Fie și în condițiile în care șansele, diminuate ce-i drept, de a ajunge la play-off-ul de calificare la turneul final al Cupei Mondiale FIFA 2014 au rămas în picioare, naționala noastră a ratat aseară târziu, pe Arena Națională din București, o mare șansă de a lua o opțiune decisivă în vederea ocupării locului secund în grupa D și, implicit, de face pasul decisiv spre baraj.

În fața a 44.537 spectatori fantastici, reprezentativa României a fost învinsă, la finele unui joc de angajament total, de naționala Turciei cu 2-0, golurile oaspeților noștri fiind marcate de Burak Yilmaz (22) și Mevlut Erdinc (90+5).

Mulțumim din suflet tuturor celor care, încă o dată, i-au susținut pe tricolori într-o manieră admirabilă și ne pare rău că au plecat dezamăgiți de la stadion. Îi asigurăm însă că fotbaliștii pregătiți de Victor Pițurcă vor lupta până la capăt și că, așa cum a fost cazul și până acum, vor da tot ce e mai bun pentru a ajunge la play-off și, de ce nu?, la turneul final, aducând astfel tuturor fanilor naționalei bucuria pe care aceștia o merită.

Ați fost mai buni ca noi! Respect!

Aseară, Victor Pițurcă a optat pentru următoarea formulă de echipă: Ciprian Anton Tătărușanu – Alexandru Mățel, Vlad Iulian Chiricheș, Nicolai Dorin Goian, Răzvan Raț-Dincă – Ovidiu Ștefan Hoban, Doru Mihai Pintilii – Gabriel Andrei Torje (46 Adrian Popa), Bogdan Sorin Stancu, Cristian Tănase (78 Gheorghe Bucur) – Ciprian Andrei Marica (46 Alexandru Maxim)

Clasamentul grupei D după meciurile de aseară (toate echipele au jucat câte 8 partide): 1. OLANDA 22 puncte, 2. Ungaria 14 puncte, 3. Turcia 13 puncte (golaveraj 14-7), 4. ROMÂNIA 13 puncte (13-12), 5. Estonia 7 puncte, 6. Andorra 0 puncte

Ultimele două etape programează întâlnirile ANDORRA – ROMÂNIA, Olanda – Ungaria, Estonia – Turcia (toate, pe 11 octombrie), ROMÂNIA – ESTONIA, Turcia – Olanda și Ungaria – Andorra (toate, pe 15 octombrie).

– A fost meciul 644 (al 264-lea pe teren propriu), încheiat cu a 197-a înfrângere (a 48-a pe teren propriu).

– A 25-a confruntare cu Turcia a însemnat a 5-a noastră înfrângere în faţa ei.

– Al 10-lea joc disputat de tricolori pe Arena Naţională ne-a fost de rău augur. Am suferit a doua înfrângere pe noul stadion, dureros fiind că ambele au fost în partide oficiale.

– Al doilea meci în care ne-a arbitrat Svein Oddvar Moen, precedentul fiind „amicalul” din Elveţia (30.05.2012) câştigat de noi, cu 1-0. A fost al 11-lea nostru meci condus de un norvegian, înregistrând a treia înfrângere. În rest, cu ei la centru nu ne-a mers prea rău, câştigând de şapte ori şi remizând o dată.

– Meciuri rotunde la naţională pentru steliştii Tănase şi Tătăruşanu, al 30-lea, respectiv al 20-lea.

– Datorită celui de-al 91-lea meci jucat sub tricolor, Răzvan Raț-Dincă l-a egalat în clasamentul all-time pe Bogdan Stelea, portarul cu cele mai multe jocuri în națională din istoria acesteia.

FOTO: NICULAE PROFIR