunt Răzvan Rotaru, Iulian Cojocaru, Victor Ene, Valentin Sinescu și Răzvan Stanca. Aceștia se află în contact permanent cu tinerii fotbaliști, oferindu-le asistență online.

Până acum, generația 2005 a disputat două “duble” amicale: cu Moldova, 3-0 de fiecare dată, și cu Cipru, 1-1 și 1-0. Reprezentativa Under 15 a României s-a format în urma unui an de selecții, în cadrul Turneului Speranțelor 2018-2019, a trialurilor interne și a celor externe.

Iată un video cu cei 52 de tricolori născuți în 2005, un colaj de exerciții fizice care pot fi executate acasă, o sursă de inspirație pentru toți cei care doresc să se mențină în formă la domiciliu.