Play-off-ul Ligii I la futsal și-a definitivat luni seară semifinalistele. După United Galați, Autobergamo Deva și FK Odorheiu Secuiesc, Informatica Timișoara, vicecampioana României și proaspăt câștigătoare a Cupei, e ultima sosită în careul de ași al comptiției.

Aflate chiar în această ordine în clasamentul Ligii I la finalul sezonului regular, cele patru favorite din „sferturi” s-au calificat în penultima fază a campionatului după doar două jocuri.

Învingătoare în deplasare, în prima confruntare, scor 6-0, Informatica a făcut spectacol și în Sala „Constantin Jude” din Timișoara, învingând Dunărea cu 6-1, într-o dispută în care internaționalul sârb Miloš Simić a marcat de trei ori.

„Ne bucură această calificare. Acesta e cu adevărat careul de ași al Ligii I în acest moment, cele mai bune patru echipe din campionat reușind să se califice în semifinale. După 6-0 la Călărași, sincer, mă așteptam ca Dunărea să fie mai motivată. Chiar și așa nu a jucat rău. Antrenorul Marian Șotârcă face o treabă foarte bună acolo, Dunărea fiind una dintre forțele futsalului românesc”, a declarat, pentru www.frf.ro, Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei Informatica Timișoara și al primei noastre reprezentative, care nu a evoluat luni. „Am o accidentare, nimic grav, dar am preferat să stau liniștit”, a explicat el.

În semifinalele play-off-ului, Timișoara va da piept cu CS United Galați, liderul sezonului regular. Cele două formații și-au împărțit în acest an victoriile. Informatica a învins acasă, 3-0, în timp ce, în retur, United și-a luat revanșa, 4-3, la capătul unui meci foarte spectaculos.

„United e liderul din Liga I și își merită acest loc. Trebuie să le acordăm respectul cuvenit, dar, în același timp, trebuie să-i eliminăm! Primul meci, care se va disputa la Timișoara, e unul foarte important. Cu un succes în confruntarea de acasă putem merge la Galați și să punem presiune, pe un teren în care în acest sezon doar City’US Târgu Mureș a învins. United e o echipă tare, omogenă, un adversar redutabil”, a mai spus Robert Lupu.

Rezultatele meciurilor din sferturile de finală ale play-off-ului Ligii I:
CS United Galaţi – Spicom Sfântu Gheorghe 8-3
– în prima partidă: Spicom – United 3-7
S-a calificat United Galați

Autobergamo Deva – CSM Politehnica Iași 9-2
– în prima partidă: Politehnica – Autobergamo 0-5
S-a calificat Autobergamo

Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CS City’us Târgu Mureş 6-3
– în prima partidă: City’us – FK 1-3
S-a calificat Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

Informatica Timișoara – Dunărea 2005 Călărași 6-1
– în prima partidă: Dunărea – Informatica 0-6
S-a calificat Informatica Timișoara

Programul semifinalelor:
30 aprilie, ora 19.00:
Informatica Timișoara – United Galați

1 mai, ora 18.00:
FK Odorheiu Secuiesc – Autobergamo Deva

Duelurile din această fază a competiției se dispută după criteriul „cel mai bun din trei partide”, primul meci având loc la echipa ce a încheiat sezonul regular pe o poziție inferioară. Finala campionatului se va disputa, în premieră, după principiul „cel mai bun din cinci partide”. În cazul în care un meci se încheie la egalitate, urmează două reprize a câte cinci minute fiecare și, dacă egalitatea persistă, lovituri de departajare de la 6 metri.