Primăria Cluj-Napoca a anunțat astăzi restricțiile de circulație din oraș și că mijloacele de transport în comun vor circula până după miezul nopții pentru a-i încuraja pe spectatori să nu vină la meci cu mașina personală.

Duminică, 27 martie 2016, cu ocazia partidei amicale de fotbal România – Spania, care se va desfășura la Stadionul Cluj Arena, între orele 18:00 și 23:45, vor fi impuse restricții de circulație pentru buna desfășurare a acestui eveniment, astfel:

– închiderea circulației rutiere pe Aleea Stadion, străzile George Coșbuc, Cardinal Iuliu Hossu (de la intersecția cu strada Mihai Eminescu, până la intersecția cu strada George Coșbuc) și Splaiul Independenței (de la Podul Garibaldi, până la Podul Napoca);

Compania de Transport Public va suplimenta autovehiculele duminică, de la ora 18:00, până luni ora 00:30, astfel încât clujenii să utilizeze mijloacele de transport în comun și nu mașinile personale pentru a se deplasa la Cluj Arena.

Din cauza restricțiilor de circulație impuse în zona Cluj Arena, începând de la ora 18:00 liniile 30, 101 (curse efectuate cu autobuze) și M 26 vor circula pe trasee deviate, după cum urmează: – linia 30: B-dul 1 Dec. 1918 – Fântânele – P-ța 14 Iulie – O. Goga – Dragalina – P-ța M. Viteazul – Cuza Voda – 21 Decembrie 1989 – A. Vlaicu; – linia 101 (autobuz): Bucium – Primăverii – Spl. Independenței – P-ța 14 Iulie – O. Goga – Dragali

După terminarea meciului, călătorii se vor putea îmbarca, după cum urmează, în stațiile: – liniile 6 și 25 – spre Mănăștur: stațiile Spitalul de Copii, Fabrica de Bere ;

– liniile 6 și 25 – spre Mărăști: stațiile Agronomia, Calea Moților;

– linia 9 – ambele sensuri: Spitalul de Copii;

– linia 46 – spre Zorilor: P-ța M. Viteazul (zona cinema ”Florin Piersic”);

– linia 101 – spre Mănăștur: Sala Sporturilor, iar spre P-ța Gării: Uzinei Electrice.

Ca și parcări alternative, se vor putea folosi cele de pe platoul Sălii Sporturilor ”Horia Demian”, parcarea Sălii Polivalente (cu acces doar de pe strada Uzinei Electrice) și parkingul Primăriei. Parcarea de la Cluj Arena va fi rezervată doar pentru cei care au Acces Pass pentru meciul de fotbal, iar intrarea se va face doar de pe Splaiul Independenței, intersecție cu strada Uzinei Electrice și cu Pod Garibaldi.

Începând cu ora 19:45, odată cu deschiderea porților, între esplanada dintre stadion și Sala Polivalentă, sponsorii Echipei Naționale au pregătit diverse activități și concursuri cu premii surpriză pentru suporterii prezenți la meciul România – Spania.