Palmaresul tricolorilor cu reprezentativa din Pirinei acoperă exclusiv partide cu caracter oficial, în care am obținut maximum de puncte de fiecare dată.

Vom încheia, prin meciul de acum, a treia dublă tur-retur din cadrul unor preliminarii de turneu final cu Andorra. Firește, în debutul acestei campanii, ne-am impus cu 2-0 în deplasare, știm deja deznodământul recent. Dar ce s-a întâmplat în celelalte confruntări?

Am marcat 17 goluri și am încasat doar unul, la debut”!

Andorra a disputat primul meci internațional în 1996, iar România a jucat întâia oară împotriva ei în 2004. A fost 5-1 pentru ai noștri în Andorra la Vella și un 2-0 la retur, disputat în 2005 pe stadionul din Constanța. Meciuri care au contat pentru preliminariile Mondialului 2006.

Ulterior, tot în cursa pentru competiția supremă, am înregistrat același scor, 4-0, și pe teren propriu, la București, și în deplasare. Contextul: preliminarii CM 2016. Așadar, contabilizând și partida din martie anul acesta, avem 5 victorii din 5 posibile și un singur gol încasat în istoricul nostru cu Andorra!

Lot pe filieră iberică

Selecționerul Andorrei, Koldo Alvarez, fost internațional și adversar în teren, din postura de portar, al tricolorilor, se bazează pe un nucleu la prima reprezentativă compus în mod preponderent din fotbaliși ce activează în eșaloanele inferioare din Spania și în campionatul Andorrei. Între aceștia, portarul Iker Alvarez, fiul său, joacă în Segunda Division la Villarreal B, iar Albert Rosas, la Betis Sevilla B.

Singurii stranieri din circuit provin de la formații foarte modeste din Portugalia (AD Marco 09) sau liga a doua slovenă (ND Bilje) plus Macedonia de Nord (Vardar).