Echipa FRF.ro vă provoacă la o aventură cuceritoare prin albumele de familie ale fotbaliștilor, cu imagini emoționante din copilăria lor, multe publicate în premieră!

Îi știm din perioadele când ne încântau cu jocul lor, pe unii poate chiar din juniorat, dar pe cei mai mulți de la maturitatea sportivă. Cu câțiva ne-am obișnuit deja în ipostaza de antrenori. Dar cum erau la începuturi, la primul șut din viață sau chiar și mai devreme?

Haideți să descoperim o echipă inedită, un 4-4-2 al inocenței, format din jucători români importanți, prin chipul copilăriei!

PORTAR

Dumitru Moraru. Înainte de Steaua și Dinamo, pentru “Țețe” au fost plonjoanele pe maidan! Fostul internațional nu se temea nici atunci, era clar că va ajunge mare!

FUNDAȘI

Cosmin Contra. Hei, țâncule luptător din Banat, știi că vei juca într-o zi pentru AC Milan și Atletico Madrid? Sau că vei antrena România?

Dorin Goian. În decorul superb al Bucovinei, primul de la stânga la dreapta, în rândul de sus, un fundaș deloc timid se pregătește de ascensiunea spre echipa națională.

Miodrag Belodedici. Un puști sfios așteaptă să câștige două Cupe ale Campionilor Europeni! O să mai treacă ceva vreme, dar așteptarea și sacrificiile au meritat din plin!

Mircea Rednic.  L-am reprofilat în banda stângă, dar antrenorul lui Poli Iași nu se va supăra 🙂 Nu ar avea cum, cu privirea candidă din această fotografie…

MIJLOCAȘI

Nicolae Dică. Elev de 10, jucător de 10 și cu numărul 10 la Steaua, un fotbalist care a scris istorie roș-albastră și care se descurca bine și la istorie în școală. Nu?

Florin Constantinovici. Puștiule din dreapta, nu mai fi îngândurat! O să te aplaude Giuleștiul și vei rămâne mereu călăuzit de bunătate și prietenie, ca în imaginea asta!

Lucian Sănmărtean. Un “magician” cuminte, al patrulea de la stânga la dreapta, pe rândul de jos, în vremea când probabil deja enerva toți fundașii adverși cu talentul său…

Gheorghe Hagi. “Regele”, când îi cucerise cu frumusețea copilăriei doar pe cei din familie. Aveau să vină marile stadioane și meciuri, unde să se încoroneze prin muncă și talent unic!

ATACANȚI

Viorel Moldovan. Fiți atenți! Al doilea puști pe rândul de sus, de la stânga la dreapta, va fi campionul Franței și va marca 25 de goluri pentru România! Punem pariu?

Gabi Balint. Al treilea bistrițean după Sănmărtean și Moldovan, dar primul în ordine… cronologică! Din poza asta pleacă cel care egalează Argentina la Mondialul din ’90!