FOTO: CFR Cluj

În perioada 11-21 ianuarie, selecționerul Edward Iordănescu se află în Spania pentru a urmări la lucru cât mai mulți tricolori, atât la antrenamente, cât și la meciuri oficiale sau amicale.

Pe 11 ianuarie, Iordănescu s-a deplasat în cantonamentul lui CFR Cluj din Spania, la Oliva Nova, unde i-a monitorizat pe jucătorii de națională, prima reprezentativă, dar și pe cei eligibili U21, la ședințe de pregătire și în partida de verificare cu Gent. Aici, selecționerul a avut și discuții cu Andrea Mandorlini în privința fotbaliștilor români.

La Oliva Nova au fost prezenți, în perioada 8-17 ianuarie, și Lucian Sănmărtean, antrenorul secund al României U21, și Răzvan Stanca, antrenor cu portarii la aceeași reprezentativă.

FOTO: CFR Cluj

Pe data 15 ianuarie, Iordănescu s-a mutat la Madrid, la Andrei Rațiu, fotbalist legitimat la Rayo Vallecano. Aici a asistat la trei ședințe de antrenament și a dialogat cu antrenorul Francisco Javier Rodríguez în ceea ce privește perspectivele fundașului dreapta al naționalei.

În această seară, selecționerul României se va afla în tribune la partida Atletico Madrid – Real Madrid, în Cupa Spaniei, meci ce se dispută pe stadionul Civitas Metropolitano din Madrid, acolo unde pe 26 martie România va întâlni Columbia într-un meci de pregătire în perspectiva EURO 2024.

Vineri, se va deplasa în nordul Spaniei, la Vitoria-Gasteiz, unde se va întâni cu Ianis Hagi și cu antrenorul acestuia de la Deportivo Alaves, Luis García Plaza, iar seara va asista la partida pe care Alaves o va disputa pe teren propriu cu Cadiz, în La Liga.

Selecționerul va reveni sâmbătă la Madrid pentru a-l urmări pe Andrei Rațiu, în meciul disputat pe teren propriu de Rayo Vallecano cu Las Palmas. Duminică are programată revenirea în țară.

Antrenorii loturilor naționale, prezenți și în Antalya

În același timp, având în vedere că multe formații din Superliga au ales să se pregătească în Turcia, în regiunea Antalya, colegii din staff-ul selecționerului primei reprezentative, Ionel Gane, Florin Constantinovici, Alexandru Radu și Leo Toader, au fost prezenți acolo pentru a urmări pregătirea jucătorilor români aflați în vizorul echipei naționale. Pe lângă prezența la antrenamente și la meciurile de pregătire ale echipelor noastre, aceștia au fost și la jucătorii români care activează în Turcia și sunt în circuitul echipei naționale: Olimpiu Moruțan, Alex Cicâldău, Florin Niță și Denis Drăguș.

În Antalya, pe perioada pregătirilor echipelor românești, au fost și selecționerul Daniel Pancu, alături de antrenorul secund de la U21, Răzvan Rotaru.

De asemenea, în Turcia au mai fost prezenți selecționerii reprezentativelor U19 și U17, Adrian Dulcea, respectiv Nicolae Roșca. Ambele naționale sunt calificate la Turul de Elită, ultimul pas înainte de Campionatul European. Aceștia au mers în cantonamentele formațiilor FCSB, Rapid, Universitatea Craiova și Petrolul, echipe ce au avut în pregătire tineri fotbaliști, eligibili pentru cele două selecționate.