În 2022, când împlinește 100 de ani de activitate, naționala se poate mândri cu un palmares onorant obținut în partidele amicale și oficiale de-a lungul istoriei.

Cu peste 700 de meciuri disputate din 1922 până azi, prima noastră reprezentativă ocupă un loc special în galeria echipelor naționale europene la capitolul procentaj de victorii obținute în întreaga existență. Potrivit datelor centralizate de eu-football.info, tricolorii se află în prezent pe poziția 17 la nivel continental!

Victoriile repurtate de echipa noastră ne-au propulsat atât împotriva unor țări cu tradiție îndelungată la nivelul primei reprezentative, precum Austria, Polonia ori Norvegia, dar și în fața unor nume importante din elita fotbalului european al ultimelor decenii. Și aici putem include Belgia sau Elveția.

Spania, singura cu peste 70%

Tricolorii au în acest top un procentaj de victorie de 56,8% în toate partidele, amicale și oficiale, disputate și recunoscute de palmaresul internațional. Iată configurația clasamentului inedit, până la poziția ocupată de tricolori: