Foto: UEFA

Lotul Elveției este unul în care se regăsesc nu mai puțin de 8 fotbaliști angrenați la cluburi din Liga Campionilor și alți 3 participanți în Europa League și Conference League.

Selecționerul Elveției, Murat Yakin, 49 ani, a pregătit pentru ultimele meciuri din grupa de calificare la EURO 2024 un lot impresionant în care se regăsesc fotbaliști de top la nivel mondial. E suficient să ne gândim la faptul are la dispoziție 11 jucători ce joacă în acest moment în grupele competițiilor continentale!

Cei 8 reprezentanți ai Ligii Campionilor provin de la Manchester City (Akanji), Inter Milano (Sommer), Dortmund (Kobel), AC Milan (Okafor), Newcastle (Schar) plus un trio din campionatul intern de la Young Boys: Benito, U. Garcia, Ugrinic.

Dacă mijlocașul Xhaka (Leverkusen) vine din grupele Europa League, din Conference League îi avem pe Steffen (Lugano) și Zeqiri (Genk).

Alți opt jucători, exclusiv din campionate Big 5…

Dincolo de aceștia, avem 12 adversari legitimați exclusiv la cluburi din Premier League, Serie A, Bundesliga și Ligue 1! Excepția lotului o constituie Shaqiri, jucătorul care activează în MLS la Chicago Fire.

Per total, potrivit cotelor de piață, nu mai puțin de 8 nume sunt evaluate la peste 10 milioane de euro, cu Akanji lider la acest capitol, 38 milioane euro potrivit transfermarkt.com. Aproape de el, portarul Kobel, 35 milioane de euro.

Ca un detaliu inedit, toți cei 11 fotbaliști din echipa de start a Elveției la 2-2 cu România, meciul tur din această grupă, se regăsesc și la această acțiune în lotul adversarilor noștri.