Miercuri seara, la magazinul Viggo din bulevardul Lascăr Catargiu, a fost prezentat costumul pe care “tricolorii” îl vor îmbrăca la turneul final din Franța.

La eveniment au participat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, Radu Vișan, secretarul general al FRF, Gabriel Bodescu, secretarul general-adjunct al FRF, Viorel Moldovan, antrenorul secund al echipei naționale, și “tricolorii” Mihai Pintilii, Ioan Hora și Adrian Ropotan.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat: Se vede calitatea materialelor. Imaginea contează foarte mult la un turneu final. Costumele sunt foarte frumoase, îmi plac și vor avea elemente personalizate. Toată delegația României le va îmbrăca. Măsurile au fost luate la acțiunea pe care echipa națională a avut-o la sfârșitul lunii trecute, când am întâlnit Lituania și Spania. Totuși, asta nu înseamnă că lotul este definitivat, se mai pot lua măsuri pentru fotbaliștii care vor merge în Franța, dar care au lipsit de la cele două partide amicale”. 

De asemenea, Viorel Moldovan, a spus: “Eu nu mă pricep prea bine la modă. Totuși, acest costum îmi place. Arată bine și e croit dintr-un material elastic, ceea ce îl face confortabil. E un lucru bun pentru jucători”.

În cadrul aceluiași eveniment, brandul Viggo a lansat și kitul suporterului român, o mini-colecție special creată pentru Euro 2016, formată din sacouri, tricouri și cămăși, toate cu însemne tricolore.

Pentru ținutele pe care delegația României le va purta la Campionatul European din Franța a fost ales unul dintre cei mai prestigioși furnizor de țesături de pe mapamond: Casa Dormeuil. Fondată în anul 1842, aceasta îmbracă elita mondială, președinți de stat, personalități regale sau staruri de la Hollywood, de mai bine de 170 de ani. Spiritul inovator al Casei Dormeuil dă naștere unei noi colecții, denumită Exel, una care va fi folosită pentru realizarea costumelor fotbaliștilor noștri, special creată pentru a duce confortul și eleganța la următorul nivel.

Tehnologia de ultimă ora oferă maeștrilor croitori o ţesătură din lână pură cu un factor de flexibilitate care este de două ori mai eficient decât a fost vreodată. Super flexibilitatea și extensibilitatea ţesăturilor Exel este rezultatul unor tehnici de prelucrare unice, care pun în valoare și exploatează elasticitatea naturală a fibrei de lână. Aceasta este mai departe amplificată de tehnologia de vopsire, o artă în adevăratul sens al cuvântului, menită să pună la dispoziția designerilor avantajele naturale ale materialului. Posedă o ușurință aparte în mișcare, ceea ce conferă un nivel extraordinar de confort, toate acestea în timp ce își păstrează forma impecabilă pe o durată îndelungată.

În plus, pantofii pe care "tricolorii" îi vor încălța sunt fabricați din piele de vițel, ceea ce-i face durabili și confortabili, oferind în același timp posibilitatea piciorului să respire.

Mergem pe construcția tradițională a costumului, care este impecabilă. Este cel mai calitativ sacou, plastronul este de la umăr până sub buzunar, el se prinde atât de materialul exterior precum și de cel interior pentru a-i putea permite o mișcare ușoară între cele două straturi, este format din elemente naturale, o pâslă specială realizată din păr de cal și păr de cămilă. Asta îi permite sacoului să respire. Full canvas este un lucru destul de rar. În ziua de azi foarte puține branduri mai apelează la acest tip de construcție. Ne mândrim că Viggo este un brand premium și ne mândrim cu faptul că acest brand are o colaborare foarte strânsă cu cele mai bune fabrici de textile din Italia și România, așa că poate concura oricând cu marile brand-uri cu istorie și notorietate importantă pe piață. Ne bucurăm că am fost aleși să îmbrăcăm echipa națională și pe oficialii ei la o competiție atât de importantă, și vă asigurăm că vom avea un lot care o să arate impecabil, a declarat Ionuț Marin, CEO-ul companiei.

Cătălin Botezatu, partener în proiectul Viggo, a fost cel care a supervizat de aproape ținuta ”tricolorilor”.