– Andrei, cum te-ai simțit la debut?
– Am fost foarte bucuros, puțin surprins, pentru că nu mă așteptam să debutez chiar împotriva Italiei, dar acest lucru mă ambiționează pe mai departe. E interesant că și la naționala de tineret, sub comanda domnului Moldovan, am jucat primul meci tot împotriva Italiei. Și am învins atunci, cu 2-1, la Ploiești!
 
– Ce ți-a transmis domnul Iordănescu înainte să intri pe teren?
– Mi-a spus să intru cu curaj, să nu îmi fie frică de nimic. Mi-a dat foarte mare încredere acest moment și pot spune că, după debut, cu siguranță voi avea mai mult tupeu pe teren. Îi mulțumesc pentru șansa pe care mi-a acordat-o.
 
– Ce impresie ți-au lăsat jucătorii italieni?
– Sunt fotbaliști foarte buni, orice jucător și-ar dori să evolueaze la cluburile de care aparțin ei. Am dat piept cu Darmian, care joacă la Manchester United, cu Bonucci și Chiellini de la Juventus. 
 
– Cum au fost duelurile cu ei?
– La un corner, Chiellini m-a luat tare. Când a pus mâna pe mine și mi-a strigat ”Unde fugi?” am rămas pe loc. Sunt toți jucători cu mare experiență, dar, evoluând împotriva unor asemenea fotbaliști, poți crește în valoare.
 
– Ce urmează pentru tine după acest debut la echipa națională?
– Sper să am în continuare evoluții bune în Liga 1 pentru CSU Craiova și să revin la națională. Pentru că trebuie să joc cu Spania! E un obiectiv pe care mi l-am stabilit! 
 
– Te gândești și la Campionatul European?
– Ar fi excepțional ca la 19 ani să fiu în lotul României la EURO! Voi munci mult pentru a avea această șansă! 
 
Foto: Mediafax