Echipa din Ruginoasa (Iași), câștigătoarea primei ediții Cupa Satelor!

Duminică, la Cumpăna, județul Constanța, au avut loc finalele Cupei Satelor, competiție U13 organizată de FRF împreună cu AFIR și Asociațiile Județene de Fotbal. 

În finala mică, Sânmartin (Bihor) s-a impus la loviturile de departajare, 2-1, după 2-2 la finalul timpului regulamentar, în meciul cu Rudeni (Ilfov).

Marea finală a început cu lovitura de start dată de internaționalul român Ianis Hagi, care le-a transmis un mesaj copiilor: „Vă urez mult succes și vă așteptăm alături de națională în Norvegia!”. Câștigătoarea competiției îi va însoți pe tricolori în deplasarea de la Oslo, din preliminariile EURO 2020. Iar ocupantele locurilor 2 și 3 vor avea parte de o experiență VIP la meciul România – Spania din toamnă.

Finala a fost câștigată la limită de echipa din Ruginoasa (Iași), învingătoare cu 1-0 în fața gazdei de la Cumpăna.

Arbitrii partidei au fost doi „centrali” din Liga 1, Sebastian Colțescu și Horia Mladinovici. Primul dintre aceștia a făcut parte din brigada care a condus semifinala Europa League de joi, Chelsea – Eintracht Frankfurt.

Premiile individuale acordate la final au fost următoarele:
Florin Doroftei (Ruginoasa) – Golgheterul turneului final
Dorin Moise (Cumpăna) – Cel mai bun jucător al finalei
Daniel Moldovan (Sânmartin) – Cel mai bun portar al turneului
Iulian Curcă (Ruginoasa) – Cel mai bun jucător al turneului

Meciurile din cadrul turneului final se joacă în Cumpăna, la noul Complex Sportiv „CENTENAR 2018”, inaugurat joi.

În prima semifinală, gazda competiției, Cumpăna, a învins-o cu 2-0 pe Rudeni, din Ilfov. Succesul a fost posibil datorită evoluției de excepție a lui Daniel Cristescu. „Pătrarul” constănțean a reușit o „dublă”! Primul gol a venit în urma unei acțiuni personale de excepție, dribling printre trei adversari și șut la colțul lung din lateral-dreapta, iar apoi, în final, a finalizat excelent pe lângă goalkeeper.

A doua semifinală a fost extrem de strânsă. Sânmartin putea produce surpriza, eliminând cea mai bună echipă din turneu până la acea oră (3 victorii, golaveraj 10-0). Dar bihorenii au lovit bara la cea mai mare ocazie a lor. Jocul dominat apoi de ieșeni, dar încheiat fără gol, a fost decis la loviturile de departajare. Erou a fost portarul Cătălin Axinia, care a parat un șut și și-a trimis echipa în finala de duminică.

Echipele care luptă pentru trofeu s-au mai întâlnit și în faza grupelor. Atunci, Ruginoasa s-a impus clar cu scorul de 3-0. Dar fără presiunea câștigării unei competiții naționale. Cei mai buni să învingă!

Grupa A: Dumbrăvița (Timiș), Vârtoape (Teleorman), Ruginoasa (Iași), Cumpăna (Constanța)
Grupa B: Turburea (Gorj), Rudeni (Ilfov), Feldioara (Brașov), Sânmartin (Bihor)

Rezultatele din faza grupelor
Grupa A: Dumbrăvița – Cumpăna 0-1, Vârtoape – Ruginoasa 0-5, Cumpăna – Ruginoasa 0-3, Dumbrăvița – Vârtoape 8-0, : Vârtoape – Cumpăna 1-2, Ruginoasa – Dumbrăvița 2-0
Grupa B: Turburea – Sânmartin 0-2, Rudeni – Feldioara 0-1, Sânmartin – Feldioara 2-1, Turburea – Rudeni 0-2, Rudeni – Sânmartin 1-0, Feldioara – Turburea 0-1

Clasamente:
Grupa A: 1. Ruginoasa 9p (10-0), 2. Cumpăna 6p (3-4), 3. Dumbrăvița 3p (8-3), 4. Vârtoapte 0p (1-15)
Grupa B: 1. Rudeni 6p (3-1), 2. Sânmartin 6p (4-2), 3. Turburea 3p (1-4), 4. Feldioara 3p (2-3),

Meciul pentru locurile 7-8: Feldioara – Vârtoape 4-0
Meciul pentru locurile 5-6: Turburea – Dumbrăvița 2-0
Semifinale: Cumpăna – Rudeni 2-0, Ruginoasa – Sânmartin 0-0, 3-1 la lovituri de departajare

Vezi mai jos imagini din prima zi a turneului final!