VIDEO | De la Cupa Satelor, în tricoul naționalei! Superpovestea unor mici campioni!

În septembrie 2018, FRF lansa la Muzeul Satului din București o nouă competiție, cu totul și cu totul specială! Dedicată tuturor copiilor U13 din mediul rural, Cupa Satelor propunea la start peste 10.000 de mici jucători și jucătoare!

La turneul regional din zona Banat-Crișana, un puști fâșneț strângea toate aplauzele spectatorilor, dar și ale foștilor internaționali Miodrag Belodedici și Jean Vlădoiu, prezenți la partide. L-am cunoscut împreună pe Patrick Paleacu, “cel mai bun jucător” al turneului regional, prin intermediul unui reportaj FRF TV.

Ulterior, l-am revăzut pe micul mijlocaș stânga, care poate juca și în centru, la turneul final al primei ediții Cupa Satelor, găzduit de comuna Cumpăna (Constanța). Și aici și-a  reprezentat prin prestații apreciate echipa din comuna Dumbrăvița (Timiș).

Alături de el, obținând titlul de “cel mai bun jucător” al turneului final, s-a remarcat Iulian Curcă (foto jos), jucător la echipa campioană din Ruginoasa (Iași). Un fundaș central și deopotrivă mijlocaș defensiv în devenire care a impresionat întreaga asistență. Continuarea?

SPERANȚE ÎN TRICOLOR

Săptămâna trecută, în perioada 1-6 martie, managerul scouting FRF Ion Geolgău a coordonat o acțiune de pregătire și selecție pentru 55 de juniori născuți în 2006, în vederea formării naționalei Under 15.

La Mogoșoaia și Buftea, supervizați de membrii Comisiei Tehnice, s-au aflat și doi puști puțin schimbați… Patrick Paleacu și Iulian Curcă! Azi, fiul fostului jucător de prim eșalon Alin Paleacu fiind legitimat la ASU Poli Timișoara, iar puștiul din Ruginoasa, la… U Cluj! Și nu sunt singurii! Dănuț Nechifor, tot din echipa Ruginoasa, e azi la Academia Hagi!

EPILOG? NU, VA URMA!

Din păcate, ediția 2020 a Cupei Satelor a trebuit să fie sistată din cauza efectelor pandemiei, deși erau înscriși deja peste 15.000 de copii!

Însă, împreună vom trece peste toate și ne vom bucura iarăși de fotbal, cu copiii noștri talentați! În curând, Cupa Satelor va reveni!

POVESTEA VIDEO A TURNEULUI FINAL CUPA SATELOR 2019 ESTE AICI

DESCOPERĂ REPORTAJUL FABULOS CU TROFEUL LA RUGINOASA AICI

AVENTURA PUȘTILOR CAMPIONI ÎN NORVEGIA ALĂTURI DE TRICOLORI E AICI

POVESTEA LANSĂRII COMPETIȚIEI CUPA SATELOR ESTE AICI