Lotul convocat de Edward Iordănescu propune câteva perspective interesante în contextul duelului cu numărul 8 din grupa pentru EURO 2024.

Pentru victoria de care avem nevoie pentru a continua parcursul bun din aceste preliminarii vor lupta tricolori care au repere inedite raportat la adversari.

O singură modificare față de martie

Am învins cu 2-0 în Andorra, chiar la debutul în aceste preliminarii. Interesant este că nucleul și coeziunea dorite de selecționerul Iordănescu devin evidente și prin faptul că un singur jucătorul din primul 11 de atunci absentează din lotul de azi! E vorba de portarul Ionuț Radu, care joacă rar la Bournemouth (Anglia).

Andrei Rațiu are în CV… Andorra!

Fundașul dreapta Rațiu, de la Rayo Vallecano (Spania), plecat de mic în Spania, are în CV-ul său… Andorra! Dar este vorba de formația Andorra CF, echipă de club din provincia spaniolă Teruel, azi în eșaloanele inferioare. Andrei a jucat aici pe perioada junioratului, până în 2010, când a fost recrutat de academia lui Villarreal.

Lot în oglindă cu… EURO 2016!

Configurația lotului de azi, comparativ cu cel pentru turneul final EURO 2016, cu Anghel Iordănescu selecționer, este una similară la nivelul echipelor de club de unde provin jucătorii?

Dovada:

  • 9 fotbaliști din campionatul intern și acum, și atunci!
  • 2 jucători din Spania (Rațiu, Hagi / Raț, Andone)
  • 3 la 2 jucători din fotbalul arab (Stanciu, Alibec, Burcă / Sănmărtean, Dr. Grigore)
  • 4 la 2 jucători din Turcia (Moruțan, Cicâldău, Drăguș, Niță / Torje, B. Stancu

Acum însă, spre exemplu, avem 5 fotbaliști din fotbalul italian, față de doar doi la EURO 2016 (Tărușanu, Chiricheș), iar atunci exista un contingent de 5 jucători din Bulgaria-Croația-Israel, în vreme ce azi avem doi jucători din prima ligă poloneză (Racovițan, Sorescu).