De patru ori în ultimii zeci am avut șansa, prin prisma calendarului, să jucăm pe teren propriu două meciuri oficiale consecutive în preliminarii, la câteva zile distanță.

În preliminarii pentru EURO, ca acum, sau în campanii pentru World Cup ori de Liga Națiunilor, formatele recente propun un calendar competițional destul de încărcat. În câteva rânduri, am avut situația din prezent, de a disputa pe teren propriu două partide consecutive, la numai câteva zile distanță una de cealaltă. Cum s-a descurcat naționala noastră? De fiecare dată am obținut doar 3 puncte din 6 posibile!

În ordine cronologică inversă, chiar anul trecut, în Liga Națiunilor, am fost în acest context. În iunie, la București, am învins cu 1-0 Finlanda, pentru a pierde însă meciul următor, 0-3 cu Muntenegru.

Scenariu pe linie

În martie 2021, preliminarii pentru Mondialul 2022, am debutat în campanie printr-un 3-2 cu Macedonia de Nord însă am pierdut, 0-1 cu Germania, deși la capătul unui meci bun făcut de tricolori.

Toamna lui 2019, mai exact luna septembrie de atunci, vine cu două partide pentru EURO 2020. O altă forță europeană, Spania, ne-a învins cu 2-1 în Capitală, naționala noastră reușind victoria peste trei zile la Ploiești, 1-0 cu Malta. Este și singura dublă de acest tip din ultimul deceniu când am jucat pe două stadioane diferite.

Pentru ultimul caz din analiza noastră rămânem în luna septembrie, ca acum, dar mergem tocmai în 2013! Se jucau preliminarii pentru World Cup 2014 și, după un 3-0 încântător cu Ungaria la București, am pierdut, din păcat, 0-2 cu Turcia, pe teren propriu.