Miercuri, 2 iunie, de la ora 21:45, naționala României joacă împotriva Georgiei într-un meci amical pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și jocurilor sportive, completată cu Legea nr. 10/2012, ale Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, ale Legii nr. 126/1995, republicată, privind regimul materialelor explozive, ale Legii nr. 61/1991 republicată, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, ale Ordinului MTS Nr. 310/18.05.2021 și ale Ordinului Ministerului Sănătății Nr. 708/18.05.2021, organizatorul de jocuri sportive stabilește regulile de conduită în stadion și poartă întreaga răspundere pentru respectarea lor.

Spectatorii care vor asista la meciul ROMÂNIA-GEORGIA, pe stadionul „Ilie Oană”, sunt obligați să se comporte în conformitate cu legislația românească și cu regulile enunțate în acest text. Încălcarea acestora poate duce la evacuarea contravenientului din interiorul stadionului, poate declanșa punerea în aplicare a interdicției de acces în arenele sportive din România și poate atrage – după caz – răspunderea civilă, disciplinară, contravențională sau penală.

Obligațiile spectatorilor:
– Să respecte cu strictețe măsurile stabilite de organizatori și de forțele de ordine.
– Să prezinte, la intrarea în arenă, documentele de acces, actele de identitate și documentele medicala stipulate în legislația recentă refritoare la Covid; la solicitarea forțelor de ordine/stewarzilor, sunt obligați să prezinte materialele de publicitate vizuală aflate asupra lor.
LA PUNCTELE DE ACCES ÎN STADION, ÎN ZONA TURNICHETELOR, SPECTATORII VOR INTRA ÎN STADION CÂTE UNUL, AVÂND OBLIGAȚIA SĂ PĂSTREZE DISTANȚA MINIMĂ DE 1.5 METRI UNUL ÎN SPATELE CELUILALT PE TOT TRASEUL DE ACCES.
– Să nu introducă în incinta Stadionului „Ilie Oană” niciun fel de inscriptii, embleme, pancarte, bannere, afișe sau alte suporturi care conțin texte, litere, simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conținut obscen sau care sunt interzise de Ghidul FARE; sunt permise doar drapelele naționale ale celor două țări arborate pe suport din material plastic;
NU SUNT ACCEPTATE BANNERELE DE DIMENSIUNI MARI CARE OBTUREAZA VIZIBILITATEA.
– Să nu introducă și să nu afișeze insemne, să nu scandeze sloganuri cu caracter politic.
– Să se supună controlului corporal sumar; refuzul de a fi controlat atrage după sine interdicția de a intra în stadion la meciul respectiv.
SPECTATORILOR LE ESTE PERMIS ACCESUL ÎN ARENĂ DOAR CU GENȚI/BAGAJE DE ORICE FEL MAI MICI SAU EGALE CU O FOAIE DE HÂRTIE A4.
– Să nu pătrundă în incinta Stadionului „Ilie Oană” sub influenţa drogurilor şi a substanţelor psihotrope, în stare vădită de beție, să nu introducă și să nu consume în stadion băuturi alcoolice;
– Să ocupe locul înscris pe bilet și să respecte înscrisurile de pe scaunele pe care este interzis a se sta.
– Să nu fumeze în spațiul tribunelor; interdicția este valabilă și pentru persoanele care folosesc țigara electronică. Fumatul este permis doar în locurile special amenajate în spatele Tribunei Sud/a II-a și în spatele peluzelor.
– Să nu escaladeze gardul care delimitează suprafața de joc și nici gardurile interioare de separare a sectoarelor.
– Să nu arunce asupra spectatorilor, oficialilor, jucătorilor, forţelor de ordine sau în direcția suprafeței de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanțe corozive ori care murdăresc.
– Să nu săvârșească fapte, acte sau gesturi obscene, să nu profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum și alte amenințări cu acte de violență împotriva celorlalți spectatori, oficiali, jucători sau a bunurilor acestora; să nu scandeze refrene injurioase sau defăimătoare.
– Să nu amenințe cu acte de violență forțele de ordine.
– Să nu deţină artificii, pocnitori sau alte materiale pirotehnice care emit foc, fum sau gaz.
– Să nu introducă nici un fel de recipient pentru lichide, confecţionat din material plastic, sticlă sau similare (sticle, cutii, pet-uri, spray-uri, parfumuri etc).
– Să nu provoace și să nu participe la scandal sau la acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice, să nu scandeze injurii, expresii jignitoare ori vulgare la adresa celorlalți spectatori, a oficialilor sau a jucătorilor.
– Să nu se implice în nici un fel de discriminare de rasă, etnică sau religioasă, să nu promoveze în nicio formă persoane vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii ori adepte ale ideologiei fasciste.
– Să nu folosească dispozitive cu LASER.
– Să nu îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii cu intenția de a împiedica identificarea, cu excepția măștii de protecție impusă de legislația sanitară în vigoare.
– Să nu scrie, să nu deseneze pe pereţii sau pe gardurile stadionului, să nu dezlipească, să nu distrugă reclamele, anunţurile sau afişele expuse, să nu deterioreze, să nu ridice sau să nu mute semnele sau indicatoare amplasate de organizator.
– Să nu distrugă ori să nu degradeze scaunele, balustradele sau alte elemente de mobilier.
– Să nu aibă asupra lor obiecte care ar putea fi aruncate în terenul de joc (briceaguri, bile etc.) și nici obiecte de dimensiuni considerabile care ar putea fi folosite ca arme (umbrele, suporturi pentru steaguri confecționate din orice alt material exceptând plasticul, căști moto, huse pentru aparatura electronică etc.)
– Să nu distrugă, să nu degradeze scaunele.
– Să nu staționeze pe scări, pe căile de acces sau în dreptul căilor de evacuare.
– Să părăsească imediat stadionul în cazul măsurii de evacuare impusă de forţele de ordine.
În plus față de cele menționate anterior, sunt interzise în Stadionul „Ilie Oană” următoarele:
– tricouri sau alte elemente de vestimentație inscripționate cu litere, cuvinte, texte, simboluri sau imagini care – în opinia organizatorului – au conținut obscen, discriminatoriu sau provocator, care incită la denigrarea țării, la xenofobie, la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență, ori ale căror subînțelesuri duc spre aceleași fapte interzise și înscrise în textul de mai sus.
– arme, muniții, torțe, materiale explozive, incendiare sau fumigene.
– dipozitive de șocuri electrice.
– dispozitive cu fasciculă LASER.
– orice fel de recipient cu gaze toxice, lacrimogene, halucinogene, sau substanțe incendiare.
– cuțite, șișuri ori alte obiecte confecționate special să taie sau să rănească.
– aparate foto profesionale și/sau camere de filmat profesionale.
– umbrele.
– vuvuzela.
– tobe cu ambele fețe închise; sunt permise numai tobele cu o singură față. Portavocile și stațiile de amplificare sunt interzise.
– animale de companie.

La jocul România – Georgia, accesul copiilor de orice vârstă în stadionul „Ilie Oană” se va face pe baza biletului de acces.

Minorii sub 14 ani au acces în stadion doar însoțiți de o persoană majoră.

În conformitate cu Protocolul încheiat între organizator și Primăria Ploiești, în ziua jocului, pe străzile Stadionului, Alexandru Vlahuță, Mihai Bravu, Latină, George Topârceanu, Sportului, 1 Mai și Artei traficul auto va fi restricționat total (închis), începând cu ora 18.00, până a doua zi la 01.00.

Porțile Stadionului „Ilie Oană” se vor deschide la ora 18.45.

În aceste condiții, Federația Română de Fotbal face un apel către deținătorii de bilete să vină din timp la stadion pentru a evita formarea ambuteiajelor și pentru a participa astfel la fluidizarea accesului în arenă, în zona turnichetelor.