FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Partida cu Elveția poate constitui pentru mai mulți jucători ai naționalei prilejul de a-și consolida pozițiile în ierarhia selecțiilor din toate timpurile la prima reprezentativă.

Ajuns la meciul aniversar cu numărul 50 pentru România în luna octombrie, mijlocașul Răzvan Marin a bifat cu Israel meciul 51 depășindu-i în topul all-time al partidelor pentru națională pe alți doi mijlocași, din generații diferite: Ion “Liță” Dumitru și Răzvan Cociș. Prezența pe teren cu Elveția ar însemna pentru jucătorul lui Empoli să îi egaleze pe Bogdan Stancu, Alex Maxim și Iulian Filipescu.

Ceva mai sus în ierarhie, Nicolae Stanciu, cu 65 de partide, i-a depășit prin evoluția din Ungaria pe legendarii Mircea Lucescu și Costică Ștefănescu. La egalitate cu marele Ilie Balaci, astăzi Stanciu poate avansa și să se apropie la doar un meci de Cornel Dinu, Gabriel Tamaș și Mirel Rădoi, 67 meciuri fiecare.

Ianis, la borna 30

Pentru Ianis Hagi, care a “împlinit” 30 de meciuri pentru România cu Israel, ascensiunea a presupus acum depășirea lui Dan Coe sau Emerich Vogl. Astăzi, Ianis e la egalitate cu Emil Săndoi, Adrian Iencsi, Ovidiu Hoban sau Alin Toșca. Și îi poate egala, jucând cu Elveția, pe Florea Dumitrache, Mihai Mocanu ori Gheorghe Mihali.

Și Nicușor Bancu, ajuns la 33 de partide la această acțiune, ar putea însemna meciul cu Elveția egalarea unor nume mari. Mai exact, Gabi Balint, Ștefan Iovan și Ionel Augustin. Cel puțin, fundașul Craiovei i-a depășit deja prin evoluția de la Felcsut pe Nicolae Dică, Liviu Ciobotariu, Costin Lazăr și Iosif Petschovschi.