Cristi Săpunaru, fundașul reprezentativei noastre, consideră că România poate câștiga în fața Poloniei și crede că forța grupului și susținerea suporterilor vor fi atuurile noastre în fața leșilor

– Cristi, cum vezi întâlnirea cu Polonia?
– Este un meci foarte dificil. Încă de la tragerea la sorți am știut că polonezii sunt cei mai puternici adversari. Au două victorii până acum și un egal în Kazahstan, acolo unde știm bine ce fel de fotbal este. Noi sperăm să luăm toate punctele și sunt încrezător că o vom face. Sunt convins că vom avea mulți suporteri, va conta mult să avem un stadion plin, ne va ajuta acest lucru.

– Care este atuul nostru?
– Noi vrem să ne facem jocul, să încercăm să scoatem puncte, pentru că altfel nu putem să ne calificăm mai departe. Polonia are jucători valoroși, dar cheia meciului va fi forța grupului nostru, pentru că, dacă vom fi la fel de uniți ca și până acum, n-avem cum sa nu scoatem un rezultat pozitiv.

– Care sunt șansele noastre de calificare?
– S-au disputat doar trei partide până acum, e prematur să începem să facem calcule. Sunt sigur că surprize vor mai fi în această grupă. Ați văzut bine, noi i-am bătut pe armeni cu 5-0, iar Polonia a fost foarte aproape să se încurce cu ei pe teren propriu. Au câștigat în prelungiri. De asemenea, în Kazahstan nu știu ce echipa va putea să câștige. Lupta rămâne deschisă, nu cred că putem spune că există vreo favorită la câștigarea grupei. Noi vom lupta pentru calificare până la final.

– Cum vezi duelul cu Lewandowski?
– Fiecare jucător își analizează adversarul de pe post, cred că îți este mai ușor dacă știi ce face, ce fel de jucător este. Lewandowski este un atacant foarte bun, sperăm să nu prindă o zi bună la București și să reușim să îl anihilăm.

19 selecții la echipa națională a strâns până acum Săpunaru. A debutat pe 31 mai 2008 într-un amical cu Muntenegru, 4-0