Spre deosebire de lotul de la 0-0 la Priștina, în vară, oaspeții au un selecționer nou și 9 fotbaliști diferiți!

E clar că la București vine o națională în tranziție, cu slovenul Primoz Gliha instalat selecționer după startul abrupt din aceste preliminarii, remiză acasă cu Andorra și înfrângere în Belarus, pe lângă remiza cu noi și cea cu Israel, din deplasare. Dar, nucleul de forță al reprezentativei, rămâne totuși intact! Compus din jucători în ligi de top, precum fundașul Rrahmani (Napoli), mijlocașii Rashica (Beșiktaș) și Zhegrova (Lille), plus vârful Muriqi (Mallorca).

Linia de bază plus noul val

Nouă fotbaliști din lotul Kosovo provin din fotbalul turc, patru din cel german și trei din cel elvețian. Îi avem inclusiv pe atacantul Rrahmani de la Rapid și pe Krasniqi de la CFR Cluj, printre cei mai apreciați fotbaliști în aceste zile în campionatul nostru!

Vojvoda de la Torino sau Berisha din prima ligă rusă completează tabloul mixt de stranieri într-o națională care are nevoie de un parcurs perfect și destul de multe rezultate favorabile ale rivalelor ca să poată spera la o clasare în această grupă care să poată fi considerată un succes.

Schimbările recente sunt evidențiate și de faptul că în lot regăsim 6 jucători fără selecții înaintea acestei toamne, alături de alți 3 cu maximum cinci apariții la acest nivel. Așadar, o schimbare de garnituri din mers pentru adversarii noștri de azi, care vin după o remiză cu Elveția, 2-2, obținută târziu în minutele de prelungire.

Cel mai probabil, stilul va rămâne însă același, impus de o echipă de forță, cu angajament fizic impresionant, compactă în defensivă și speculantă pe contraatac plus faze fixe.