Aseară târziu, Federaţia Română de Fotbal a primit scrisoarea de retragere din echipa naţională a României a căpitanului acesteia, Cristian Chivu, decizie care intră în vigoare imediat, drept care el nu va fi prezent la proximul joc oficial, cel contra Bosniei-Herţegovina, programat, pe stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu din Bucureşti, în ziua de 3 iunie a.c., de la ora 21.00, în cadrul preliminariilor EURO 2012.

Născut la 26 octombrie 1980, la Reşiţa, Cristi a apărat prima oară culorile reprezentativei noastre cu aproape 12 ani în urmă, mai precis la 18 august 1999, cu ocazia jocului amical Cipru – România 2-2. Ultimul său joc în naţională a fost tot un amical, Italia – România 1-1, la Klagenfurt, pe 17 noiembrie 2010.

De atunci, Chivu a strâns 75 de jocuri ca tricolor, înscriind trei goluri, cariera sa la echipa naţională incluzând şi participarea la două turnee finale ale Campionatului European, în 2000 (când ne-am calificat în sferturile de finală) şi 2008.

Motivele deciziei sale pot fi lecturate în scrisoarea menţionată. Federaţia Română de Fotbal, staff-ul tehnic al reprezentativei şi, suntem convinşi, toţi suporterii naţionalei îi mulţumesc lui Cristi pentru tot ceea ce a făcut în calitate de component al echipei reprezentative şi de căpitan al acesteia, dorindu-i sănătate şi succes atât ca jucător, cât şi în perioada ce va veni după abandonarea carierei de fotbalist.

Pentru a accesa scrisoarea lui Chivu, apăsaţi aici