Cei 15 puști campioni din Ruginoasa (Iași) ai primei ediții Cupa Satelor, competiție organizată de FRF pentru tinerele talente U13 din mediul rural, au zburat miercuri pentru prima oară cu avionul, alături de echipa națională, cu destinația Oslo! 

Cu emoții uriașe, îmbrăcați în treningurile echipei naționale, s-au alăturat lotului pregătit de Cosmin Contra la Aeroportul Henri Coandă. Asta după o noapte în care au mărturisit că au dormit iepurește, la Buftea, acolo unde se reunesc loturile reprezentative ale României de tineret și juniori!

Sfioși însă cu zâmbete largi, au fost primiți cu drag de tricolori, iar cele 3 ore de zbor până la Oslo au părut că trec în câteva minute. S-au fotografiat cu jucătorii în aeronavă, au cerut și au primit autografe, apoi au luat primul contact cu Norvegia și clima ei pretențioasă.

Au fost două zile pline pentru micuții fotbaliști. Joi, când tricolorii se pregăteau pe stadionul Ullevaal, puștii care au cucerit trofeul primei ediții a Cupei Satelor se antrenau la câțiva kilometri distanță alături de juniorii clubului de grassroots Kjelsås IL. Club dintr-un cartier care are peste 900 de copii legitimați.

Copiii au jucat apoi câteva partide-școală, fiind împărțiți în echipe mixte cu norvegienii. Cei mici s-au bucurat de fiecare moment petrecut pe terenul de fotbal.

Vineri, înainte de a-i susține pe tricolorii de pe stadion, copiii au vizitat mai multe obiective din Oslo, printre care și Muzeul Vikingilor. Apoi au mers într-o scurtă croazieră în Golful Oslo.

Seara, au suținut naționala din tribunele stadionului Ullevaal și s-au bucurat când Claudiu Keșeru a marcat golul egalizator în prelungirile jocului.