Reacții după meciul câștigat de România în fața Lituaniei, scor 3-0: momente speciale pentru George Pușcaș, marcator la primul meci oficial, și mesajul selecționerului pentru ultimul joc din grupă, contra Muntenegrului.

„E un moment special pentru mine, am visat de mic copil să înscriu pentru naționala mea, dedic golul familiei. Nu e prea bine să joci fără suporteri, victoria ne face puternici, mergem în Muntenegru să aducem un nou succes. Sunt mândru că atât eu, cât și Claudiu Keșeru reprezentăm Bihorul, mă bucur că am marcat amândoi și sper să mai jucăm împreună. În ultima etapă mă gândesc doar la meciul nostru, e important să rămânem fără înfrângere. Trebuie să mergem în Muntenegru și să câștigăm. Tricoul îl voi înrăma și îl voi dărui părinților mei, a fost un meci special”, a declarat George Pușcaș.

Un alt marcator în partida cu Lituania, Claudiu Keșeru, a spus: „Din păcate, rezultatul de la Belgrad [Serbia – Muntenegru 2-1] ne scade șansele la primul loc. Noi trebuie să câștigăm în Muntenegru, să ne facem datoria. Va fi un meci greu, de luptă, decisiv. Se decide ocupanta locului secund. Și în Franța am jucat pe această poziție, atacant retras, m-am simțit bine. Ce i-am transmis lui Ianis când m-a înlocuit? Că îi doresc foarte multe realizări în acest tricou”.

Meciul cu Lituania a adus și debutul la prima reprezentativă al lui Ianis Hagi: „M-am simțit bine alături de colegi, suntem fericiți că am câștigat meciul, chiar dacă nu am avut suporterii alături de noi. Tricoul îl voi păstra ca amintire. Sunt fericit pentru debut, sper să joc cât mai multe meciuri pentru echipa națională. Trebuie să câștigăm în Muntenegru, nu depindem de noi pentru a termina pe prima poziție, dar nimic nu e imposibil”.

Mesajul selecționerul imediat după joc a fost următorul: „Felicit jucătorii pentru modul în care au abordat jocul, ținând cont că am jucat fără spectatori. Băieții au înțeles că trebuie să aibă atitudine. Am surprins jucând cu doi atacanți, mi-a plăcut cum au colaborat Keșeru și Pușcaș. Toți jucătorii au evoluat foarte bine. Cu același spirit, cu aceeași atitudine, trebuie să mergem în Muntenegru și să câștigăm”.