Pentru a evita orice fel de eveniment care ar putea pune în pericol prezența în Groupama Arena a suporterilor români care dețin bilete la meciul Ungaria – România, Federația Română de Fotbal oferă următoarele informații:
 
– adresa stadionului Groupama Arena: Strada Üllöi nr. 129.
– porțile stadionului vor fi deschise cu trei ore înaintea începerii jocului, adică la ora locală 17.45
– biletul achiziționat permite accesul în incinta Groupama Arena în Sectorul E, prin Poarta 4.
– biletul conține numele, prenumele, data și locul nașterii, iar posesorul său trebuie să aibă asupra lui un act de identitate pentru verificare și pentru permiterea accesului pe arenă. 
– accesul fanilor români pe stadion, indiferent că vor călători în grupuri sau individual, se face exclusiv prin Fan Zone, un perimetru închis cu garduri și păzit, destinat special doar fanilor români posesori de bilete și situat la intersectia străzilor Könyves Kalman și Albert Florian. În Fan Zone se poate ajunge astfel:
• pe Autostrada M3, traseu Vama Borș-Budapesta (traseu recomandat de poliția maghiară);
• pe Autostrada M5, prin Drumul European M43, traseu Nădlac-Budapesta (traseu recomandat de poliția maghiară);
 
Au fost stabilite puncte de grupare pentru autovehiculele fanilor români care călătoresc cu mijloace auto după cum urmează:
• Pe Autostrada M3, la Km 43, parcarea de odihnă Galga
• Pe Drumul Național 4, la Km 54, parcarea de odihnă
• Pe Autostrada M5, la Km 54, parcarea de odihnă Örkeny
 
• cu Metroul (utilizând magistrala verde sau magistrala roșie);
• cu tramvaiul 24, până la stația Nagyvarad Ter și apoi pe jos, pe Str. Üllöi
 
Pentru suporterii români care vizitează Budapesta în ziua meciului, locul de grupare este Piața Deak Ferenc, sector 5, între orele 15.00-17.00.
Pentru detalii suplimentare importante, click AICI (Ghidul spectatorului editat de Ambasada României la Budapesta) și AICI (Pliantul editat de Riot Police (poliția maghiară)!
 
– Accesul în Fan Zone se va putea face în ziua meciului, începând cu ora 09:00, dar nu mai târziu de 17.30; dispunerea acestei zone a fost stabilită de autoritățile de la Budapesta la cca. 300 de metri de intrarea în arenă, la sud de intersecția Str. Üllöi cu  Str. Könyves Kalman, în imediata apropiere a Autogării Ferencvaros.
 
– Perimetrul va avea două zone în care accesul românilor se poate face nerestricționat, dintr-una în cealaltă și invers: zona de parcare a mijloacelor auto și zona destinată spațiilor de deservire în care vor fi instalate puncte de servire a băuturilor răcoritoare și a alimentelor de tip fast-food și hrană caldă/meniu. Pentru detalii suplimentare, click AICI (Meniul din Fan Zone)! 
 
Plata acestor servicii în Fan Zone poate fi făcută de către fanii români în Euro, în Lei sau în Forinți. În cazul plății cu Euro sau Lei, restul primit va fi în Forinți.
Plata acestor servicii în stadion se va face numai în Forinți, dar numai cu bancnote. Accesul cu monede în stadion este strict interzis! Cei care au asupra lor monede înainte de ieșirea din Fan Zone, spre Poarta 4, vor trebui să le lase în acel perimetru, ori la propria mașină, ori într-un loc ce va fi pus la dispoziție de partea maghiară. Monedele care vor fi găsite asupra spectatorilor la poarta de intrare în arenă vor fi aruncate.
– Fanii români vor beneficia în Fan Zone și de asistență medicală
– În Fan Zone nu vor avea acces decât posesorii de bilete de intrare valabile. Atât la intrarea în Fan Zone, cât și la ieșirea din aceasta spre Poarta 4, vor avea loc controale ale identității fiecărui posesor de bilete. În cazul unei neconcordanțe între numele persoanei trecute pe biletul de intrare și cel din documentul de identitate prezentat, respectivului suporter îi va fi interzisă intrarea în arenă.
 
• IMPORTANT: Suporterii români care fac deplasarea la Budapesta și care au intrat în posesia unor bilete înstrăinate de cei care le-au procurat on-line de la FRF, au varianta de a preschimba în mod organizat tichetele conform următoarei proceduri:
– noii deținători ai tichetelor trebuie să trimită un e-mail la adresa suporteri@frf.ro până cel târziu miercuri, 2 septembrie 2015, ora 16:00. 
– e-mailul trebuie să conțină: biletul cu numele vechiului posesor, scanat sau fotografiat, și copia după cartea de identitate a noului posesor. Datele personale ale acestuia din urmă vor fi inscrise într-o listă întocmită de FRF;
– noul posesor al biletului se va prezenta la Budapesta, la intrarea în Fan Zone, în ziua meciului, începând cu ora 12.00; acesta va fi verificat pe lista nou întocmită și asistat de un reprezentant al FRF;
– noului posesor al biletului – doar aceluia care se regăsește pe această listă – i se va permite  accesul în Fan Zone, un reprezentant al federației maghiare urmând a procesa datele personale pe noile bilete ce vor fi emise pe loc; 
 
– La intrarea în Fan Zone și la ieșirea din aceasta, spre stadion suporterilor români li se va face controlul corporal și al bagajelor. Obiectele interzise găsite la controlul de la ieșirea din Fan Zone spre stadion vor putea fi depozitate de către cel asupra căruia au fost găsite în autoturismele parcate în acest perimetru, fără consecințe pecuniare sau de altă natură. Dacă la acest filtru obiectele interzise nu au fost depistate, iar acestea vor fi găsite asupra suporterului la Poarta 4, respectivul va suporta consecințe juridice în conformitate cu prevederile legislației maghiare și nu va mai putea intra în stadion.
 
– Suporterii români care, până la intrarea în Fan Zone, doresc să viziteze centrul Budapestei, o pot face pe propria răspundere. În zonele turistice ale orașului vor exista patrule mixte de Poliție maghiare-române care vor monitoriza respectarea ordinii și liniștii publice. În cazul încălcării normelor de conduită atât de către suporteri români, cât și de către cetățeni localnici, autoritățile maghiare îi vor reține pe aceia care vor provoca tulburări în oraș, urmând a le aplica sancțiuni în conformitate cu prevederile legilor naționale.
 
– La intrarea în stadion vor fi acceptate steaguri exclusiv tricolore, fără suport de susținere de niciun fel, având dimensiuni maxime de 1m x 2m, simboluri naționale și, eventual, numele orașului de proveniență al grupului/suporterului în cauză. Nu vor fi acceptate steagurile tricolore care au inscripționate pe ele, în limba maghiară, nume ale orașelor din România care au făcut obiectul disputelor etnice de-a lungul anilor și, de asemenea, obiectele și materialele interzise prevăzute în normativele UEFA și legislația națională a statului ungar. Aceste măsuri se vor aplica, echidistant, și suporterilor maghiari. Pentru detalii, click AICI (Regulamentul Federației Maghiare de Fotbal privind ordinea în stadioane)!
 
– La finalul partidei, suporterii români prezenți în Sectorul E vor rămâne în tribună atât timp cât va hotărî comandantul forțelor polițienești care monitorizează desfășurarea evenimentului, timpul uzitat în astfel de situații fiind de aproximativ 30 de minute. Amănuntele referitoare la momentul părăsirii Sectorului E vor fi comunicate la stația de amplificare, spre finalul jocului. Din stadion, fanii români vor fi escortați de forțele polițienești în grup, prin poarta de evacuare E, direct în Fan Zone, pentru îmbarcarea în mijloacele de transport, în vederea plecării spre România. De acolo, coloanele de autovehicule vor fi însoțite, pentru protecție, până la locurile de grupare de la care au fost preluați inițial.
 
Foto: Mediafax